Ez jó edzésterv? (15éves F) Hétfő: Váll, Csukja Szerda:Mell, Comb Péntek:Kar, Vádli Vasárnap:Hát, Tricepsz
Jogos a kérdés. A válasz: azért, mert akár hitelem is tudásom is lehet, de jobb helyekre nem vesznek fel papírosítás nélkül.
A múlt hétvégi feladatot tanárom Tóth Zoltán (Tozó)adta, melynek értelmében nekem egy hipotetikus szituációban egy ötvenéves hölgynek kellett írnom edzéstervet, étrendi javaslatot, olyan kitételekkel, hogy az illető teljesen kezdő, magas vérnyomás problémái vannak, és gerincpanaszai.
Könnyítés volt, hogy sem a testsúlya, sem pedig gerincproblémája nem volt megnevezve közelebbről, nem kellett kalóriát számolnom és hasonlók.
Az én válaszom, amelyre háromnegyedes időkeretem volt, nem felelt meg több ok miatt.
Pontosabban majdnem jó volt, de nem tökéletes.
Ez egész pontosan azt jelentené a szakmában, hogy az egész edzésterv rossz volt.
Egy fitnesz-teremben felelősséget kell vállalni, és a kezdőnek, ha megvan az elszántsága, akkor olyan instrukciókat kell adni, ami beválik.
Itt van pl. a kérdésfeltevő. Még az edzésterv megírása előtt jön az ortopéd szakorvos, aki megnézi fenáll-e és, ha igen milyen fokban a következők: gerincferdülés, mellkasi deformitások, bokasüllyedés. Ha bármelyik, az kizárja pl. a nagy súlyokkal végzett guggolást. Ha mondjuk tyúkmell áll fenn nincs fekvenyomás, hanem pull-ower gyakorlatokkal kell a mellkast tágítani, "szimemtrizálni" még mielőtt a bordakosár nagysága végleges. Ilyen apróságok.
Az általad megnevezett élsportoló, egy bizonyos szintig osztja ingyen az észt, ami érthető, hiszen nincsen oka és ideje olyasvalakikkel foglalkozni, akik az idejéből energiájából elvesznek, de semmivel nem járulnak hozzá a felkészülése sikeréhez.
Tehát az ingyenreklámnak egyensúlyban kell lennie a haszonnal. Ebben semmi elítélendő nincsen, pénzből élünk.
Egyébiránt az egyik legjobb helyre mész, ha őt valóban kérdezed.
Sok sikert kívánok az erősportokban/és vagy a testépítésben!
nem tudtam ,hogy a Tozó a tanárod:)
visszaszívtam,de
"Az általad megnevezett élsportoló, egy bizonyos szintig osztja ingyen az észt,"
Kathi Béla is diplomás edző
Elhiszem.
Arra céloztam, bizonyos szint felett megkéri az árat. Lásd a postázott edzésterveket!
Üdv!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!