Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A ju jitsu milyen embernek való?

A ju jitsu milyen embernek való?

Figyelt kérdés

2015. jún. 1. 16:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
a csuklófogásból szabadulás nem mérvadó mert elég ösztönszerű a legtöbb embernek alapból megy. Viszont ha thai boxolsz akkor pontosan tudod, hogy pl az ütés/rúgás technikát normálisan megtanulni jó pár hónap és akkor ahhoz jön pluszba a sparring ami miatt ez működik igazi ellenféllel is, ez alsó hangon 1,5-2 év erre specializált küzdősportban is(és akkor már nem összevissza csapkod az ember éles helyzetben/versenyen), viszont egy olyan stílusban ahol emellett fel kell készíteni az embert judora, földharcra, önvédelmi technikákra(és akkor ebbe még nincs benne a mental tréning) ez legalább 3x annyi idő.
2015. jún. 2. 22:49
 12/21 anonim ***** válasza:
amúgy nem írtam, hogy ki kéne egészíteni bármi mással is viszont keresztbe edzés nélkül lényegesen lassabban haladsz.
2015. jún. 2. 22:51
 13/21 anonim ***** válasza:

Azért nem hiszem, hogy alapból menne a kiszabadulás egy átlag embernek, ha egy erősebb megragadja a kezét, mert összevissza rángatózna. Ahhoz jó technika kell inkább, mint ösztönösség.

A thai boxos dologhoz úgy igazán nem tudok, hozzá szólni, mert azt nem ismerem. Viszont ha jól számolom a te logikád szerint akkor is maximum 6 év lenne elsajátítani. Szóval a 10 év az erősen túlzás.

Mondjuk a keresztedzésre érdemes eljárni, most, hogy így mondod az egyik edzőtársam is mondta, hogy menjek el mellé judozni meg ilyeneket.

2015. jún. 2. 23:02
 14/21 anonim ***** válasza:

nem tudom csuklófogásnál túl sokszor láttam, hogy simán visszafognak az emberek de mindegy akkor mások a tapasztalataink.

a thaiboxos példát azért említettem mert előzőlegesen azt írtad, hogy azt csinálod(# 2). " Okés, box/thai boxolok azt szeretem."

igen kb 6 év, de akkor még csak megtanultad normálisan használni a dolgokat és mehetsz versenyezni amatőrbe(legalábbis normálisabbra, nem ilyen tiszab4szomf4sza alsói országos bajnokságokra ahol maximum vannak 4-en egy súlycsoportban), de ez csak annyi, hogy már haladó szinten vagy, ami átlagos emberhez képest már nem rossz viszont még bőven az út eleje.

2015. jún. 2. 23:17
 15/21 anonim ***** válasza:

Ja én azt arra írtam, hogy a válaszadók így gondolkoznak, nem magamról írtam konkrétan, bocs a kétértelműségért. :)

Viszont majd kiszeretném próbálni ezeket is. Vagy a savate+birkózást vagy a thai box+birkózást esetleg a sima boxot. Megnézem, hogy tényleg olyan jók-e a harcművészetekhez képest, mint ahogy sokan itt írják.

2015. jún. 2. 23:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Aha, 6 év, viccnek jó. Alapból ember függő, hogy kinek mennyi év kell, míg elér egy bizonyos szintre. Átlagot meg se próbáljon senki se vonni, mivel normálisan nem lehet. Elég, ha csak azt nézzük, hogy egy striker beállítottságúnak sokkal, de sokkal hosszabb idő, míg megtanulja rendesen a technikákat, mint egy grappler beállítottságúnak (ráadásul soha nem is fogja olyan jól végrehajtani, mint egy grappler). Egyből nincs értelme megpróbálni átlagot vonni.

A kérdésre meg a választ le is írtam: elsődlegesen grappler beállítottságúaknak való.

2015. jún. 4. 10:57
 17/21 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen nem mindenki ugyan olyan ütemben fejlődik de attól még átlagot lehet vonni. Jujitsunál meg pont mindegy, hogy grappler vagy striker beállítottságú vagy e, így is úgy is fogsz álló és földharcot tanulni, azt meg nem tudod megjósolni, hogy az edző melyik részt nyomja jobban.
2015. jún. 4. 11:31
 18/21 A kérdező kommentje:
Mit jelent a gappler és a striker?
2015. jún. 4. 11:38
 19/21 A kérdező kommentje:
grappler
2015. jún. 4. 11:38
 20/21 anonim ***** válasza:

grappler= testharc (birkózás, judo stb.)

stricker= ütés, rúgás (box, kick-box thai box stb.)

2015. jún. 4. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!