Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Thai Box vagy Karate?

Thai Box vagy Karate?

Figyelt kérdés
Mind2-re szivesen járnék mindkettő vonz nagyon, a karatéban az önvédelem,fegyelem,technikák,övek míg a thai boxban ez a stílus h olyanokat rugnak mint egy ló meg alapból nagyon bejön.
2015. nov. 24. 21:07
1 2 3 4
 21/38 aikiboxer ***** válasza:
Ja és nem bejövök és hisztizem egyet, hanem konkrétan meg lettem szólítva/említve, ezért bátorkodtam megszólalni. De ezentúl engedélyt fogok kérni tőled 68%, hogy beszélgethessek. LOL
2015. nov. 29. 20:31
 22/38 anonim ***** válasza:

aiki. Már ezer helyen leírtam, te szerintem te is tudod, mert ennyire gondollak értelmesnek, hogy az, hogy ki milyen jó közelharcos attól függ, hogy mennyit gyakorol, sparringol igazi ellenfél ellen. Ez pedig dojo és nem edzőterem függő. Amit linkekeltem videót gyönyörűen mutatja is amiről beszéltem. A karatés meg sem érezte a combosokat, látszott rajta, hogy nem az elsőt kapta, a thai boxos pedig a 3. után összecsuklott.

https://www.youtube.com/watch?v=ycIYJ2USJQs

ezen a videón is látni a rutint és az erőt a mesteren. nem hiszem hogy levonna az értékéből, hogy csak negyed erővel ütött rúgott, a technika meg volt és ránézésre szerintem tudná erősebben is.

2015. nov. 29. 20:47
 23/38 anonim ***** válasza:
* ez pedig dojo/edzőterem és nem stílus függő
2015. nov. 29. 20:47
 24/38 aikiboxer ***** válasza:

Honvéd. Egy szóval se mondtam, hogy a karatésok között nincsenek jó harcosok, se azt, hogy az egész haszálhatatlan. Csak annyit mondtam, hogy az edzésmódszertana (kihon = levegőkékítés; kata = levegőkékítés képzelt ellenfelek ellen; kumite = védőfelszerelés nélküli ezért nem a legjobb) elavult.

Na de most nem ez a témánk. A témánk az, hogy: tisztelt karatéjozó fórumtársak folyton azzal jönnek, hogy a kata az nem az, aminek látszik, mert "valójában" ezek bontások stb.

De mondd meg nekem őszintén: mi a jobb edzésmódszertan? Amit a ju jitsusok csinálnak, hogy az első edzéstől kezdve párosan gyakorolni a bontásokat, dobásokat; vagy pedig a levegőben katázgatni és "egyszer majd" a sihan elmagyarázza egy edzőtáborban, hogy hohohó! Nemaddig a'! Az az xy mozdulat a katában az nem is ütés, hanem egy bontás...

Na de tiszteljük a harcművészeteket, respekt, mindenki eddzen amit akar.

2015. nov. 29. 21:00
 25/38 anonim ***** válasza:
Ügyes volt a karatés, de nem sok karatés mozdulatot láttam tőle, legalábbis azokat nem, amiket edzéseken órákon át gyakoroltunk már kezdőként is (kisebb koromban karatéztam pár évig, pl. az uchi-uke, soto-uke vagy a zenkutsu dachi állás nevére emlékszem így hirtelen, ezeket tudnám most példaként felhozni). Miért ezekkel a "felesleges" mozdulatokkal húzzák az időt karateedzéseken, ahelyett, hogy a valós küzdelemben használt néhány alaptechnikát gyakoroltatnák be, ahogyan pl. egy bokszedzésen teszik?
2015. nov. 29. 21:17
 26/38 anonim ***** válasza:
A karate alapvetően nem a fogás bontásairól híres, ez tény. A katák pedig harcértéket nem adnak, ez is nyilvánvaló. Megmondom őszintén kyoval nagyon még nem találkoztam, mármint sosem küzdöttem kyo-s ellen. 1.kyu-s goyu ryus barátomat sikerült átcsalogatnom jitsu edzésekre és sparring közben igazán meglepődtem, amikor telibe kaptam az ushiro mawashi geri jodanját. Szerintem ha valaki ilyen kérdés előtt van, menjen el megnézni mindkét edzést és amelyiket jobbnak látja, oda menjen. Mert egyik sem jobb a másiknál, ha elég szorgalmas az ember.
2015. nov. 29. 21:20
 27/38 anonim ***** válasza:
Már elnézést, de megint nem tudjátok elkülöníteni a harcművészetet a sporttól.
2015. nov. 30. 05:54
 28/38 anonim ***** válasza:
Honvéd! Majdnem minden Kata pont a fogás bontásról szól. Less meg pár nem shotokanos bunkai videót.
2015. nov. 30. 05:59
 29/38 anonim ***** válasza:

Aikinek az a baja, hogy elment pár évet karatezni, nem lett belőle legyőzhetetlen harcos, igy sz@r a karate neki.

Párszor már leírtam. Karate sokkal jobban hasonlít a Jujitsuhoz de még az aikidohoz is, mint a thaiboxhoz. Nekem szerencsém volt, hogy a tradicionális és nem a versenykaratet tanulhattam mindig. Sajnos ez belém is ivódott, versenyeken rengetegszer kaptam chuit, jó párszor megkaptam a genten ni-t is. Miért is? Versenyeken tilos a fogás, csavarás, földre vitel fogásból stb. Belém ivódott a sok gyakorlás által. Hol vannak ilyenek box vagy thaibox edzésen? Max ahol mma-t is tanítják.

Thaibox nagyon divatos sport lett. Felhigult nem kicsit. Hogy máshol milyen szinvonalúak a tb edzések, azt nem tudom. Cimborám edzése viszont jó, ami a sok hazai és nemzetközi versenyeken elhozott érmék is bizonyítják.

Box? Jó az is, de sajnos nincsenek felkészülve a számukra ismeretlen helyzetekre. Deréktól lefele nem is védik magukat.

Ettől függetlenül, más stílus fikázása a hülye emberek sportja. Lásd: Aikit, hisz én csak annyit mondtam neki, talán ismeri a pinan katákat, de ezekután aligha. Robot mozgást mondta az helyett, hogy számolta volna, mennyi volt tiszta szabályos box technika, és mennyi volt amiért leléptették volna box meccsen.

2015. nov. 30. 06:54
 30/38 aikiboxer ***** válasza:
Még egyszer elmondom, hátha eléri az ingerküszöböt, hogy a gond nem az, hogy nincsenek a karatéban bomtások, fogások; hanem az, hogy ezeket NEM gyakorolják az első edzéstől kezdve. Azaz az edzésmódszertan. Vagy tudsz olyan karate klubot ahol ilyeneket gyakorolnak párosan napi szinten? Anno én boldog voltam, ha nagyritkán kihon ippon kumite volt... Sátoros ünnepeken kb.
2015. nov. 30. 08:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!