Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősportot kezdjek el?

Milyen küzdősportot kezdjek el?

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok,nagyon szeretnék elkezdeni valamiféle küzdősportot.Olyat keresek amivel lehet erősödni,pár kilót leadni,illetve elég jól megtanítanak verekedni.Persze most ezalatt nem azt értem,hogy ha már profi vagyok,szétverek mindenkit,hanem hogy megtudjam magam védeni adott szituációkban.Pár hónapig boxoltam egy helyen,de nem volt valami jó az edző,ezért eljöttem onnét.Elég régóta keresgélek,de sajnos nem jártam sikerrel.Ezért szeretném a Ti segítségeteket kérni,hogy milyen küzdősportot érdemes elkezdeni?A válaszokat nagyon szépen köszönöm!

2017. aug. 13. 16:29
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Mellesleg, Macbeth, tudom én, hogy jó a K1, de azért a Thai Box szabályrendszere durvább. :)
2017. aug. 13. 20:41
 22/40 anonim ***** válasza:
Az
2017. aug. 13. 20:56
 23/40 anonim ***** válasza:

Na most komolyan!? Azt hiszitek, jó a box? persze, hogy jó, de nem annak aki csak lemegy ütögetni. Hány box klub is van ma magyarországon? Pl hozzánk a legközelebbi a google szerint egerben van.

Lemegy a gyerek, de ha nem lesz belőle versenyző, akkor csak töltelék marad. Edző csak azért tartja meg, hogy legyen aki kifizesse a terembért meg a klub egyéb költségeit. Versenyzőkkel meg külön foglalkozik. Megtanít nekik pár ütést, védést elhajlást, aztán zsákoltatja őket, ha van szabad perce akkor néha pontkesztyüzik vele, nagyritkán egymásra engedi őket, de vigyázva, nehogy megsérüljenek, de még bör pir se keletkezzen, mert elmegy a kedvük, és nem hozzák a tagdíjat. Ezek a hobbi boxosok soha nem fognak megtanulni egy rendes küzdelmet, és soha nem fognak rájönni, mégsem üvegből vannak. Ez ér valamit?

Sajnos a pénz uralja ma már az ökölvívó klubokat is, mint a thai box klubokat. Vannak a hobbisták, ők vannak többen, és vannak a versenyzők. Edző félti a hobbistát a pénz miatt, de félti a versenyzőit is, nehogy a rutintalan hobbista sérülést okozzon rajtuk.

Na lehet vitába szállni! :D

2017. aug. 15. 11:45
 24/40 anonim ***** válasza:
KeK. Mindenhol a pénz uralkodik. És egy normális Box edzésen mindenki sparringol, a hobbisták is. Innentől kezdve felesleges is tovább menni, mert ahol van sparring, ott megtanul az ember bunyózni. Ilyen egyszerű. Tehát nem hiszek én semmit, egyértelmű, hogy jó a Box.
2017. aug. 15. 12:28
 25/40 anonim ***** válasza:

Sparring elcsépelt, szükségtelen szó. De legyen. Sparring, játékos küzdelem nem ugyan az mint egy rendes küzdelem. "Sparringon" vagy játékos küzdelemben vigyáznak egymásra. Rendes meccsen, küzdelemben viszont pont az a cél, hogy minél előbb befejezzék, ergo nem vigyáznak egymásra. Tehát egy hobbista, soha nem fog úgy bunyózni, mint egy versenyző. Ezel a megszokott könnyed maszatolással, az utcán sem fogja magát megvédeni.

Persze lehet van olyan box klubb, ahol minden edzés után rongyávert arccal mennek haza.

2017. aug. 15. 15:19
 26/40 A kérdező kommentje:
Na.Igazából nálunk van egy keményebb box club.Az újoncokat az edző első nap megveri,és aki másnap visszamegy,az érdemli meg az edzést,aki meg nem az egy puhány.Viszont ott nem maszatolás a ,,sparring".Több embert is ráküldenek egyre.
2017. aug. 15. 15:23
 27/40 anonim ***** válasza:

Hát ez hülyeség utolsó. Igenis megtanulhatsz ott bunyózni.

Amúgy egy utcai bunyó 90%-ban kapálózás, szóval ennyi.

2017. aug. 16. 15:05
 28/40 anonim ***** válasza:
kyokushin, thai box, kick box, taekwondo, wing tsun, hung gar
2017. aug. 16. 18:38
 29/40 A kérdező kommentje:
Egy öklössel le lehet rendezni :D
2017. aug. 16. 18:43
 30/40 anonim ***** válasza:
wing tsun verekedéshez,sírok :DDDDD
2017. aug. 16. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!