Systema, mennyire hatékony, mennyi idő volt mire megtanultad, ha még nem sikerült hol jársz benne és mióta tanulod?
Tudtommal Macbeth sem volt Systema edzésen még. Az a helyzet, hogy nem ismertem ezt, de néztem róla videókat és tapasztalt szemmel nézve, a harci stílusokban jártasan mondom neked, hogy sírnom kellett. Az a "kalapácsszerű" ütés egy vicc, meg, hogy hogy színészkednek benne. Nem jó. Önvédelmi értéke nem sok, pláne, hogy ütni is rosszul tanít meg. Sokkal jobban jársz egy Boxszal, vagy Wing Chun/Tzunnal, vagy esetleg Krav Magával.
Az, hogy az orosz hadsereg mit használ, az egy dolog. Azok is a Box ütéseit használják és nem ezt. Ha ez mellett elmész Boxra, akkor rendben van. De amúgy nem ajánlom. És barátodnak is javaslom, hogy mielőtt sok pénzt fektetne bele, nézzen utána egy küzdősportnak. Thai Boxon például védőfelszerelés nélkül rúgják a tested. Úgyhogy nem, nem ajánlom. Azt valóban megteheted, hogy lemész edzésre és kipróbálod, de mivel laikus vagy, te nem fogod azokat észrevenni, amit mondjuk én észrevennék, így valószínűleg ott ragadnál abban a hitben, hogy az jó.
Úgyhogy nem ajánlom, semmiféleképpen sem, pláne, hogy az önvédelmi szituációk nagyjában a Box is több, mint elég.
"Tudtommal levegő te még azokat a stílusokat se ismered rendesen amelyeket látogatta"
Ezért is szakítottam meg veled a kapcsolatot, mert az értelmi szinted túl alacsony volt, és immáron látom, hogy jól tettem. Amiket csináltam/csinálok, azokat tökéletesen ismerem, azokon kívül meg még van egy rakás stílus, amiket megint csak ismerek.
Az, hogy a te barátod miket mesélt, az egy dolog. De az összes ilyen önvédelmi rendszer néven futtatott valami pont nem jó semmire, mert éles harc és rendes technika gyakorlás nincs benne. Önvédelemre rendes harci stílusok kellenek, amiknek az edzésükön full kontakt sparring van. Ilyenek a küzdősportok és a jól oktatott harcművészetek is.
Röhej, Macbeth, hogy ezt neked magyarázni kell... De te akarod oktatni a népet... Menj az ezotériába és segíts azoknak az embereknek, akiket megszállt valami, ahhoz lehet, hogy tényleg értesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!