Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősportot kezdjek el?

Milyen küzdősportot kezdjek el?

Figyelt kérdés
190 cm vagyok és 85 kg. Sportos testalkatú, elsősorban önvédelmet szeretnék tanulni, de nem baj, ha izmosodok is tőle. Miket javasoltok?

2012. máj. 16. 20:58
 1/5 anonim válasza:

Krav Maga :)

Önvédelemben a legjobb szerintem :) Bár lehet más nem így gondolja de nekem bevált és másnak is :)

2012. máj. 16. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Nincs jobb, vagy rosszabb stílus. Önvédelemre JÓL oktatott harcművészet a legideálisabb, de alapszinten (tehát hogy lerendezd a kötekedő "helyimenőcsávót" a diszkóban) egy küzdősport is használható.

Igazából az a feladatod, hogy megtaláld a testalkatodnak, és mentalitásodnak legmegfelelőbb küzdősportot. Most mi ajánlgathatunk ezer-féle dolgot, de lehet, hogy tetszik mondjuk a thai box, de az is lehet, hogy egy Wing Chun-nal többre mész a saját képességeidet illetően. Mi elmondhatjuk szerintünk mi a jó, de sokra nem mész vele. Amit tehetsz, hogy megnézed milyen lehetőségek vannak a környékeden, szépen kipróbálod mindegyiket, amelyik szimpatikus, és az mellett maradsz, amelyik a legjobban tetszik. Csak reménykedj, hogy megfelelő edzést találsz. Ne dőlj be a kamu marketing dumáknak, hogy ez a legjobb önvédelem, meg hogy 3 hónap, fél év stb alatt Bruce Lee-t faragnak belőled. Egy olyan edzésen, ahol nincs erőnlét, finomkodnak a technikákkal, nem tanulsz meg valamennyire bunyózni, nincs legalább havi egyszer egy kis laza ütés-váltás, oda nem érdemes járni Persze a képességeidet időbe telik lemérni, főleg mert relatív, milyen gyorsan fejlődsz, ettől függetlenül azonban az önbizalmad már néhány edzés múlva kicsit khm magas lesz, és talán hajlamos leszel fél év után bunyóba keveredni. Ne tedd. Egy olyan 2-3 év után érdemes tesztelni "élesben" (egyelőre maradjunk csak a haverok szívatásánál, és a baráti bunyókban). Ennyi idő alatt még az aikido-ban is feltudsz mutatni valamicske nagyon alapszintű önvédelmi tudást (azért mondtam pont az aikido-t mert abban az egyik leglassabb fejlődés, 10-15 év kell a hatékony használatához, és akkor is c.sak úgy, hogy ha jó mester keze alatt tanultál) Ha pedig 2-3 év alatt nem jutottál semmire, akkor bizony hagyhatod ott a francba, és szívhatod a fogad, mert önvédelmet ott nem fogsz tanulni, csak "elpocsékoltál" 3 évet az életedből.

Szóval kezd el azt, amelyik neked szimpatikus, és amelyikről te biztosan tudod (megbizonyosodsz) hogy te magad tudod használni a harcban. Önvédelmet szerintem csak ilyen alapelvek mellett lehet tanulni...

2012. máj. 16. 22:47
 3/5 A kérdező kommentje:
wow, köszi szépen ez igényes válasz volt :)
2012. máj. 16. 23:03
 4/5 anonim ***** válasza:

azért a 2-3 év után érdem kipróbálni dolgot cáfolnám.

küzdősport edzéseken minden edzésen van sparring és nem finomkodnak.

minimum a második hónapban levernek normális helyeken,hogy tudd mire is jelentkeztél és be tudd sorolni magad.

kezd el járni ökölvívó edzésre,aztán két év múlva kérdezz megint,hogy hogyan tovább.

ha meg izmosodni akarsz akkor konditerem meg tömegnövelő étrend.

más a két dolog teljesen.

küzdősportban nem lényeg külső.

az állóképesség a minden.

2012. máj. 17. 00:28
 5/5 anonim válasza:
Kung Fu, egyértelműen. Nekem meg ez vált be.:)
2012. júl. 4. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!