Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik küzdősportot válasszam...

Melyik küzdősportot válasszam utcára az alábbiak közül (főleg önvédelem lenen a cél egy, illetve több támadó ellen)?

Figyelt kérdés

Tudom hogy a Defendo és a Krav Maga a jó erre a célra, múltkor láttam is egy műsort "Emberi Fegyver". Természetesen ezek közül is az egyiket ki akarom tanulni. De főként az érdekelne hogy az alábbi küzdősportok közül melyik jó még több támadó ellen is?

- Box

- Savate

- Muay Thai + Box

Meg még az érdekelne, hogy a Defendo vagy a Krav Maga a jobb több támadó ellen?

2015. júl. 28. 10:55
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Törvények ismerete nem, hogy ajánlott kötelező. Legyél tisztában a jogaiddal. Vannak lehetőségeid az önvédelemben nem is kevés, akár eszközhasználatban. Csak tudnod kell mit tehetsz meg és, ami nagyon fontos bizonyítékot kell minden esetben felmutatnod, ezért mondtam, hogy be kell vonni független tanúkat és vagy kamerafelvételt készíteni, hogy a jogos önvédelembe ne tudjanak belekötni, mert nagyon könnyen kihozzák a garázdaságot, még ha téged is vernek agyon.

Amúgy több támadó ellen is lehet hatékonyan harcolni, csak ott minden esetben előre kell gondolkodnod, ha váratlanul ér a támadás akkor meg arra szabad csak koncentrálnod, hogy minél hamarabb kikerülj a támadás alól, amint kikerültél és van egy kis időd felmérni a helyzetet mérlegelsz és meghozod a döntést, hogy visszatámadsz e, szükség van e egyáltalán a visszatámadásra, mert a saját vagy társad vagy valaki más testi épsége ezt követeli meg vagy hagyod az egészet és lelécelsz.

Ha kést veszel, csakis a jogszabályokban meghatározottat. Azaz nem lehet harci kés és 8 cm max szúróhossz. Azért szúróhosszt mondok mert, ha olyan a penge amin az él mondjuk 8 cm, de van még 2 cm pengerész és mivel 10 cm mélyre tudod beszúrni ezért itt már gondban leszel.

Mindenesetre én az Ökölvívást és a birkózást ajánlom. Hidd el ezzel a kettővel elmész akárhova faxa leszel.

2015. aug. 5. 16:10
 32/41 anonim ***** válasza:

"A Ju-Jutsu meg a Judo ugyanaz, csak a Judo a leegyszerűsített változat."

Ennek csak a második fele igaz, de az első fele még véletlenül sem. A jujutsu meg az aikido "ugyanaz". A jujutsusnak kb. semmi esélye sincs egy judós ellen.

2015. aug. 5. 16:43
 33/41 A kérdező kommentje:

A Kenjutsu-ból jött létre a Kendo és az Iaido.

A Ju-Jutsu-ból a Judo.

A Kyujutsu-ból meg a Kyudo.

Én így tudom.

Aki az ökölvívást és a birkózást ajánlotta.

Azt hiszem leszögeztem, hogy az én koromban már nem foglalkoznak azzal, hogy oktassanak. Mivel a Savate-ben pint úgy tudnak ütni mint az Ökölvívásban/Boxban így jó lesz a Savate, mert ott megtanítanak rúgni is meg dinamikusabban mozogni is.

"8 cm max szúróhossz"

Erre meg annyit, hogy van kés ilyen pici hosszal?

Ki az aki ilyet használna, én ha hordanék magamnál annak 30cm-es pengéje lenne. Hülye szabályok ezek, de ha nem hoznának ilyen szabályokat, akkor a szabályhozók nem tudnának felmutatni semmit se, hogy mit dolgoztak. Olyan ez mint a politikusoknál. Ők is csinálnak valamit, hogy fel tudjanak mutatni valamit. :)

2015. aug. 5. 18:16
 34/41 aikiboxer ***** válasza:
Van olyan boxklub, ahol még egy 50 éves kezdővel is úgy foglalkoznak, mintha serdülő olimpiai reménység lenne.
2015. aug. 5. 18:27
 35/41 A kérdező kommentje:

AIKI:

Én most konkrétan a birkózásra céloztam.

Úgy tudom hogy felnőttekkel nem foglalkoznak.

Meg amúgy se tudom, hogy a birkó hogy lenne jó 2-3 ember ellen mondjuk. Hiszen a földön kell fetrengeni egy emberrel. Lehet hogy ha az ellenség nem ért a földharchoz akkor simán leteríted, de akkor is a Defendo nem jobb? Főleg hogy azt több ember ellen is lehet alkalmazni? És a Defendo azért nem a fetrengésről szól a földön.

2015. aug. 5. 20:06
 36/41 anonim ***** válasza:
Apám 6 évet bokszolt, és 3-4 cigány ellen is eredményesen küzdött! Igaz akkor volt, mellesleg elég erős is volt (kőműves) és jó bokszoló! Persze nem volt más lehetőség, meg akkoriban nem volt divat a késelősdi, akkor még a cigányokban is volt annyi gerincesség, hogy ha neked mentek többen is, nem fegyverrel! Manapság olyan undorító az emberiség, hogy miaz hogy önvédelmi tudás nélkül ki se lehet menni ?
2015. aug. 5. 22:27
 37/41 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy önvédelmi tudás nélkül ki se lehet menni. Engem sose támadott meg senki. De azért jobb az a tudat, hogy nem tudnak csak úgy simán elkalapálni.
2015. aug. 6. 08:47
 38/41 anonim ***** válasza:

Kérdező légyszíves értsd meg, hogy foglalkoznak veled idősebb korban is, persze ki kell fizetni az edzést, nézz körül a neten biztos vagyok benne, hogy találni fogsz jó klubot.

És légyszi értsd meg azt is, hogy ökölvívók ütnek a legjobban, ez egy tény, ezen nincs mit vitázni. Szerinted ki üt jobban? Aki 10 évig csak kézre edz és a legjobbakkal küzd vagy az aki 10 évig kézre és lábra és ugyanúgy edz? Ez utóbbinál, ha belegondolsz az a 10 év csak 5 év kézedzés és nem is a legjobb kezezők ellen megy mivel nem mehetek a legjobbak ellen mert azok ökölvíváson vannak, persze szintjénél jobbakkal mehet, meg az adott sportágban a jobbakkal, de kézzel jobbakkal csak ökölvíváson fog menni.

Figy annyit mondok menj el savatézni, vagy kick boxolni és utána menj le egy ökölvívó edzésre és aolyanok ellen bunyózz akik ugyanannyit edzettek kb mint te. Hidd el rá fogsz jönni, hogy mennyivel jobbak kézben, egyszerű okból, mert sokkal több időt gyakorolnak kézre.

Ez ugyanaz, mint call of dutyban, ha toujan mapon mész csak akkor ott kibaxott jó leszel, de ha átmész egy ismeretlen mapra ott is persze jobb leszel mint ha nem nyomtad volna toujanon, de közel sem leszel olyan jó mint toujanon. Ez a szakosodás.

A bunyóban nincsenek csodák. Fiatalon hajlamosak azt hinni az emberek, hogy majd csoda történik és szemtől szembeni küzdelemben kiütöd semmi tapasztalattal a 100 kilós 10 év küzdősport múlttal rendelkező állatot. Nem fogod, nincsenek csodák. Kemény munka van és tehetség.

2015. aug. 6. 10:45
 39/41 A kérdező kommentje:

Nem kell sírni. :D

Úgy döntöttem amúgy még tegnap éjjel hogy a fő stílusom a box lesz (és akkor az itteniek megnyugodhatnak), a másik meg a Muay Thai.

2015. aug. 6. 12:47
 40/41 anonim ***** válasza:
Sír a halál bro.
2015. aug. 6. 15:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!