Ez jó edzésterv? (15éves F) Hétfő: Váll, Csukja Szerda:Mell, Comb Péntek:Kar, Vádli Vasárnap:Hát, Tricepsz
Ucsó!
Szerinted 15 évesen sokkolni kell az izmokat?Szerintem ennyi idősen már az teljesítmény,ha egy héten 3x lemegy a terembe.
Amit írtál természetesen igaz,versenyzőkre,haladó testépítőkre nézve.
hát figyelj,szerintem igen.egy héten egyszer ne hogy azt mond ,hogy sok..
persze kinek mi a célja
megnézek egy fekvenyomó versenyt a 15 éves srácok jóval 100 felett nyomnak naturálon
Szerény véleményem:
én a vasárnapi tricepszet elhagynám, dolgozik az hétfőn is, szerdán is, meg pénteken is.
Amúgy nagy jelentősége nincs, hogy mely napokon mely izmokat edzed, inkább annak van, hogy hány szériát használsz, mekkora súlyokkal dolgozol, és hány ismétléssel.
6-10 ismétléssel érdemes edzeni, inkább 8-cal, vagyis akkora súlyt válassz, amivel ennyi ismétlést meg tudsz csinálni. Az nem baj, ha az utolsó 1-2-nél már csalnod kell egy kicsit vagy belesegít a társad, de azért 6-8-nak mennie kell szabályosan.
Hétfőn Vállra:
nyakból nyomás (ez alap), oldalra emelés, előre emelés, és hátra emelés, ezekből összesen 12 szériát, meg csuklyára (LY-nal!) is egy 3-4 szériás gyakorlatot)
Szerdán Mellre:
fekvenyomás, tárogatás, egyenes és ferde padon, áthúzás, összesen max. 12 széria.
Combra nem tudom, mit csinálsz, legjobb a guggolás, mert az nem csak a combizmokat edzi, hanem a derékmerevítő izmokat is. Guggolásból összesen 3-4 széria, mert különben két napig nem tudsz járni.
Péntek:
10-10 széria a bicepszre és tricepszre
Vasárnap: Hátra kb. 16 széria.
Ezeket 8-10 ismétléssel, lehetőleg bukásig mindet (amikor már az utolsó után még egy gyakorlatot nem tudnál végrehajtani az adott súllyal).
Ha ennél többet edzel, akkor az túledzettséghez vezet, ami stagnálással, visszafejlődéssel, elkedvtelenedéssel, nehezen gyógyuló sérülésekkel, betegségekkel jár.
a trapézizom az a hátizomhoz tartozik,és a nyak ból nyomás az egy igen szar gyakorlat,már a veszélyességétnézve,ott a vállból nyomás,előre emelés minek???mikor ott a vállból nyomás,fekvenyoméást stb
mi az hogy hátulra emelés?
guggolásból 3-4 széria...
és mellnél a ferdepados nyomás kötelező!!mivel a mell felső része adja meg leginkább a formát
Ez a beosztás megfelelő lehet ha a használt súlyok nagyságát/és vagy az ismétlésszámot növelni tudod.
Ez azonban csak egy heti felosztás, és nem edzésterv.
A "Fekvenyomás 4x8 stb, stb." tipusú "edzéstervek" szintén nem edzéstervek a kifejezés valódi értelmében, hanem mindössze egy séma.
Tehát az, hogy hétfő: váll, csukja -ami így kezdődik pl.:
Nyakból nyomás 4x8,
Állig húzás 4x8, stb, stb. nem több puszta beosztásnál és sémánál.
Az EDZÉSTERV azt mutatja meg, hogy Te miként tudod a használt súlyt egy meghatározott időkereten belül megnövelni, ezáltal izom (és erőgyarapodást) elérve.
Ezen túlmenően - és véletlenül sem kioktatásképpen -, személy szerint az egyes izomcsoportok heti gyakoriságú edzését nem preferálom.
Ez abban az esetben is így van, ha az a gyenge érv érkezik, mely szerint a vállnál( elülső és oldalsó fej) maradva az szerdán is kap terhelést a mell edzéséből eredően.
Sajnos el kell mondjam, hogy a sémaszerű, edz bukásig, oszd fel három-négy részre tipusú edzéstervektől ugyan lehet fejlődni, de ezek korántsem optimális megoldások.
Mindez a táplálékkiegészítő biznisz egy húzása, mert a bukásig edzés, meg az azon túlmenő kezdő sportolónak teljesen felesleges Weider-intenzítási elvek szükségessé teszik a több fehérjét, a kreatint, az NO-fokozókat, a nagy dózisú multiviaminokat, azért, hogy egy extrém stresszt egyáltalán kíbirj, és még fejlődj is mellette.
Ezáltal rólad minimum 15 000 forint értékben lehúz a tápláékkiegszítő ipar pénzt, és fals információkat ad cserébe. Ahelyett, hogy azt mondaná edz heti háromszor, ismerd meg az edzésmetodikát(azaz önállóan tudj írni és végrehajtani edzésterveket), ismerd meg alapszinten a sporttáplálkozást!
Helyette azt mondja, hogy egyél csirkét rizzsel, napi hatszor.
Hát nevezem.
Nos ehhez képest, ő az egyik emberem:
(Ő igaz, súlyemelő gyakorlatokban is érdekelt)
Én magam az IWI végzős hallgatója vagyok, mint testépítő-fitnesz edző.
Ha gondolod, írok EDZÉSTERVET. Nem hat mondat...
Üdvözlettel: D.B.
utsó!gratulálok:)
nem értem miért tanul valaki fitnesz edzést...én akkor is inkább megyek órára Kathi Bélához..mert neki elhiszem!van hitele!és nagyobb tudása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!