Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szerintetek ez a jó karate...

Szerintetek ez a jó karate oktatás?

Figyelt kérdés
Na, találtam egy helyet ahol karatét oktatnak (Kiskőrösi vagyok) és hát elég . . . hát inkább leírom! havi 10. 000 ft! heti 2 edzés, ami elig 1 órás!! És NYÁRON NEM KELL MENNI, NINCS edzés! És ezzel védd meg magad ?

2015. máj. 20. 08:19
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Igen ám, de a karatéka célja legalábbis nálunk a tökéletesség hajszolása egy harcművész ilyen, minnél jobb a technikád annál jobb lesz a bunyód is. A karate így épül fel. Bunyóval is gyakorlod a bunyót, de azzal is, hogy a technikáidon ütés/ védés / lépés / rúgás csiszolsz. És így valóban egyre jobb leszel. És ha tökéletesebben ütsz nem használhatóan, akkor gyorsabb és erősebb lesz az ütésed. Egy jó karatéka szerintem, elég gyors, de erős testtel rendelkezik mint egy kyos / gojus. Aki gyors, de papír az nem hatékony harcos a szememben. Mert ha fent a kezed, kivédhetsz egy gyors ütést, és ha egy test ütéstől össze roppan utána, már nem fog kötekedni. De legalább egy test ütést ami nem tökéletes( tehát nem pont a legjobb helyre bordára megy, ami ebben az esetben betörhet) kibírsz utána bonthatod a fejét. Mivel itt töredék másodpercekről beszélünk. + a stresszhelyzet reális helyzetben az más.. de van aki alapvetően nem stresszel, van aki jobban, ez meg már nem box, vagy karate kérdése szerintem.
2015. máj. 22. 18:03
 22/36 A kérdező kommentje:

Jólvan utolsó, de nem magyarországon.

Egyébként nem értem, mért csak a karate lehet életstílus, egy küzdősport is símán . . .

2015. máj. 22. 18:05
 23/36 anonim ***** válasza:

Butaság, MO. - n is lehet. Nem csak egy harcművészet lehet életstílus!

De egy harcművészettel a "végtelenségig " fejlődhetsz, egy boxal csak egy bizonyos szintig, lehetsz gyorsabb egy bizonyos szintig, lehetsz pontosabb, de egy idő után vége. Harcművész, lehet gyorsabb, pontosabb, ízületeket törhet stb. A "mese" szint egy idő után nagyon is valós, és eléggé durva:) De mindig ki kell hangsúlyozni az egyén szerepét szerintem. Mindenki gondolhatja máshogy.

2015. máj. 22. 18:13
 24/36 anonim ***** válasza:

Na várjunk. A festészetben van afféle tökéletesség - nem harc

a szinkronúszásban van tökéletesség - nem önvédelem

a balettban van tökéletesség - nem bunyó

Mind 'kungfu', kemény munka.. ha valaki nagy igyekezettel műveli..

A karatéban a tökéletes lépés, ütés mi? Mozgásművészet, nem önvédelem, nem harctechnika.

Boxoló is száz meg száz órát gyakorol sima ütés tökéletesítésén, ki is üt egy embert ha betalál. Be is találnak sokszor, ügyesen gyakorolnak >.>

Mondjuk annak a gyakorlásnak látszik mi az értelme.

2015. máj. 22. 18:15
 25/36 anonim ***** válasza:

Aki ellenszenves annak nem lehet megmagyarázni semmit.

Előfordul az ilyen, nincs értelme vitázni melyik a jobb mert ilyen nincs.

2015. máj. 22. 18:20
 26/36 A kérdező kommentje:
a karatén sparring sincs, szóval . .
2015. máj. 22. 18:33
 27/36 anonim ***** válasza:

Szörnyű :)

Majd rájössz.

2015. máj. 22. 18:37
 28/36 anonim ***** válasza:

Az nem igaz, hogy karatén nincs sparring.

Sok karate edzésen van.

2015. máj. 22. 18:49
 29/36 anonim ***** válasza:
Nem lehet általánosítani, karate lehet szar, és jó az edzőn és a tanítvány lelkesedésén múlik. Az egyik, hogy van ahol van, a másik, hogy általában az embereknek van egy baráti társasága és remélhetőleg van benne aki boxol vagy egyéb mást csinál velük meg ki lehet állni kesztyűzni egész nyugodtan.
2015. máj. 22. 18:54
 30/36 A kérdező kommentje:

De MO-n kb 2% az amelyik jó klub, szóval.

Am nem csak a karatés tud ölni, a Thai boxos fejberúghat halálosan, a boxos állba vághat halálosan.

2015. máj. 22. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!