Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősportot kezdjek el?

Milyen küzdősportot kezdjek el?

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok,nagyon szeretnék elkezdeni valamiféle küzdősportot.Olyat keresek amivel lehet erősödni,pár kilót leadni,illetve elég jól megtanítanak verekedni.Persze most ezalatt nem azt értem,hogy ha már profi vagyok,szétverek mindenkit,hanem hogy megtudjam magam védeni adott szituációkban.Pár hónapig boxoltam egy helyen,de nem volt valami jó az edző,ezért eljöttem onnét.Elég régóta keresgélek,de sajnos nem jártam sikerrel.Ezért szeretném a Ti segítségeteket kérni,hogy milyen küzdősportot érdemes elkezdeni?A válaszokat nagyon szépen köszönöm!

2017. aug. 13. 16:29
1 2 3 4
 31/40 anonim válasza:
Szia:) Én taekwondo-ztam, ami arra tökéletes amit leirtál.. Önvédelem is van benne.. Meg egy bizonyos öv után deszkát is kell törni, szóval meg lehet erősödni vele:) 13/L
2017. aug. 17. 00:49
 32/40 anonim ***** válasza:

Minden olyan küzdősport amit leegyszerűsítettek a sport miatt, legyen az box, taekwondo, judo vagy sportkarate, az nem szól másról, csak a pénzről. Van pár versenyző akit versenyeztetnek, vannak a töltelékek. Lehet itt szépíteni a dolgokat, de a töltelék csak töltelék marad. Versenyzők is ha elérik a versenykorszakuk végig, legtöbb esetben abba hagyják. Vannak ugyan kivételek, akiknak van nevük, pénzük és befolyásuk, mint pl Madár. Na de Madár korosztálya közt akikkel együtt indult, a 99% már tuti elhízott, feleségével szulejmánt néző valami lett.

Apropó Madár! Biztos meg tudna fingatni engem, nem vitatom. Lottozók elött szokott kint lenni az egészalakos képe. Megfigyeltétek hogy tartja a kezét és az öklét? Na igy tanitják boxon az ököltartást? :D Csupasz ököllel valakit álcsúcson találna igy egy kezdő, törne az ujja vagy a csuklója. Bandázsban és boxkesztyüben nem lehet hozzászokni a valós élethez. Madár képe is bizonyítja az egyik pár éves cikket. Azt hiszem a fighter magazin oldalán van.

2017. aug. 17. 06:33
 33/40 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség utolsó!

Nézzél már utcai bunyós videókat, full tudatlan majmok akik kapálóznak vagy tízszer állba verik egymást és nem törik el a kezük. Akkor majd pont egy bokszolóé eltörne ( bár ő egy ütéssel k.o.zna.)

Abban igazad van hagy másabb a bandázs meg a kesztyű mint a puszta kéz.

De erre 2 dolgot mondok:

1.- Akkor is százszor jobb leszel aki még egy alapállást sem tud.

2.-Lehet erre otthon külön edzeni, zsákolni, falat, kemény tárgyat ütögetni puszta kézzel.

2017. aug. 17. 07:02
 34/40 anonim ***** válasza:
Erre csak mannyit mondok: Nem tudok sakkozni, de a lépéseket ismerem. Mégis, hogy lehet az, hogy fiatal koromban kétszer is legyőztem egymás után sakkban az akkori városi sakk ifi elsőt?
2017. aug. 17. 13:35
 35/40 anonim ***** válasza:
Baromságokat beszélsz össze vissza, nem értesz te semmit!
2017. aug. 17. 14:06
 36/40 anonim ***** válasza:
Lehet szépíteni, meg belemagyarázni vagy direkt ferdíteni. Vagy nem látjátok a fáktól az erdőt, vagy a minden cigány a maga lovát dicséri alapon nem akarjátok megérteni, hogy sajnos a mai valóság az amit leírtam. Egy hobbista boxos kb annyit ér az utcán a tudásával, mintha én felvennék egy kalenji futócipőt. Azaz semmit.
2017. aug. 19. 07:10
 37/40 anonim ***** válasza:

Hát szerinted!

Nézzük csak:

-jobb ütőerő

-gyorsabb

-jobb reflex

-jobb állóképesség

-jobb erönlét

-jobb mentális állapot

-teknika

-rutin

Soroljam még ? A hobbista boxoló ezeket megszerzi, még ha egy versenyző jobb is, de az átlag utcai parasztot (mint te) szét csapja hamar.

2017. aug. 19. 12:06
 38/40 TheUnknowBoi válasza:
Én is a kyokushin karatét ajánlom. Répcelakon oktatnak és az közel van Szombathelyhez.
2017. aug. 19. 14:17
 39/40 anonim ***** válasza:

Átlag utcai paraszt? Közel 30 év kyokushin mellett nem tartom magam utcai parasztnak, de ha te az ökölvívást veszed alapon, hát legyen.

Ugye a kis monológomban felvettem Madárt is, hogy biztos megfingatna, de párhuzamot vontam a hobbisták közé.

Töltelék mindig is töltelék marad. Nem foglalkoznak velük ugy, mint egy versenyzővel. Hobbista szinte csak a mozgás öröméért megy le box teremben edzeni. Ezzel az erővel elmehetne zumbázni is, de nem, mert az annyira nem férfias. Hobbista töltelék ugyan megtanul pár dolgot, biztos jobb lesz a kondija mint aki csak a tv elött hizlalja a seggét, meg esetleg edzői irányitás mellett tanulja meg azt, amit a sufni öklözők nem. Az a baj, ezek a hobbista töltelékek megmaradnak egy bizonyos szinten, nem fognak tovább fejlődni, mert nem éri meg velük foglalkozni, hisz nem mennek meccsekre.

Öv rendszerű küzdősportokban, harcművészetekben, ha tovább akar lépni az ember, muszáj neki fejlődnie. Ha ma jó egy ütés vagy rúgás, holnap a nagyobb övfokozat megszerzésére már nem jó. Mig egy ökölvivó hobbista megtanul pár technikát és erőnlétileg megerősödik, de egy szint felett már stagnál, ezzel szemben egy harcművész tudása szép lassan emelkedik. Emelkednie kell, mert nem kapja meg a hőn áhitott különféle szinü öveket. Mondjuk halkan megjegyzem, itt ott belebotlik az ember a pénz világába, hisz olyanok is kapnak magasabb övfokozatot, akik nem érdemlik meg. Nagyobb edzőtáborokban szoktam csodálkozni, egyesek mire kaptak nagyobb övfokozatot, amikor nekem kell a magasabb övfokozatúnak elmagyarázni, mit is kellene csinálni. De megtanulja, és fejlődik.

Mindig tanulok ujj dolgokat. Harcművészetet nem lehet megtanulni, a tudásod mindig kevesebb annál, amit a karate tudna adni. Soha nem ér fel az ember a hegy tetejére, de akkor is mászik.

Ha azt nézzük, lényegében én is hobbista vagyok, de olyan hobbista, akinek a tudása nem stagnál. Számtalanszor olvastam itt olyan dolgokat, hogy egy hobbista boxolo megver fekete öves karatést. Jókat szoktam mosolyogni rajta, főleg ha néha néha lemegyek a gyerekori barátom thai box edzéseire, (amugy innen IS vannak tapasztalatom a hobbisták körül) Ö is külön foglakozik a versenyzőivel, többit meg megmozgatja rendesen. Nem, nem zumbára megy, mert ott nem tud a szép csicsás thai box nacijával a kesztyüével a facebookn villogni, de edzésen nem tud egy rendes ütést sem produkálni, a combosokat meg nem birja. Hát, nem tudom, hogy védené meg magát az utcán. Barátomnak meg fent kell tartani az edzőtermet. Pénz, pénz, pénz.

2017. aug. 20. 07:59
 40/40 brokenbone ***** válasza:

7 évig karatéztam, fél évig kempóztam, jelenleg lábsérülés miatt másfél éve nem edzem csak itthon sparringolok, és előfordult hogy vertem széjjel embereket ittas balhékban.

hobbista voltam, 2-3 versenyen vettem csak részt, nem feküdt, de komolyan, elszántam edzettem. egy utcai helyzetben sokszor számít a leleményesség is. ha az illető x éve jár bunyózni kötött szabályok közé, de nincs meg a tökében az én vagyok a falu bikája dolog akkor kevés esélye van. plusz g_cinek kell lenni, kocsmában a rák állna le boxolni, ott az üveg, már bevált. persze veszélyes, meg is bántam, mi van ha elvágom a nyakát véletlen?

ha nemsoká szeretnék visszamenni sportolni, egészen biztosan box lesz. a karatét nem bántam meg, de az itthoni oktatás színvonala miatt inkább hagyjuk.

de az egészet összegezve k_rva minden judozol e boxolsz vagy sambozol, ha jó vagy akkor jó vagy aztán viszlát.

2017. dec. 30. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!