Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A ju jitsu milyen embernek való?

A ju jitsu milyen embernek való?

Figyelt kérdés

2015. jún. 1. 16:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
mivel alsó hangon legalább 10 év mire használni tudsz belőle valamit, türelmes és mert általában nincs elég edzés egy héten így szorgalmas, hogy eljárogass keresztbe edzeni a megfelelő fejlődés érdekében.
2015. jún. 1. 19:18
 2/21 anonim ***** válasza:

Nem azért de szerintem akik véleményezik ezen az oldalon azok részt sem vettek még ju-jitsu edzésen. Okés, box/thai boxolok azt szeretem. De attól még nem kellene fikázni név/arc nélkül egy nem tudom hány ezer éves harcművészetet, ami bizonyított számtalan alkalommal a csatamezőkön, illetve most is szép eredményeket ér el az MMA-ban. Rendben nekem sem tetszett, de attól nem állok neki ócsárolni. Az ilyesmi nem méltó egy sportolóhoz. (Vagy állj szembe egy ju-jits fekete övessel és mond bele a szemébe, ha mered... :D)

...

Nekem azt mondták az edző társaim, hogy egy év alatt használni tudod már az alapokat és nem marketingből... Bár az biztos, hogy nem a legegyszerűbb elsajátítani. Egyébként olyanoknak való, akiket nem zavar az, ha mezbitláb kell tatami lépkednie. Illetve szereti a japán kultúrát, tehát nem zavarja az ha gí-be kell lennie és japánul számolnia a fekvőket, ütés, rúgásokat stb. Illetve inkább a testharc beállítottságú. Szereti elkapni a felrepülő ütést, és nem visszaüt hanem a földre viszi, meg feszíti a másikat stb. Kimondottan "önvédelmi sport" tehát önvédelmi technikákat tanítanak. Illetve a legtöbb klubban semmi-contat küzdelemet gyakorolnak box kesztyűben, tehát nem olyat amiből komolyabb sérülés lehetne, bár a földharcokat, tulogatást teljes erőből csináltuk.

2015. jún. 2. 17:39
 3/21 anonim ***** válasza:

ezt nagyon benézted, mert jelenleg is jujitsuzom(többek között)..

az, hogy mit mondanak edzőtársaid meg tökmindegy, 1 év alatt maximum boxban fogsz fejlődni ahol van 3 ütés meg heti 5 edzés, de azt felejtsd el, hogy te ennyi idő alatt megtanulsz egy olyan stílust aminek van 4 olyan része is amit alsó hangon 3-4 évig kell gyakorolni, hogy elfogadható szinten menjen.

2015. jún. 2. 19:42
 4/21 anonim ***** válasza:
#3 Hát szerintem meg te nézted be, mert pont nem hiszek neked! Inkább annak hiszek akiket személyesen is ismerek.
2015. jún. 2. 21:18
 5/21 anonim ***** válasza:

Tudod miért nem hiszek neked?

A stílusod miatt. "benézeted" meg ehhez hasonlók. Ha tényleg foglalkoznál harcművészettel (be vallásod szerint többel is), sokkal higgadtabban, kedvesebben reagáltál volna erre az üzenetemre.

2015. jún. 2. 21:34
 6/21 anonim ***** válasza:
ez nem hit kérdése, hanem minimális logika és tapasztalat a témában.. bár én mondjuk pont el tudom képzelni, hogy ezt mondták neked az edzőtársaid mert egy év után tényleg lehet el tud valaki bánni egy 60 kilós hülyegyerekkel aki egy egyenest nem ütött még életében, csak ezt ne nevezzük már szintnek..
2015. jún. 2. 21:45
 7/21 anonim ***** válasza:
kizárólag ezzel az egy harcművészettel foglalkozom, mellette küzdősportolok. de áruld már el ennek mégis mi köze van a válaszküldési stílusomhoz?
2015. jún. 2. 21:48
 8/21 anonim ***** válasza:

Többek között az, hogy aki már jó ideje foglakozik ilyennel abban már megjelent valami fajta "alázat" a másikkal szembe és nem fog ebben a stílusban irkálni, mert ha így viselkedsz a előbb-utóbb kihajítanának a dojoból. Ezért is hülyeség az egész amiket irkálsz.

Megmondjuk az alap technikákat, pl. ha megszorítsák a kezed mit kell csinálni, hogyan rántsd ki stb. már 3-4 hónap alatt megtudod csinálni, ha erősebb a másik akkor is stb.

De hagyjuk nincs kedvem ebbe bele menni egy vitába.

....

Volt itt egy kérdés amiben a ju-jitsu mester megkérdezte a többieket, hogy miért jobb a box mint egy harcművészet az önvédelemre, aztán felajánlotta a sparring lehetőséget, de nem nagyon mertetek jelentkezni rá... Innentől fogva számomra hitelét veszti jóformán az egész amit ide irkáltak a gyík-ra harcművészet/küzdősport kategóriában.

2015. jún. 2. 22:04
 9/21 anonim ***** válasza:

tudom én voltam aki válaszolt rá, hogy nem értem miért írja ezt amikor itt kb senki nem kritizálja a jujitsut(legalábbis akkor még így volt). az utolsó mondatoddal amúgy egyet értek, bár pár gyökértől eltekintve vannak akik értelmes válaszokat adnak fikázás helyett.

a stílusra visszatérve meg mégis milyen alázatot vártál egy ilyen mondat után? "Vagy állj szembe egy ju-jits fekete övessel és mond bele a szemébe, ha mered... :D".

2015. jún. 2. 22:16
 10/21 anonim ***** válasza:

Értem, akkor az tekintsd tárgytalannak. Egyébként nem személyesen neked szólt az a komment, hanem úgy általában írtam.

Egy kézszorításból én már az első edzés után képes voltam kiszabadulni, leteszteltem: Megkértem rá az egyik haverom, hogy szorítsa meg teljes erejéből a kezemet, aki vagy 40 kg nehezebb, (valószínűleg nagyság rendekkel erősebb is mint én) mint én és lazán kiszabadítottam a kezemet a szorításából. Ezért nem igazán értem, hogyha ju-jitsuzól miért gondolod azt, hogy egy év nem elegendő egy alapvető önvédelem elsajátítására? Illetve miért kell kiegészíteni bármi mással is.

2015. jún. 2. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!