Érdemes kung-fut tanulni?
Még mindig nem tudjátok hogy miről beszéltek. Hihetetlen hogy ilyen tudatlan emberekkel kell vitatkozni. Ez a stílus sz@r, az a stílus sz@r stb.
Péter barátom barna öves volt amikor Tatán a szórakozóhely előtt bekostolták. 3-an... 2-t pofánvágott és már nem volt kedve a harmadiknak csak futni. Gondolom a shotoval szerencsés volt hogy egyáltalán hozzájuk tudott érni.
A kövi példa ami a tényekben is volt, amikor a TKD-s csaj megrugdosta a fogdosó palit.
Az a baj hogy akárhány példát felsorolhatnék, akkor is csak a fikázódás lenne és az hogy semmire nem jó.
De kérdem én, miért nem jön senki? Fiatal vagyok, már csak hobbiból járok heti 2-3 edzésre a 2 gyerek mellett. De még így sincs egy szájkaratésban sem annyi, hogy az én költségemre időt szakítson. Csinálunk videót, szépen megosztjuk mi lett a vége az 1000 éves gyakorlásnak.
Én várom a pm-et. Minden hősködés nélkül, edzőteremben, kultúrált körülmények között, utána asszony összedob egy jó kis pörköltet, iszunk egy sört és kész.
Mindnekinek meg kell találni azt amiben jól érzi magát. Az hogy milyen harcos, azt majd a helyzet adja. Instruktori fokozatom van kaliból (kés és bot harc), ott mesélték hogy amcsiban 2011 körül megkéselték a késelő bajnokot. Van amire nem lehet felkészülni. De ha keményen edzel akkor mindegy a stílus, mert ÁTLAG emberek, és ROMÁK fognak belédkötni. Nem profi bunyósok, mert akkor tényleg mindegy mit tanulsz...
"Még mindig nem tudjátok hogy miről beszéltek. Hihetetlen hogy ilyen tudatlan emberekkel kell vitatkozni. Ez a stílus sz@r, az a stílus sz@r stb."
Barátom, igen is van a stílusok között különbség. Nem mindegy, hogy milyen az adott rendszer mozgásrendszere és alaptaktikája. Vannak stílusok amik fejlődnek folyamatosan, és vannak elavultak. Sokat számít! Ez csak a gyengék vigaszdumája, hogy "Egyik stílus sem jobb a másiknál!" De igen van ami hatékony, van ami pedig nem. Ez ugyanolyan dolog, mint a történelem során a fegyverkezés. Biztos, hogy hatékony fegyver volt a maga idejében a csatabárd, de a mai háborúkban már automata tűzfegyvereket használnak, intelligens rakétákat...stb.
"Péter barátom barna öves volt amikor Tatán a szórakozóhely előtt bekostolták. 3-an... 2-t pofánvágott és már nem volt kedve a harmadiknak csak futni. Gondolom a shotoval szerencsés volt hogy egyáltalán hozzájuk tudott érni."
Urban legend vagy az a 2-3 támadó atom részeg volt...
"De kérdem én, miért nem jön senki? Fiatal vagyok, már csak hobbiból járok heti 2-3 edzésre a 2 gyerek mellett. De még így sincs egy szájkaratésban sem annyi, hogy az én költségemre időt szakítson. Csinálunk videót, szépen megosztjuk mi lett a vége az 1000 éves gyakorlásnak.
Én várom a pm-et. Minden hősködés nélkül, edzőteremben, kultúrált körülmények között, utána asszony összedob egy jó kis pörköltet, iszunk egy sört és kész."
Senki, egy válaszoló sem írta azt, hogy TÉGED meg akar verni. Hol olvastál itt ilyet ennél a kérdésnél a válaszok között? Mellesleg bocsi, de nem fogok Franciaországból leutazni, csak azért, hogy pofán verjek egy fiatal apukát. Drága lenne az neked, mint az útiköltség és mellette lehet, hogy a fogorvosod is. Az asszonyod főztjére, pedig nem vagyok kíváncsi. :)
"Mindnekinek meg kell találni azt amiben jól érzi magát. Az hogy milyen harcos, azt majd a helyzet adja. Instruktori fokozatom van kaliból (kés és bot harc), ott mesélték hogy amcsiban 2011 körül megkéselték a késelő bajnokot. Van amire nem lehet felkészülni. De ha keményen edzel akkor mindegy a stílus, mert ÁTLAG emberek, és ROMÁK fognak belédkötni. Nem profi bunyósok, mert akkor tényleg mindegy mit tanulsz..."
Az engem nem érdekel, hogy ki miben érzi jól magát. Attól, hogy valaki pl: wing tsun edzésen olyan jól érzi magát, hogy orgazmusa lesz a tapadókezes gyakorlatoktól, hát egészségére. De attól még az nem változtat azon a tényen, hogy a wing tsun egy tipi-tapi cicapacsi köcsögkarate. Irreális varázslások sokasága, ami hamis önbizalmat ad.
Az általad említett ÁTLAG emberek és ROMÁK többsége, igen könnyedén laposra tudja verni, a kyokushin karate, wing tsun kungfu és még pár varázslós stílus képviselőjét, úgy hogy öröm nézni. Ez is tény barátom. Ha van annyi eszed, hogy kalival foglalkozol, akkor nem tudom, hogy hogyan lehetsz mégis annyira ostoba, hogy a wing tsunt és a kyokushint hatékonynak tartod. A kali mellé gyakorolhatnál normális küzdősportokat.
Ennyi, erről beszélek. Kifogás, és megvan oldva. Az x ember nem tud verekedni mert azt a stílust tanulta. Ennyivel el van intézve. De fogadjunk, hogy edzésen kívül életedbe nem találkoztál még olyannal aki bántani akar.
Sűrített hisz abban amit csinál és ez természetes. Ahogy telnek az évek egyre jobb lesz, és aki ellen kell, megvédi magát. De az ilyen senkik ellen mint te, akik szájkaratéztak egész életükben, nem kell védekeznie, mert 0 vagy, senki, egy 15 éves bohóc, nem nehéz kitalálni...
Aki kiáll valami mellett az legyen ott. Ne minden bunyós poszt alá azt írja hogy minden sz@r, én mindnekit megverek de amúgy éppen almát szüretelek mert olyan sokáig jutottam. Mutass fel valamit. Nem fogsz semmit, mert semmi vagy. Egy kis takonyarcú aki x évekkel dobálózik, de szellemileg nem jutott tovább a "bunkó paraszt Furkón". De ugye azért van a 2 között különbség ugye.
Minden kérdezőnek azt tudom mondani, hogy ha kifejezettem önvédelmet akar akkor ott a krav maga, ennyi.
Az ilyen névtelen embereknek a szavára pedig ne adjanak. Engem meg lehet találni, aki kíváncsi az írjon. De az ilyet nem fogjátok, és csak a kedveteket fogja elvenni. Mindenkinek megvan az ellenfele, teljesen mindegy a stílus.
Sajnos ezt a buta kollega nem hajlandó felfogni. A szellemiséget és a harcművészetek miértjét a kamu 10,5 évével sem lehetett beleverni, de persze hogy is lehetne, hisz köze nincs az egészhez amiről beszél.
Hogy mit érdemes vagy mit nem, azt ne egy idegen döntse el.
Már ne haragudj Orfeus, de tényleg senki sem írta azt, hogy téged személyesen meg akar innen verni valaki. Erre te várod a PM-ket, hogy összejöjjön egy kis bunyó. Sincere és Sárkány egész normális tényszerű érveket írt ide. Ellenben te csak a hülyeségeket. Szájkaratés itt inkább te vagy.
Nem azért a húszért, de olvastam már mindkét illető válaszait több ilyen témájú kérdésekben. Amilyen küzdősport múltjuk van nekik, szerintem kip.icsáznának téged. XD A kali az fegyveres harc, igen minimális pusztakezes résszel. (Ennek ellenére nem rossz ez a kali/eskrima/arnis)
Utána néztem ennek a wing tsunnak. Tervezek kung-fut tanulni, de wing tsunt azt semmiképpen sem szeretnék. Sokféle kung-fu stílust néztem, a wing tsun az tényleg cicabunyó. A karatéval pedig ugye nekem is van személyes tapasztalatom, és nem tartom magam sem hatékonynak.
Továbbá egyetértek azzal, hogy egy utcán balhézó roma lazán agyon ver akármilyen öves karatést. Volt fekete öves shito-ryus országos bajnok munkatársnőm. Fiatal, magas erőteljes sportos csaj volt. Munkahelyen pedig egy öreg roma asszony megtépte a hajánál fogva rángatta végig az étkezőben (ki is rúgták mind a kettőt). Ilyenkor hol volt a mai geri???
"Ennyi, erről beszélek. Kifogás, és megvan oldva. Az x ember nem tud verekedni mert azt a stílust tanulta. Ennyivel el van intézve. De fogadjunk, hogy edzésen kívül életedbe nem találkoztál még olyannal aki bántani akar.
Sűrített hisz abban amit csinál és ez természetes. Ahogy telnek az évek egyre jobb lesz, és aki ellen kell, megvédi magát. De az ilyen senkik ellen mint te, akik szájkaratéztak egész életükben, nem kell védekeznie, mert 0 vagy, senki, egy 15 éves bohóc, nem nehéz kitalálni...
Aki kiáll valami mellett az legyen ott. Ne minden bunyós poszt alá azt írja hogy minden sz@r, én mindnekit megverek de amúgy éppen almát szüretelek mert olyan sokáig jutottam. Mutass fel valamit. Nem fogsz semmit, mert semmi vagy. Egy kis takonyarcú aki x évekkel dobálózik, de szellemileg nem jutott tovább a "bunkó paraszt Furkón". De ugye azért van a 2 között különbség ugye."
Mert Te ki a f!szom vagy Orfeus gyerek??! Akkora hülyeségeket írsz ide, hogy senki sem hiszi el. Egy normális ellenérvet nem hoztál fel. Nekem van kamu 11,5 évem? Szerintem meg te vagy KAMU kali instruktor. Milyen kifogásról beszélsz te meg? Volt itt egy vita. Senki nem zengett be itt olyat, hogy rajtad akarjuk bebizonyítani azt, hogy rossz ez meg az stílus. Gyere el Te ide én hozzám. Első ingyen savate edzéseden szétverhetem a pofádat, ha ragaszkodsz hozzá. Majd monoklival és kivert fogakkal mész haza Franciából. Mesélhetsz a nejednek a kiruccanásodról. Remélem a kölykeid nem lesznek ilyen trollok, mint az apjuk. Bár azt sem hiszem el, hogy neked gyereked van egyáltalán.
Az, hogy a Furkóról mit gondolok az én dolgom, én ezt tapasztaltam ott. Nála semmit sem tanultam, máshol igen és sokat. Ennyi, az én szememben ő majdnem olyan mint a Máday, egy kókler. Máday is 9. fokozatú wing tsunos és kínai nagymestertől tanult a Leung Tingtől. Furkó az Oyamatól és 7 danos. Na és? Mivel szar az edzésük a diákok semmit sem tanulnak ott. Csak a csalódás van. Ezért mennek thai boxra, bokszra, bjj-ra és MMA-ra.
Több karatéssal és kungfussal sparringoltam mint Te, mert te senkivel sem. Karatén és wing tsunon nincs is sparring, kezdjük ott. Tudod itt Franciában SOKKAL komolyabb küzdősport oktatás van, mint odahaza. Van viszonyítási alapom, jó lenne ha nem okoskodnál kisegér.
Senki nem írta, ezzel nincs is semmi probléma. Amíg más a majom érvekkel jön, és megmutatni szeretném azt, amit leírok, ennyi az egész. Sosem szerettem bunyózni, és inkább kerültem, ez így természetes.
A kérdésem az lenne. Hogy ha én 2 év alatt teleírom neked gyakorikérdéseken azt, hogy 15 év tapasztalatom van, és ellövök 1-2 nagy nevet, akkor az még igazzá válik? Honnan tudod hogy én mit csináltam vagy mit nem? Vagy a többiek. Erről te meggyőződtél gyakorikérdéseken keresztül? Így választod meg a következő stílusod, nem tapasztalat útján?
A fő az utolsó mondatom. Ha beletettél volna annyit a harcművészetekbe, akkor nem sehonnan jött idegeneknek az irományait olvasnád csillogó szemekkel, hanem elmenél az edzésekre ahogy én tettem annó.
Én egyébként 5 évet kaliztam Inosanto mellett a fülöp szigetek egy eldugott oázisában. Máday mellett eltöltött 8 évem említésre sem méltó, nem még amit tizenévesen töltöttem el Ip Man nagymester mellett. De Amerikába volt szerencsém egy számomra közepes edzőpartnerrel edzeni, valami Tyson volt, nekem csak "öcsi". A legjobban Okinawa szigete tetszett a legjobban, ott 11 évet voltam a 90-esek években Mas Oyama, Kenji Midori és Andy Hug személyes tanítványa. Végül de nem utolsó sorban nemrég értem haza Braziliából 7 év után ahol Marcus Aurelio és Lateef Crowder mellett tudtam elsajátítani a 720 után az 1080-at csak mert érdekelt. Jó öreg capoeira...
Mostmár hiteles vagyok? Vagy még másoljam be 5 helyre hogy elhidd?
Írd le milyen érvekre vagy kíváncsi, ami miatt fenntartásaid vannak. Ezt minden buta cigánygyerek megmondja neked hogy a thai box a legjobb meg az ememá, mert 2 hét után mindenkit lealázol. Ehez nem kellenek érvek... És ők sem soroltak fel érveket, csupán annyit hogy ez azért tré mert cica harc, de miért? Azért mert olyan az ütés amilyen?
Ha nincs érv csak 5 a/4-es oldanyi szöveg, akkor kérdem én, miért nem a K1 illetve az MMA a legjobb? Egyre többen szakosodnak erre is. Miért a thai box? Nem láttatok még Judost földhöz vágni egy boxolót?
Hozhatunk itt 1000 példát, teljesen felesleges. Csőlátású embernek nem lehet semmit megmagyarázni.
Tény, hogy a tradíció nem mindig követendő példa. És ha személy szerint azért tanulnék, hogy megvédejem magam, akkor box vagy krav maga. Ennél hatásosabb nincs utcára.
A kérdés pedig az volt, hogy érdemes e kungfu-t tanulni. A cél nem csak az önvédelem, hanem a mozgás, hajlékonyság, ezt mind megadja egy kungfu stílus. Többet kell gyakorolni mint egy boxot vagy egy thai boxot ha meg akarod védeni magad. De az ilyen madarak akik leírják hogy kb 10 év kemény edzés, önfejlesztés, és talán de csak talán meg tudod majd védeni magad 1 részeg ember ellen magad.
Honnan veszik? Kedves kérdező nagyon biztos vagy a dolgodba. Légyszíves mond meg, honnan tudjátok? Ennyi wt-st támadtatok meg és simán megvertétek? Láttatok 2 videót? Van benne kemény 1,5 évetek? Tatabánya mésztelepen nőttem fel, ennél szarabb hely 2 db van magyarországon, szabolcs megyében. 6. kerület rózsadomb ehez képest. Ne nekem akarjátok megmondani hogy mivel tudjátok megvédeni magatok, és mivel nem... Az utcán nem úgy fog menni mint a teremben, nem tudsz hű maradni a stílushoz, mert cigány bunyó lesz, rángatózás rosszabb esetben földre kerülsz stb.
A gond az hogy elhintették a vaníliát te meg benyaltad. Példát nem akar látni senki, csak 3 mondat után eldönti hogy mi van vagy mi nincs.
Tipikus ratyi felfogás, hogy ha nagyobb akkor koxol, szóval erősebb vagyok, ha kisebb akkor meg azért. Szánalom.
Mondjatok tényeket, miért rosszabb egy láncütés, miért rosszabb egy taposó rúgás mint egy ne adj isten súlypontos mawashi? Ez hogy MERT ez nem tény...
Jól van Uraim, Sincere és Orfeus, fejezzétek már be, basszus! Viselkedjetek már mind a ketten sportemberhez méltóan! Azért mert nem egyeznek a vélemények, nem kell provokálni egymást!
" Sűrített hisz abban amit csinál és ez természetes. Ahogy telnek az évek egyre jobb lesz, és aki ellen kell, megvédi magát. De az ilyen senkik ellen mint te, akik szájkaratéztak egész életükben, nem kell védekeznie, mert 0 vagy, senki, egy 15 éves bohóc, nem nehéz kitalálni... "
SűrítettLevegővel és Sincere Fisttel is tartom a kapcsolatot interneten keresztül, kommunikálok velük. Tudom is mindkét fiatalember polgári nevét is. SűrítettLevegő is ért amúgy a kungfuhoz, annak ellenére, hogy ő igen fiatal srác. Láttam videókat Sincere-ről, nem kellene bele kötni, senkinek sem ha nem muszáj, nem is kis súlycsoportú az úriember (enyhén szólva..). :D És nem gyenge fizikumú. Nem csak savatezik, hanem komolyan birkózik is mellette. Ott nem kamu 11 és fél év van.
Mögöttem is van 15 év. Nem állítottam magamról, hogy legyőzhetetlen vagyok, nem is vagyok, veszítettem már sparringokban. Ahogyan mindenki más is. Van annyi rálátásom, hogy tudjak tanácsot adni elfogultság nélkül tanácsokat adni a témán belül. Kapok is naponta több PM-et ahol tanácsokat kérnek tőlem. Orfeus ha akarsz kérdezni, akkor kérdezz, aztán válaszolok. Veszem a fáradtságot.
Sincere-nek van egy bunkó írási stílusa (ezt tudja ő is magáról :D), de amiket ír az abszolút tényszerű. Tanultam tőle én is pár dolgot. Ez a tapasztalat csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!