Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen karatét érdemes tanulni?

Milyen karatét érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

2016. dec. 24. 12:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%

ÖKÖLVÍVÁS + BIRKÓZÁS!!!! CSAK EZT A KETTŐT TANULD KOMBINÁLVA!!!! EZ A KETTŐ AZ ISTENEK STÍLUSA!

A karate egy hatalmas nagy kaki. Edzésen mást sem fogsz csinálni, mint eljárod a csípőficamos robottáncot, utána pedig mindenféle térdromboló beállásban fogsz ordibálva japánul tízig számolni, miközben csapkodsz a levegőbe.

https://www.youtube.com/watch?v=RBYsQbkvBVg

Hát mi ez b+??!!!! Mi ez a beállás, mint akik terpeszállásban akarnának besz/rni.

De bezzeg a boksz és a birkózás!

2016. dec. 24. 13:37
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

[link]

[link]

Nem látom az isteni Ökölvívást, kérnék róla linket. Bármilyen videót nézek róluk, bárki hazavágja őket, akik tudnak egy kicsit rúgni, vagy szeretnek lefogni, dobni, vagy csak simán hajlékonyak és jó a reflexük. Egyedül azokra veszélyes a Box, akik kézharcban akarnak harcolni.

Kérdező! Bármelyik Karate jó, csak annyit kell megjegyezned, hogy rúgj! Ennyi. Felejtsd el a kezeid, tanulj meg úgy rúgni, hogy kézzel elérhetetlen legyél. Ennyi. Sajnos ezt Karate edzésen nem fogják neked megtanítani, de muszáj lesz ezt megjegyezned, különben úgy jársz, mint ők: [link]

Nem a Karate a rossz, a képviselői hülyék a videóban. Mit kézharcolnak egy Boxolóval?!!? -_-

2016. dec. 24. 13:57
 3/14 anonim ***** válasza:
59%

Első válaszoló te aztán nem köntörfalazol. :D

Jó, hogy le nem ba.sztad szegény kérdezőt. Éppenséggel én sem tartom jónak a karatét, valamint tényleg jó a box+birkó kombó, de azért ennyire nem kell rágizdulni erre a két sportra. Vagy tán az isteneid megparancsolták neked, hogy reklámozd e két sportot? :D

Kérdező, szerintem karate helyett, inkább boksz, kickbox, itf taekwondo, muay thai, savate.

2016. dec. 24. 13:57
 4/14 anonim ***** válasza:
50%

SűrítettBaromság, te hitvány kungfusarlatán!

Ezeken a videókon nem ökölvívást gyakorló egyének voltak, hanem pár nyomorék kínai kölyök akiknek a kezére felhúztak egy boxkesztyűt, és megmondták nekik, hogy nem rúghatnak. Azért mert valakin van kesztyű és nem rúg, az nem lesz automatikusan bokszoló. Egy alap egyenest sem tudott egyik "bokszoló" sem ütni, totál full amatőrök voltak. Ezt referencia vagy ellenpélda videónak inkább ne mutogasd. A karatéról pedig ne nyilatkozzál semmit se, ha a gagyi mókusbox wing tsunon kívül nem gyakoroltál más stílust.

A fekete öves kyokushin karatésok versenyen csupasz ököllel ütik egymást testen, még sem tudják le test KO-zni egymást. Ellenben a k1-ben a bokszolók 12 unciás kesztyűvel le KO-zták testen a kyo-sokat. Ennyit a seiken és test felkeményítésről, ez nudli macskaf4sza.

A birkózók pedig akármilyen karatést, kungfust tékvandóst földhöz vágnak úgy, hogy lyukat ütnek a betonba. Uralják is az MMA-t.

2016. dec. 24. 14:11
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

"A fekete öves kyokushin karatésok versenyen csupasz ököllel ütik egymást testen, még sem tudják le test KO-zni egymást. Ellenben a k1-ben a bokszolók 12 unciás kesztyűvel le KO-zták testen a kyo-sokat."

Ez mondjuk igaz, a K1 korai időszakában sok ilyen volt. A kyokushin az ugye versenykarate, sportkarate, ők nem is foglalkoznak a testfelkeményítéssel (mert akkor verseny felkészülésre nem is lenne idejük). Ott a seiken edzés abból áll, hogy ököllel fekvőtámaszoznak a padlón, aztán csókolom. Ez tényleg semmi.

A tradicionális (BUDO) karate, mint shotokan (bár már ez is inkább sportkarate manapság), shito-ryu, wado-ryu, goju-ryu, uechi-ryu, ryuei-ryu....stb.

Ezek komolyabban foglalkoznak a testfelkeményítéssel, főleg a goju-ryu és az uechi-ryu. Hazánkban a kungfuhoz és aikidóhoz, hasonlóan rossz az oktatás színvonala az esetek nagy többségében, sajnos. Valamint ugye a karatét a kungfuhoz hasonlóan szintén ÉLETFORMAként kell űzni, ÖNÁLLÓAN is. Magyarul kell venni egy makiwara-t otthonra és lehet neki állni keményen heti többször (persze némi pihenőnapokat is beiktatva) keményíteni az öklöt, kézélt, alkart...stb.

Minden egyes karate védőmozdulatnál az ellenfél támadó végtagjának vagy törnie vagy erősen sérülnie kellene. Akkor van értelme a technikáknak, e nélkül tényleg csak robot tánc. Valamint a kumite-ket is komolyabban kellene nyomni (nem no contact, mint pl: shotokan), valamint kevesebbet kellene katázni is. És el kellene magyarázni a katákat is, hogy élesben hogyan és miért kell úgy használni. (a kungfu formagyakorlatoknál is itt a probléma).

Igen a karate, merev, görcsös és darabos mozgású. Kivéve az ashihara és a goju-ryu. Mondjuk az ashihara karate, nem is annyira karate már, inkább utcai harc+thai box+judo, minimális kyokushinos beütéssel.

A karate nem rossz stílus! Sok idő megtanulni, és életformaként kell űzni.

2016. dec. 24. 14:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ashihara karatéval jársz a legjobban itthon.

Nagyon szép eredményeket érnek el K1-ben, Semmy Schilt is 6. danos ashihara mester, és 6xos K1 világbajnok.

A többi karate stílussal sajnos az a baj, hogy nagy eséllyel foghatsz ki rossz edzőt, aki biztos kedves, eg jó fej, csak bunyózni nem fog megtanítani.

2016. dec. 24. 14:54
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
ZBK kempo karatét érdemes tanulni, az még a leghasználhatóbb.
2016. dec. 24. 15:35
 8/14 anonim ***** válasza:
44%

Semmy Shilt egy nevetségesen nagy darab állat, egy toronydaru. Akikkel verekszik a ringben, azok hozzá képest óvodásgyerekek. Ha ő zumbázna, tollaslabdázna vagy wing tsunozna akkor is k1 bajnok lenne...

Az ökölvívás+birkózás kombó a tuti!!!! Miért nem értitek meg ti spenóthuszárok!

Rozsda te is egy kungfusarlatán vagy, aki áruló módon bokszol is. A birkózás helyett pedig bjj-ztél.

Sincere Fist pedig egy lakkcipős piperkőc burzsoá savatés, az helyett hogy bokszolna!

Honvéd is japán dzsucumacuzik, dzsicusarlatán, az helyett, hogy birkózna!

A kárátéjozás és a kángfúzás az az alsóbbrendűeknek való! Boksz és birkózás mindörökké, ámen!!!!

2016. dec. 24. 15:57
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

Kedves 60%-os válaszoló!

Szégyellem is magamat (jelen pillanatban is izzik a pofámon a bőr, mindjárt elszenesedik), hogy nem űzöm egyszerre a birkót és a bokszot. :D

Sajnos én az alsóbbrendű porban fingó csúszó-mászó alantas féreg, nem érek fel ahhoz, hogy az ISTENEKNEK e két galaxisromboló angyali felsőbbrendű árja stílusát egyszerre gyakoroljam. :D

Nyilván Honvéd és Sincere is sajnálja mélységesen. xDD

2016. dec. 24. 16:06
 10/14 anonim ***** válasza:
49%

Persze én is sajnálom! XD

Éppen fényeztem a savatés lakkos cipőmet, amiben amúgy balettozni szoktam a boxzsák előtt. De mivel én is nagyon szégyellem magamat, ezért mindjárt neki is állok összemocskolni a lakkos cipőmet valamivel. Sajnos én sem vagyok übermensch, nem érek fel a mennyeien tökéletes ökölvíváshoz, ezért nekem csupán piperkőc, ripacs és pojáca módon csak a savate jutott. :d

2016. dec. 24. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!