Melyik a legjobb küzdősport nekem?
Ha fizikum fejlesztés kell akkor birkózás, vagy valami testharc,földharc. Annál egyik sem fog jobb fizikumot adni és nem igazán sérülés veszélyégéről híres ha védőszőnyegen csinálják.
Én ju-jitsumom jelenleg, de nem igazán fáraszt ki, és semi contakt (nem teljes erőből verekedés van) viszont önvédelmi szempontból egész okés.
Szerintem neked a judo lenne az ami jó. A jiu-jitsuból lett és testharc, földharc.
Kellemes mozgást! :)
Köszönöm a választ
Át fogom gondolni
Várom a további válaszokat :)
Egyébként a fizikum fejlesztéshez megfelelő érted is kell. Azt hiszem 70% a kaján múlik milyen erőben vagy... Vagy valami ilyesmi. Nem tudom ismered-e a következőket, de leírom azért.
Ugye valahogy úgy működik a gyúrás, meg a fizikum fejlesztés, hogy vannak a fehérje szerkezetből álló izmok, azokat terheled, és emiatt megsérülnek. Kis sérülések keletkeznek rajta. Beviszed a kaját abból a fehérje beépül a sérült izom szövetbe, de egy kicsit több mint ami kezdésnek volt, és nagyobb lesz az izom, meg a fizikum is emiatt. Ennek a túl kompenzálásnak az az oka, hogy a szervezet igyekszik felkészülni ha esetleg a következő alakalommal is sérülés történne. Persze ez nagyon primitíven elmondva...
Mindenképpen olvasd el a sárga kapszula c. könyvet ott többet megtudhatsz erről a dologról.
Ingyen leöltheted.
Tehát keresel egy olyan edzést ami kellőképpen leterheli az izmaidat, mikor sérüléseket okoz és e-mellé normálisan táplálkozol (lásd a könyvben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!