Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Thai Box vagy Karate?

Thai Box vagy Karate?

Figyelt kérdés
Mind2-re szivesen járnék mindkettő vonz nagyon, a karatéban az önvédelem,fegyelem,technikák,övek míg a thai boxban ez a stílus h olyanokat rugnak mint egy ló meg alapból nagyon bejön.
2015. nov. 24. 21:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
67%
Nah akkor álljon meg a menet egy kicsit. Nyilván azt fényezed amit te csinálsz, ettől függetlenül az, hogy a japán karate nem tanít meg bunyózni egy hatalmas nagy csúsztatás, és harcművészként kötelességem felszólalni, még ha nem is karatéztam. Hozzánk jött egy 2.danos 47 éves japán shotokan karate mester szemináriumot tartani. sok kemény fickót láttam már életemben, de ő olyan szinten ki volt keményítve, hogy egy gedan baraival szerintem gond nélkül törte volna el azt a kezemet, amivel éppen ütni próbáltam volna. az, hogy itthon te milyen edzésekre jártál és, hogy japánban mi a karate, az 2 különböző dolog.
2015. nov. 27. 03:02
 12/38 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Honvéd!

Alapvetően igaz amit írsz! A japán karate valóban más, mint a hazai. De viszont mi értelemszerűen a itthoni színvonalú karate edzésekről írtunk. Az pedig tény, és ha tetszik, ha nem, de a magyar karate edzések 90 százaléka egy talicska lócitrommal egyenlö. Nyilván a hazai thai box edzések sem hozzák a thaiföldi szinvonalat, sőt bőven nem. De hazai viszonylatban egy muay thai edzéssel lényegesen jobban jár az ember, mint a karatéval. Sajnos a kungfuval is ez van, mert azt is gyakorlom egy ideje. Alapvetően nem magával a karatéval lenne a baj, mint stílussal. Ismerek egy kemény wado ryust (igaz ő mellette birkózik is).

2015. nov. 27. 07:22
 13/38 aikiboxer ***** válasza:
0%

Az, hogy a jappán mesterek teret görbítenek, a magyar oktatás meg sz.r, ugyanúgy csak legenda. Miért Magyar Honvéd te úgy érzed hogy a japán ju jitsusok a maguk 60 kg-jával fényévekkel jobbak mint a magyarok? Hagyjuk már...

Az aikidót ismerem közelebbről: hála a 8 felé szakadt szövetségeknek, mindegyik pici szövetségnek van egy-egy japán nagymestere, aki évente legalább egyszer ellátogat hazánkba. Számoljátok ki – minden hónapra jut majdnem egy nagymester. A magyarok meg járnak ki japánba. Egyáltalán nem igaz, hogy a magyar aikido alábbvaló lenne a japánnál. És szerintem a karate sem lehet japánban ANNYIVAL jobb...

2015. nov. 27. 08:50
 14/38 anonim ***** válasza:
70%

Hát nekem ez volt a tapasztalatom, ezért nem írnám le az egész stílust. Mint már annyi helyen leírtam. az, hogy mi mennyire hatékony a művelőjétől és nem a stílustól függ. a technikát ugyanúgy meg lehet tanulni, az ütőerőt és robbanékonyságot ugyanúgy lehet fejleszteni.

Ha a karate dojoban rendszeres sparring van, akkor a tanuló rá fog jönni, hogy a lovaglóállás szrt sem ér, és ugyanúgy meg tanul majd harcolni mint egy thai boxos.

Annyi igaz, hogy nagyobb eséllyel talál az ember itthon olyan thai box edzőtermet ahol megtanul küzdeni.

2015. nov. 27. 11:59
 15/38 anonim ***** válasza:
50%
Annyit birom mikor a thai boxot próbálják a karatehoz hasonlítani, olyan vicces. Két forma csak annyiban hasonló, mint a futbal és a tollaslabda. Ez a rozsdás meh az új U?
2015. nov. 28. 05:29
 16/38 anonim ***** válasza:

Számoljuk meg, a lenti videóban hány klasszikus box vagy thai box elem van, és azt is számoljuk meg, egy box vagy thai box versenyen hányszor intenék meg a versenyzőt.

Pinan go kata, talán még az aiki is ismeri.

https://www.youtube.com/watch?v=lE52Q6s6fmw

2015. nov. 29. 08:13
 17/38 aikiboxer ***** válasza:
21%

Szuper példa!!! Ezeket a bontásokat, dobásokat a judósok, aikidósok, ju jutsusok az első edzéstől kezdve ellenfélen gyakorolják, párosan, sok éven keresztül... A karatésok levegőben csinálják, az ellenfelet sok éven keresztül el se tudják képzelni, mert nem mondják el nekik, csak néha-néha, magyarázatként... De nem gyakorolják ellenféllel...

A másik, ez a szögletes, sarkos robotember kultúra... Élesben nem működik... Akadályoz, merev, maga a halál... Táncnak gyönyörű, de valójában többet árt, mint használ...

Összefoglalva: jó ötletek, rossz oktatási módszerrel, pocsék megvalósításban.

(És akkor arról nem is beszélve, hogy egy aikidós ezeket a bontásokat 200-féle módon tudja megcsinálni, hosszú éveken át ezt gyakorolja... A karatésok nem értik meg ezeknek a lényegét mert soha nem csinálták...)

Na mindegy. Csinálja, aki szereti, nagyon szép táncművészet. Én is élveztem anno.

2015. nov. 29. 09:11
 18/38 anonim ***** válasza:
79%

,,A shotokan karate edzéseken no contact és semi contact sparring van, az edzéseknek pedig több mint a fele katázás, zsákolás pedig csak igen kevés helyen van"

Majd gyere vissza, hogyha elolvasod rendesen az írásomat, mivel kb. csak pár részt elolvastál belőle és kész. Majd, ha elolvasod megint az írásomat, akkor rájössz mire céloztam előbb.

,,A felütések ellen pedig egy karate technikával sem lehet védekezni"

Erre meg annyit reagálnék, hogy nincs egyetlen egy stílus se, ami más stílusok ellen készítene fel. Eme logika mentén, akkor az ökölvívás is ugyanúgy nem ér semmit, hisz nem készít fel arra, hogy szétrúgják a lábadat vagy fellöknek, stb. Úgyhogy akkor a Karate kicsivel se rosszabb, mint az ökölvívás.

Aiki te meg ezt a gyerekes hisztizésedet befejezhetnéd már. Tudja már mindenki, hogy zsigerből gyűlölöd a Karatet és már szerintem nem csak én unom, hogy bárhol felmerül a Karate te állandóan bejössz, hisztizel pár sort, miszerint ,,a karate így rossz, robot mozgás, stb". Nem tetszik a Karate, akkor ne keresd már állandóan a Karate-t, mert ez már beteges amit művelsz.

2015. nov. 29. 19:00
 19/38 anonim ***** válasza:

Egy jó kis knock down küzdelem.

Én itt nem láttam a thai box elsöprő erejét a karatéval szemben, ebből azt a konzekvenciát kell levonnom, hogy a karatéval is el lehet jutni olyan szintre, hogy az felvegye a harcot minden más stílussal, sok gyakorlással természetesen.

https://www.youtube.com/watch?v=r47v6SMxyxo

2015. nov. 29. 19:55
 20/38 aikiboxer ***** válasza:
Nyugi van 68% -- valaki belinkelt egy videót, elmondtam a véleményemet, lehet cáfolni.
2015. nov. 29. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!