Fontos! Hogyan lehet izmot tömöríteni?
Arra gondoltam, hogy ha pl. van egy viszonylag izmos ember, akkor az hogy tudja megoldani, hogy az izmai tömörebbek legyenek? Hogy pl. az ütések hatására nehezebben sérüljenek, és hogy mondjuk ugyanakkora tömegű izom kisebb térfogatra koncentrálódjon?
Úgy értem mondjuk van egy 40-es bicójú ember, aki fel tud emelni X kilót. Akkor az hogy tudja megoldani, hogy ezek az izmai "kisebbek" legyenek a sűrűsödés, tömörödés hatására, de valójában ugyanannyi izma maradjon, és ugyanolyan erejű legyen?
Tehát az illetőnek csak LÁTSZÓLAG legyenek kisebbek az izmai, valójában kidolgozottabbak, tömörebbek, keményebbek, kevésbé sérülékenyek, és szívósabbak legyenek az izmai, és akár nagyobb súlyokat tudjon felemelni, mint mondjuk egy nála nagyobb izomzatú, de "hígabb" izmú ember.
Ás konkrétan a gyakorlatokra lennék kíváncsi. Pl milyen tornagyakorlatokat, kell elvégezni ehhez, mikor milyen súlyokat emelgetni, stb.
Attól lesz kidolgozott h szálkás nem a tömörségtöl azt h tömörebb legyen meg ugy lehet h nem csak eröre edzel
De nem vágom h ez mért jó
"Attól lesz kidolgozott h szálkás nem a tömörségtöl"
Ha nem a tömörségtől szálkás, akkor mitől? Én kb eddig azt hittem, hogy ha egy izom szálkás, akkor az tömör is. Ezért olyan szálkás az izom a szteroidoktól, és láss csodát, nagyobb erőre is képes vagy. De ezek szerint tévedtem, és semmi köze a szálkás izomnak a tömörséghez.
"azt h tömörebb legyen meg ugy lehet h nem csak eröre edzel"
Hogyan lehet nem csak erőre edzeni? Pl mik azok a gyakorlatok konkrétan, amik hatására mondjuk nem leszek erősebb, de szívósabb, tömörebb izmaim lesznek?
És hogy mi értelme van? Nem akarok én semmilyen küzdősportban részt venni. Csupán úgy gondolom, hogy egy tömörebb izom több ideig marad "erős", mint egy nem olyan tömör, még akkor is ha már abba hagytad az edzést. Illetve egy tömörebb izom talán nagyobb erőre képes, és emiatt talán erőre is gyúrok, plusz sokszor van izomlázam, meg sokszor fájdul meg az izmom, ha súlyzózok. Arra gondoltam, hogy tömörebb izmokkal kevésbé fog megfájdulni az izmom, és könnyebben és keményebben tudok majd utána gyúrni.
A nagy sulyos edzéstöl marad meg "sokáig"
Meg az alapgyakorlatoktól
És attól lesz szálkás h nincs rajta zsir
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!