Milyen küzdősportot kezdjek el, hogy ha balhé van az utcán bárkit elagyalhassak?
Jó persze, nem tudok akárkit megverni, de nem a fehérorosz nehézsúlyú birkózó-válogatott szokott szembejönni az utcán. Többnyire nem... :D:D
Igazából tudom a legjobb egy revolver lenne, de most csak küzdősport érdekelne.
Szerintem először kell egy alap emberismeret.Testbeszédből is le lehet venni sok mindent és ha gond van elsőnek lépsz,vagy határozott fellépéssel megelőzöd a szitut.
Szerintem a legjobb kombináció 2év box,2év thai box,1év defendo.
A legjobb az szerintem, ha először ráhangolod magad a küzdelemre. Járjál egy évig birkózásra és ökölvívásra,DE egyszerre. Ott hozzászoksz a test-test elleni küzdelemhez (birkózáson), valamint megtudod mi az, hogy ütés, vagyis hogy ütnöd kell, mert különben téged ütnek (ökölvíváson).
Ha ezt az egy évet így csinálod, utána teljesen mindegy, hogy: muay thai box, aikido, wing tsun kung-fu, jiu-jitsu, krav maga, defendo, ninjutsu, escrima...stb.
Nem az a lényeg, hogy milyen harcművészetet/küzdősportot/önvédelmet űzöl, ha tudod, mert megtanultad, akkor akár használni is tudod önvédelemre.
De őszintén, még igazából még ezek sem üzembiztos dolgok, mert ha odamész egy 5 danos feketeöves kyokushinkai karate mesterhez, és viperával jól rácsapsz kettőt, akkor hiába a fekete öv, a karatemester összeesik. Az üzembiztos önvédelem: Fegyvertartási engedély + kerülöd a bajt (pl.: elfutsz, ha kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!