Érdemes folytatnom a karatét?
Hali!
Általános iskolás koromban kezdtem karatézni, középsulis éveimben kihagytam 1-2 évet, majd újra visszamentem..de nem tudom most egyetem mellett (műszaki szaki) folytassam-e? /már barna öves vagyok..durván 3 év és megpróbálhatnék fekete övre is vizsgázni, a mesterem szerint van tehetségem (versenyeket is sokat nyertem stb.)/
De nem tudom, hogy ér-e ez ennyi ráfordítást a későbbiekben, kamatoztatni tudom-e majd? Vagy inkább járjak rendesen edzőterembe és akkor legalább olyan alakom lesz, ami tetszeni fog nekem..(elég vékony vagyok)..mert sajnos a karate edzésekre sincs mindig időm az egyetem mellet...
Normális válaszokat,ne olyanokat, hogy inkább boxoljak stb. köszi!
Hát csak nem tudom, hogy azon kívül, hogy magamnak bizonyítottam meg ér-e ennyi áldozatot??
mert hétköznap 18:00-21:00ig vannak az edzések aztán van, hogy ez miatt nem igazán tudok tanulni sem .:/
kondi viszont közelebb is lenne, illetve legalább jó alakom lenne, viszont hiányozna a társaság, a csapat stb..
Szóval teljesen tanácstalan vagyok...
érveket-ellenérveket is tudnátok mondani?!
#1-es: Köszi a választ azért, még nemtudom, hogy hogy döntök...
#1-es:
Aikido is mindig tetszett, ha azt elkezdeném akkor kb mennyi idő még elérek egy ilyen szintet?
Ha így teszed fel a kérdést, hogy "ér-e annyit áldozni", akkor azt magadnak kell eldöntened. Szerintem ha már eljutottál a barna övig, akkor nem érdemes feladni.
Azt írtad, ne mondjuk azt, hogy boxolj, tehát az "ér-e valamit" nem úgy érdekel Téged, hogy mint küzdősport ér-e valamit. Egyébként még akkor is azt javasolnám, hogy juss el karatéban fekete övig és _mellette_ kezdj el boxolni.
A kondival való ütközést nem értem – heti két karate edzés és egy-két erőnléti edzés belefér bármilyen egyetem mellé.
Köszi a válaszokat!
aikiboxer, Hétfő-Szerda-Péntek ezeken a napokon van edzésem este, ahogy már írtam..és vidéki vagyok bejárós...mire hazaérek jobb esetben van 1-2 órám (sokszor ez kevés és este edzés után tanulok éjszaka), emellett még kondi nem férne bele, mert így is elvagyok havazva..
"De nem tudom, hogy ér-e ez ennyi ráfordítást a későbbiekben, kamatoztatni tudom-e majd?"
Őszintén szólva nem, szerintem ezt csak akkor érdemes csinálni ha nagyon élvezed, ha tényleg valami hasznosat akarsz csinálni akkor te is tudod, hogy hol a helyed.
Testépítéshez pedig az a baj, hogy nem csak idő kell, de rendes étrend, pihenés, vitaminok, amihez azok alapján amit írtál nem lenne időd és úgy meg nem igazán fejlődnél valószínűleg izomzatban. Persze a testépítést is lehet élvezni, nem muszáj értelmesen csinálni csak általában az eredményért csinálja a többség.
Saját testsúlyos gyakorlatokat én is szeretem amúgy, neten sok ötlet lehet kapni, pl. Al Kavadlo videóiból.
9-es válaszolónak abszolút igaza van. Igazából le is írt helyettem mindent. Az a baj, hogy a fekete öves karatést is könnyen megveri az olyan ember is, aki soha sem űzött semmilyen küzdősportot. Rengeteg ilyen eset volt/van már.
Bemész egy kocsmába keresel egy nagyobb darab favágó/kőműves/rakodó munkás/kubikos embert, majd azt mondod neki " Hé Gyurikám, kapsz egy rekesz Kőbányait ha elvered azt a tagot".
És hidd el, 2-3 danosnak is be lesz törve az orra sec perc alatt. Nem fogadnék a karatéjosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!