Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Érdemes kung-fut tanulni?

Érdemes kung-fut tanulni?

Figyelt kérdés
Tisztába vagyok vele, hogy nem egy könnyen tanulható harci művészet. Nem csak az önvédelem lenne a cél, hanem a egyrészt mozogjak is valamint, másrészt hajlékony legyek és jobb mozgású (ha lehet ezt mondani). Milyen kung-fut érdemes tanulni?

2017. márc. 2. 17:53
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Rozsda hatalmas igazságokat ír! Legalább valaki nem elfogult és még a tetejében ért is hozzá!
2017. márc. 6. 07:43
 22/46 Orfeus ***** válasza:

# 14/21

Azt hogy a kyo nem lenne jó utcára, azt szerintem te sem gondoltad komolyan. Azt hogy versenyen nincs fejütés, attól még edzésen ugyan úgy fejre tanulják a karatékák a gyakorlatokat, pajzsal, és zsákolással ugyan úgy. Andy Hug valószínű nem tudta volna megvédeni magát mert nem ütütt fejre. Érthetetlen számomra ez az amatőr felfogás, hogy versenyen nem ütök fejre, akkor biztos nem tudom szájba tekerni. Elég lenne az ilyen hitetlenkedőknek ha mellbevágná egy cingárabb kyo-s. Egyébként számtalan kempo versenyre, shoto versenyre járnak a srácok, elég szép eredményekkel... Ja, egyébként Erdei Zsolt tartja kyo táborban a kéztechnikát. Nézz utána nyugodtan. De gondolom ő sem tud ütni ha testre üt.

AZ ITF semmire nem jó. Öcsém 1,5 évet tett bele, de nevetséges volt egy edzés. Jobban megvédte volna magát ha elmegy tekézni. Pedig otthon rengeteget nyújtott, az emelet fele anno a szobám volt, amit otthon hagytam, kerek 62nm bordásfaltól kezdve, zsák, nyújtógép, és még amit el tudsz képzelni minden rendelkezésére ált. És ahogy ismerem edzett rendesen, de full hoki. Lábat lendíteni tanulnak, csak rúgni nem. Bár haverja miatt leragadt az aikidonál, az bejött neki.

# 15/21

Egy komolyabb edzőtől elég egy Seven Star Mantis, már eközött a kettő között nagy a különbség. Volt szerencsém kipróbálni mégpedig Tatabányán, egy idősebb mestertől (annyira hogy a faterom is tanította) aki már inkább tai chit oktat. Hát a korát meghazudtolva durrogtatta a 85 kilómat, pedig azt hittem hogy még én vagyok a fitt. Hihetetlen élmény volt, 1,5 hónapot tudtam bejárni hozzá. Ha valami, akkor az kemény.

A thai boxot és egy tradícionális kung fu stílust elég szánalmas összekeverni ha hozzáértő vagy nem gondolod? Csak ha az alapokat nézzük, az egyik harcművészet, a másik küzdősport. Ennyi erővel menjen mindenki boxolni, mert utcára az a legjobb. Abból elég a 10 év, és megszólalni sem lesz ideje a cigit kérő roma származású magyar fiatalnak.

1,5 év alatt megszakértetted hogy mi működik és mi nem. Respect. Gondolom az edzőid is mind madarak voltak, és simán összepakoltad volna őket. Mert ugye neten ez mindig úgy megy, 1000 évet jártam edzésre 17 évesen, és mindenki gyenge csak én vagyok kemény, de ugye bunyót még képen sem láttam.

Ha Furkó alatt tanultál volna, akkor tudnád hogy badarságokat beszélsz. 1 évet jártam fel pesre, mert náluk volt a legtöbb küzdőedzés, és náluk lehetett a legtöbb versenyzővel találkozni, mert vadállat az ürge. Sajnálom hogy "5 év" alatt ennyit értettél meg az egészből. Gondolom ennyi év alatt azért a fehéret elérted nem? Szívesen elkísérlek Furkó egyik edzésére, tekintve hogy Szolonokon szolgáltam 4 évet (Különleges műveleti zászlóalj), és ő volt a kiképzőm. Ott akármelyik fekete öves szívesen áll a rendelkezésedre, fizetem a benyót, viszek felszerelést. De akár a karatemaratonra is eljöhetnél ha van kedved. Kellemes amikor Furkó papa körbemegy a nádpálcával... Nem is hallottam még embert aki lekicsinylően beszélt volna róla, ez hihetetlen...

Ha elmész egy edzésre, nem az lesz a büszkeség, hogy te x évet letoltál heti 2 edzést, arra bárki képes. Nem attól lesz jó egy stílus hogy beleölsz 1000 évet. Azt csinálni kell, odatenni magad. Felesleges évekkel és nevekkel dobálózni...

Sajnos a szövegértésed elég gyér. Gondolom azért van mert már kimentél 2 hónapja angliába és már nem tudsz magyarul akkorába vagy.

"És érdekes módon ha fogás van, akkor gondolkodás nélkül előjönnek a WT-s gyakorlatok, hogy húzzam ki a kezem, hogy tekergessem meg a másik kezét stb stb."

Nem tudom ebbe mi a kivetni való. Ha Judoztál évekig, akármilyen stílusra mész át, reflexből úgy fogsz mozogni. Én pl box edzésen folyton a lábam emeltem... Ezért lett belőle 1 hónapos karrier. Ha neked 11,5 évből semmi nem maradt meg. Barátom, akkor tudjuk hol a hiba.

De egyébként, tartom magam a záró mondatomhoz. Nem a stílus a lényeg, hanem a harcos. Vannak nagyon kemény harcosok mármár nevetséges stílusokból. Önvédelem utcán pedig olyan, hogy lehet box, savate, karate, ha megszurkálnak teljesen mindegy mit csinálsz. És ezek a tizen meg huszon éves sztorik hogy akkor véded meg magad, köpni nyelni nem tudok. Utcán fognak megtámadni, suhancok, nem Tyson, nem Bonjasy, nem a cingár McGregor, de mostmár ugye Kimbo Slice sem szerencsére....

Fejben kell ott lenni, az sokkal nagyobb kihívás, mint hatalmas technikai repertorát elsajátítani. Anno kb 15 lehettem, úgy megvertek 2-en mint a lovat, pedig akkor már jópár éve edzettem. Mert leblokkoltam, köpni nyelni nem tudtam. És ez az ami az emberek gondja sokszor, nem az hogy nem tud ütni.

Szóval mindegy mit csinálsz, fejben tudj ott lenni, amire gyakorolni nem is tudom hogy lehet... Egyik sem keményebb, vagy jobb a másiknál.

Sárkánynak egyébként jó hozzászólásai vannak.

2017. márc. 7. 04:15
 23/46 anonim ***** válasza:

"Azt hogy a kyo nem lenne jó utcára, azt szerintem te sem gondoltad komolyan. Azt hogy versenyen nincs fejütés, attól még edzésen ugyan úgy fejre tanulják a karatékák a gyakorlatokat, pajzsal, és zsákolással ugyan úgy. Andy Hug valószínű nem tudta volna megvédeni magát mert nem ütütt fejre. Érthetetlen számomra ez az amatőr felfogás, hogy versenyen nem ütök fejre, akkor biztos nem tudom szájba tekerni. Elég lenne az ilyen hitetlenkedőknek ha mellbevágná egy cingárabb kyo-s. Egyébként számtalan kempo versenyre, shoto versenyre járnak a srácok, elég szép eredményekkel... Ja, egyébként Erdei Zsolt tartja kyo táborban a kéztechnikát. Nézz utána nyugodtan. De gondolom ő sem tud ütni ha testre üt.

AZ ITF semmire nem jó. Öcsém 1,5 évet tett bele, de nevetséges volt egy edzés. Jobban megvédte volna magát ha elmegy tekézni. Pedig otthon rengeteget nyújtott, az emelet fele anno a szobám volt, amit otthon hagytam, kerek 62nm bordásfaltól kezdve, zsák, nyújtógép, és még amit el tudsz képzelni minden rendelkezésére ált. És ahogy ismerem edzett rendesen, de full hoki. Lábat lendíteni tanulnak, csak rúgni nem. Bár haverja miatt leragadt az aikidonál, az bejött neki. "

Nem tudom, hogy öcséd hova járt ITF-re, de abszolút hülyeségeket írsz. Hat éve nyomom ezt, az ITF tkd-sok tudnak egyenrangúan sparringolni a muay thaiosokkal is. A kyokushinos nem. Andy Hug-gal felesleges pedálozni, mert ő a K1-es karrierje során tanult Taekwondót, Muay Thai-t és Kickboxot is. Ő kb. semmi kyo technikát nem csinált K1-ben, ahogyan Feitosa sem. Fejre begyakorolni az ütést pajzson az semmi. Az nulla. Sparringban kell full contactban (védőfelszerelésekkel). Az hogy odaképzelitek az semmi.

Ha az Erdei oktatja a kéztechnikákat a kyokushinos edzőtáborban, akkor azt pont azt bizonyítja, hogy nem tudtok ütni. Mondjuk a karate ütéstechnikákat én nem firtatnám, mert az vicc. Ütni ökölvíváson lehet megtanulni. Tkd-sok is gyengék kéztechnikában, DE a TKD mozgásrendszerét lehet tökéletesen kombinálni az ökölvívással. Míg a karatét (nem csak a kyo-t), nem.

Teljesen mindegy, hogy a Furkó Kálmán anno mit és hogyan oktatott a honvédségben. Abban az időben, ha voltak jó kapcsolataid, akkor bármit el lehetett intézni. Van egy ismerősöm, aki már jó régen volt katona, ott judót oktattak nekik. Az, hogy milyen küzdősportot tanultak anno a hadseregben, az semmi mástól nem függött mint az ismeretségtől.

A kyoval több probléma is van, mint hogy versenyen nem lehet fejre ütni. Rúgni sem tudnak jól. Zöld öves TKD-sként sparringoltam már fekete öves kyossol thai box edzésen. Enyhén szólva nem volt ellenfél. Karate vizsgákon buktatás sincsen már (régen volt mondjuk, nagyon régen..), töréstechnika sincsen már. A vizsga jelentős része másból sem áll, mint katazás. ITF tkd-n piros övtől is van már töréstechnika, nemhogy fekete övtől. Gyakoribb a buktatás is, sőt legtöbbször nincs is meg elsőre senkinek sem. Viszont egy tkd-s piros öv kétszer annyit is ér, mint karatéban 2 dan. Ha nem vagy képbe az ITF-fel akkor hülyeségeket ne írjál róla. Öcséd másfél év alatt max fehér öves lehetett. Ugyan is, le kell vizsgázni fehér övre, hogy kiérdemeld. A full kezdők is hordják a fehér övet, de még nem fehér övesek!

A Hét Csillag Imádkozósáska kungfuhoz volt szerencsém nekem is. No comment. 10 év kungfu után, ez az egyik amiről lebeszélném a kungfuzni akaró egyént. Nem azért mert maga a stílus rossz, hanem mert akik oktatják, azok bohócok és nem mesterek. Anno régen a Trix Richárd (isten nyugosztalja!) ezt tudta jól csinálni. Ő kungfu mester volt! De a mostaniak... kezet foghatnak a Máday-s wing tsunosokkal.

2017. márc. 7. 07:53
 24/46 anonim ***** válasza:

"Ha Furkó alatt tanultál volna, akkor tudnád hogy badarságokat beszélsz. 1 évet jártam fel pesre, mert náluk volt a legtöbb küzdőedzés, és náluk lehetett a legtöbb versenyzővel találkozni, mert vadállat az ürge."

Azokat a nagy kemény vadállatokat kezdő thai boxosok p*csázzák el, nevetségesen könnyen. Nem beszélve arról, hogy a Furkó egy bunkó paraszt a javából. Meg arról, hogy a saját kis kemény magja is miket beszél róla a háta mögött. Igen, kemények az erőnléti edzések nála, szigorú az ürge, ez tény. Van ott fegyelem. És? 20 év után sem fogsz megtanulni nála bunyózni. Tudod, mennyien járnak boksz, muay thai és kickbox edzésekre olyanok, akik 10-20 évet karatéztak? Rengetegen, és az ALAPOKAT tanulják! Innentől kezdve nincs miről beszélni. Az a pajzsozás is hagyjuk már, hogy milyen. :D

"Sajnálom hogy "5 év" alatt ennyit értettél meg az egészből. Gondolom ennyi év alatt azért a fehéret elérted nem?"

Engem a Furkó vizsgáztatott zöld övre, kalimpáltam pár percet a levegőben. Ennyi volt a vizsga. Azokat is sz*rrá verik akik 20 éve járnak hozzá. A balett az nem bunyó, a kyokushin karate pedig legalább lenne olyan kemény mint a balett...

"Szívesen elkísérlek Furkó egyik edzésére, tekintve hogy Szolonokon szolgáltam 4 évet (Különleges műveleti zászlóalj), és ő volt a kiképzőm. Ott akármelyik fekete öves szívesen áll a rendelkezésedre, fizetem a benyót, viszek felszerelést. De akár a karatemaratonra is eljöhetnél ha van kedved. Kellemes amikor Furkó papa körbemegy a nádpálcával... Nem is hallottam még embert aki lekicsinylően beszélt volna róla, ez hihetetlen..."

Nem kell elkísérni, örülök, hogy ott hagytam azt a japán stílusú aerobic csoportot. Össze is verek neked akármilyen fekete öves gyereket, azt nem nehéz. Mert az átlagembernek is könnyen megy. A karaténál én sokkal keményebb stílusokat gyakorlok, ráadásul nem is Magyarországon élek. Külföldön tanulom őket, a legjobb színvonalon. Kemény full contact és nincs semmi formagyakorlat, semmi filozofikus baromság. Furkó is semmi másról nem pofázott, mint a karate szellemiségről, meg így a Budo, úgy a bushido. Nyújtáskor "öröm" volt hallgatni a sok hülyeséget. Ami egyébként úgy nem hülyeség, de edzésen bunyózni tanítson meg elsősorban, ne a samurai spiritről pofázzon.

Jól van kislegény, tudjuk kommandós voltál... meg a spártai 300 egyike is...kamuduma kisegér. Ha tudnád Te, hogy mennyien és mennyire lekicsinylően beszélnek Kálmán bá'ról. Persze az el van ismerve, hogy ő volt az egyik aki sokat tett ezért a sportért. Nem a munkásságával van a baj. De az még nem változtat semmit azon a tényen, hogy a karate egy irreális f*s.

"Ha elmész egy edzésre, nem az lesz a büszkeség, hogy te x évet letoltál heti 2 edzést, arra bárki képes. Nem attól lesz jó egy stílus hogy beleölsz 1000 évet. Azt csinálni kell, odatenni magad. Felesleges évekkel és nevekkel dobálózni... "

Ez egy nagyon szép bölcsesség, ami elméletben meg is állja a helyét. Gyakorlatban viszont nem igazán. Mi értelme kungfuzni vagy karatézni 20-30 évig, amikor ennek a dupláját el lehet érni, 8-10 év normális küzdősportokkal. Az a helyzet, hiába adsz bele kőkeményen sokat a keleti harcművészetben, akkor is max annyira leszel kemény, mint egy olyan illető aki félkomolyan jár küzdősportolni.

Rozsda Sárkányt becsülöm, hogy ő keményem nyomja a kungfut és kitartó benne. De ha megfigyeled, ő is ökölvívást, taekwondót és BJJ-t nyomat. Nem véletlen. Napi szinten vastenyér és ököl tréning az durva. Angliában mi is nyomattuk a vastenyeret, durva az.

Ha már említetted a sáska kungfut. No igen azt, nem említetted, hogy Te az északi sáska irányzatról beszélsz. Míg én a déli sáskát tanultam. Hűt és a kettő között igen sok különbség van. Nem tudom, milyen a hét csillag északi sáska. A déli sáska NEM ROSSZ, de nevetségesen sok idő megtanulni. Nem éri meg!

Ismerek kint Angliában olyat aki 12 éve sáska kungfuzik. És? Az én kicsivel több mint, 3 év savatém elég ellene bőven, még sok is. Savate edzésen itt is vannak kyokushinosok Franciaországban, semmivel sem jobbak és rosszabbak a magyar kyosoknál. Még is nevetségesen könnyen leiskolázzuk a 2 és 3 danosokat is savate edzésen. 10 fejre mért ütésből, 15-öt be is kapnak. Nem tudnak védekezni ütések ellen. Mint már említettem a karate védések, csak csak karatés támadások ellen működnek. Stílus idegen technikák ellen semmit sem érnek. Ezt tapasztaltam már rengetegszer is. Szerinted az egykori karatés K1 harcosok mi a bánatért thai boxoltak és bokszoltak??? Hmm..okoska...

2017. márc. 7. 08:40
 25/46 anonim ***** válasza:
*Hát és a kettő között igen sok különbség van.
2017. márc. 7. 08:56
 26/46 A kérdező kommentje:

Karatézni nem akarnék én sem. Shotokanoztam négy évig. Látogattam kyokushinkai edzéseket is. Semmivel sem keményebb, mint a shotokan, csak az erőnléti edzésük volt keményebb. De a kumitejük gyengébb volt mint a miénk. Mindig a shotokanra mondják azt, hogy ott van a legtöbb kata. Nem tudom, de azt tapasztaltam, hogy kyo edzésen több volt. :)

Pont azért jártunk át shotokanos edzőtársakkal kyo edzésekre is persze csak havonta 2-3 alkalommal látogatás szintjén, mert akkoriban ment a híresztelés, hogy a kyokushinkai keményebb, mint a shotokan meg ott full kontakt van és a többi.

Aztán csalódás, mert nem volt keményebb, főleg a kumite. Az rendben van, hogy seiken védő nem volt, de azok az ütések nevetségesek voltak. Nincs semmi lábmunkájuk és tempóérzékük. Az elején nehéz volt megszokni, hogy nem üthetünk fejre. Sárga övesen, orrba is vertem egy barna övest. Kivédeni sem tudta. Mi meg kényelmesen elszökdeltünk amikor jöttek volna előre csépelni. Aztán belépés és durr.

De önvédelemre a shotokan sem jó igazából. A karate jó sportnak, jó versenyzésre aztán kalap-kabát, kifújt.

Néztem többféle kung-fut, sokkal jobban, dinamikusabban és rugalmasabban mozognak, mint a karatésok. Sebességben is verik őket. Taktikailag is összeszedettebb és kifinomultabb, mint védekezésben mint támadásban. Volt egy shaolinos haverom, aki lejött karatézni hozzánk. Ha jól emlékszem csak 2 éve kungfuzott még akkor. A barna öves edzőtársamat kumiteben elverte.

Sincere Fistnek igaza van, nem működnek a karate védések más stílusok ellen, ezt meg is tapasztaltam én is. Viszont a karatés támadásokat szinte bármely más stílus technikáival lehet blokkolni hatékonyan.

Valami jó kungfu mellett lehet, hogy thai boxolni fogok, vagy sima boxot nyomatok majd mellé.

2017. márc. 7. 09:25
 27/46 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm mindenki válaszát! Rozsda Sárkányé volt a leghasznosabb.
2017. márc. 7. 09:26
 28/46 anonim ***** válasza:
81%

"AZ ITF semmire nem jó. Öcsém 1,5 évet tett bele, de nevetséges volt egy edzés. Jobban megvédte volna magát ha elmegy tekézni. Pedig otthon rengeteget nyújtott, az emelet fele anno a szobám volt, amit otthon hagytam, kerek 62nm bordásfaltól kezdve, zsák, nyújtógép, és még amit el tudsz képzelni minden rendelkezésére ált. És ahogy ismerem edzett rendesen, de full hoki. Lábat lendíteni tanulnak, csak rúgni nem."

Erre muszáj reagálnom, annak ellenére, hogy nem vagyok tkd-s. Rúgni a tkd-sok tudnak a legeslegjobban, te hülye gyerek. Ne zavarjon, hogy kickboxolók, muay thaiosok és még Franciaországban a savatesok is járnak kiegészítésképpen tkd edzésekre, hogy fejlesszék a rúgástechnikájukat. Pont a karatés az aki nem tud rúgni, ütni még annyira sem.

Karatésok is vannak tkd edzéseken szép számmal, fordítva ugye megint nincsen. A savate edzőm is tkd-zott, holott a savate önmagában is elég erős a rúgások terén. Amit a Furkó mutatott rúgásokat, az lóf/sz karikára vágva. Mire a patádat meg emeled egy mai gerire pofán vernek négyszer.

Kezdj el tanulmányozni savate és taekwondo rúgásokat, aztán meglátod, hogy a karatésok mennyire nem tudnak rúgni. A wing tsunosok pedig még annyira sem, azok ütni sem tudnak mondjuk. Mondjuk azt is megmerem kockáztatni, hogy még a capoeirások is alázzák rúgások terén a karatésokat.

A karatés ugye van olyan hülye, hogy hikitebe leteszi a kezét, ilyenkor van az, hogy a legbénánn jobb egyenes + bal horog kombót is bekapja. Míg a gyaku tsuki még találat esetén sem ér sokat. Ütött már meg kyos puszta ököllel testen. Semmi. Ütöttem meg én is fekete öves kyost 12 unciás bokszkesztyűben, és test k.o.

Ennyit a karate ütésekről. :)

A gyökerek puszta ököllel nem tudják kiütni egymást testen, de más stílus képviselői nagyobb unciás bokszkesztyűvel is tud testre k.o-t ütni nekik. És akkor még ugye fejre sem tudnak ütni és a fejre mért ütéseket sem tudják védeni. Gyakorlatilag a legrosszabbul megalkotott harcművészeti stílus a wing tsun mellett. Aminek nagy a népszerűsége, mert versenysport lett belőle mindenhol a világon. Igaz, hogy aki konyít valamit a rendes bunyóhoz az csak egy szánalmas viccnek tartja a karateversenyeket. Kakaskodó cicaharc, dilettánsok pipibunyója. A kyokushin egy f*stalicska a köbön. Nekem 5 év alatt jobb lett a fizikumom tőle, meg szebb lett a testtartásom. Megtanultam japánul számolni 1-től 10-ig. :D Bunyózni viszont SEMMIT sem tanultam/tanultunk.

A mókusboxban pedig nincs is erő. Csiri-csáré módon kalimpálnak cséphadarnak, de semmi erő nincs az ütésükben. A legegyszerűbb kettős fedezék is bőven jó ellene.

2017. márc. 7. 10:00
 29/46 anonim ***** válasza:
81%

"Ne zavarjon, hogy kickboxolók, muay thaiosok és még Franciaországban a savatesok is járnak kiegészítésképpen tkd edzésekre, hogy fejlesszék a rúgástechnikájukat."

Ez meg a másik! .

Szerintem nem feltétlenül rossz a karate (mint önmagában a stílus), legyen az shotokan, kyokushin, ashihara, wado-ryu vagy goju-ryu. De amit itt oktatnak M.o.-on, az nevetséges. Igaz a kungfu oktatás is ilyen itthon. Nevetségesen béna ez az ország a távol-keleti harcművészetek oktatásában. Nagyon kevés itthon a JÓ karate és kungfu edző. Biztos lehet jól csinálni a kyokushin karatét és a wing tsun kungfut is. Lehet 40 év kell hozzá (ez most csak példa!), lehet ki kell - sőt muszáj lesz! - egészíteni más küzdősporttal is, de elvégre nem lehetetlen. Alapból muszáj keresztbe edzeni. Aki csak egyféle küzdőstílust űz - legyen akármilyen magas szinten is belőle - az nem tud hatékonyan harcolni, ez tény. Kell tudni ütni, rúgni, testharcolni, gáncsolni, dobni és földharcolni. Sőt fegyverrel sem árt gyakorolni. Egyszerűen minden "skill" kell. Nyilván nem leszel mindegyikben egyformán profi, mert olyan nincs. A látókört bővíteni kell. Aki úgy gondolkodik, hogy "csak a karate vagy csak a thai box. Csak a BJJ a király" az el van veszve.

Ebben az országban, ahol köztudottan elégtelen és gyenge a harcművészetek oktatásának a színvonala, ilyen esetben különösen SOKAT kell otthon ÖNÁLLÓAN gyakorolni/edzeni. Ha valóban használható tudást akar az ember magának. Összesen lassan 15 éve lesz, hogy harcművészetekkel és küzdősportokkal foglalkozok. Ez viszonylag sok időnek tűnhet, de igazat megvallva nem az. Arra azonban jó, hogy bővüljön a látókör és a tapasztalatokból le lehessen vonni következtetéseket a témában.

Én nem fogok rábeszélni senkit sem arra, hogy gyakoroljon x vagy y stílust. Engem nem érdekel, mindenki azt csinál úgy is, amit akar. Csak annyit tanácsolok, hogy amilyen stílust gyakorol azzal ne legyen erősen elfogult és ne becsülje túl. Legyen nyitott más irányzatokra is, gyakoroljon más stílust is ha megteheti. A befogadó képesség itt sokat számít! Valamint eddzen önállóan sokat.

Ez nem Kína, nem Japán, nem Okinawa, nem Korea, nem Brazília, nem Thaiföld! Magyarországon vagyunk! Itt nem tudod az eredeti és ugyanolyan színvonalat megtalálni az oktatásban.

2017. márc. 7. 10:31
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

"Biztos lehet jól csinálni a kyokushin karatét és a wing tsun kungfut is. "

Hááát....nem hiszem. Alapból a két stílus mozgásrendszere és alaptaktikája rosszul van kidolgozva.

"Csak annyit tanácsolok, hogy amilyen stílust gyakorol azzal ne legyen erősen elfogult és ne becsülje túl. Legyen nyitott más irányzatokra is, gyakoroljon más stílust is ha megteheti. A befogadó képesség itt sokat számít! Valamint eddzen önállóan sokat.

Ez nem Kína, nem Japán, nem Okinawa, nem Korea, nem Brazília, nem Thaiföld! Magyarországon vagyunk! Itt nem tudod az eredeti és ugyanolyan színvonalat megtalálni az oktatásban."

Ezzel egyetértek!

2017. márc. 7. 10:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!