Azért nem hiszem, hogy alapból menne a kiszabadulás egy átlag embernek, ha egy erősebb megragadja a kezét, mert összevissza rángatózna. Ahhoz jó technika kell inkább, mint ösztönösség.
A thai boxos dologhoz úgy igazán nem tudok, hozzá szólni, mert azt nem ismerem. Viszont ha jól számolom a te logikád szerint akkor is maximum 6 év lenne elsajátítani. Szóval a 10 év az erősen túlzás.
Mondjuk a keresztedzésre érdemes eljárni, most, hogy így mondod az egyik edzőtársam is mondta, hogy menjek el mellé judozni meg ilyeneket.
nem tudom csuklófogásnál túl sokszor láttam, hogy simán visszafognak az emberek de mindegy akkor mások a tapasztalataink.
a thaiboxos példát azért említettem mert előzőlegesen azt írtad, hogy azt csinálod(# 2). " Okés, box/thai boxolok azt szeretem."
igen kb 6 év, de akkor még csak megtanultad normálisan használni a dolgokat és mehetsz versenyezni amatőrbe(legalábbis normálisabbra, nem ilyen tiszab4szomf4sza alsói országos bajnokságokra ahol maximum vannak 4-en egy súlycsoportban), de ez csak annyi, hogy már haladó szinten vagy, ami átlagos emberhez képest már nem rossz viszont még bőven az út eleje.
Ja én azt arra írtam, hogy a válaszadók így gondolkoznak, nem magamról írtam konkrétan, bocs a kétértelműségért. :)
Viszont majd kiszeretném próbálni ezeket is. Vagy a savate+birkózást vagy a thai box+birkózást esetleg a sima boxot. Megnézem, hogy tényleg olyan jók-e a harcművészetekhez képest, mint ahogy sokan itt írják.
Aha, 6 év, viccnek jó. Alapból ember függő, hogy kinek mennyi év kell, míg elér egy bizonyos szintre. Átlagot meg se próbáljon senki se vonni, mivel normálisan nem lehet. Elég, ha csak azt nézzük, hogy egy striker beállítottságúnak sokkal, de sokkal hosszabb idő, míg megtanulja rendesen a technikákat, mint egy grappler beállítottságúnak (ráadásul soha nem is fogja olyan jól végrehajtani, mint egy grappler). Egyből nincs értelme megpróbálni átlagot vonni.
A kérdésre meg a választ le is írtam: elsődlegesen grappler beállítottságúaknak való.
grappler= testharc (birkózás, judo stb.)
stricker= ütés, rúgás (box, kick-box thai box stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!