Melyik küzdősport lenne a legjobb?
El akarok kezdeni valamilyen küzdősportot, és nem tudom, h. Melyiket. Fontos lenne az önvédelem, támadás, rúgás a koncentráció fejlesztése stb... Gondolkodtam a karatéban( kyokushin) vagy kung-fu aikido, nem tudom, egyiket sem ismerem
Előre is köszi a válaszokat!!!
14/L.
Mindenki mást írt, de kevés aki tudja is, hogy mit.
Lehet elszigetelt példákat hozni, meg személyes tapasztalatokat, ettől függetlenül az nem fogja a valóságot mutatni. A valóság meg az, hogy az általad felsoroltak közül, kyo karatén fogsz utoljára használható tudást összeszedni. Persze, lehet hogy kifogod a legjobb japán instruktort, de maradjunk a földön.
Bunyó bunyó bunyó !!
Ez kell az önvédelemhez. Ha pedig rengeteg sparringgal van egy jó küzdelmi készséged, akkor elmehetsz technikákat tanulni, meg fegyveres szituációlat gyakorolni. De alsó hangon is 3-4 év rendszeres edzés kell, hogy sose érezd idegennek magadtól a harcot.
Tehát a te esetedben én 3-4 évet ha nincs box, akkor kick vagy thai boxolnék, aztán elmennék aikidora, ju jitsura, krav magára, defendora, tökmindegy.
A lényeg hogy legyen egy biztos alapod, amit csak sparringgal tudsz összeszedni. Nem léghajlítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!