Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Lehet ilyet csinálni? Aikido

Lehet ilyet csinálni? Aikido

Figyelt kérdés

Nyáron lesz kerek 10 éve annak, hogy dojonk létrejött. a mester 15 éve aikidozik, 3 danos mester. Arra gondoltunk pár edzőtárssal, hogy feliratoztatunk neki egy övet, amin az áll, hogy 10 év kitartó munkádért, vagy valami japán szöveg.

Lehet ilyet csinálni hogy egy fekete övre feliratoztatunk? Előre is köszönöm! :)

2015. ápr. 26. 15:03
 1/2 aikiboxer ***** válasza:

Úgy tudom a "rendes" fekete öv eleve feliratozva van a hombu által (de nyilván edzésen nem ezt koptatja az ember).

És a másik, hogy szabályozva van, hogy mit (nem) lehet magadra írni edzésen, azaz jóformán semmit. Ilyen szöveget, hogy "10 év kitartó munkádért" biztosan nem lehet fekete övön hordani.

Találjatok ki más ötletet, pl. nekünk karatén volt gyönyörű fekete kapucnis melegítőfelsőnk (amelyet a gíre lehetett ráhúzni), arany mintákkal és felirattal. Az aikido kalligráfia jól mutatna aranyban egy jó minőségű pulcsin. Pl.

2015. ápr. 28. 08:38
 2/2 dftgsgvghgev ***** válasza:

Nincs feliratozva :( Kapsz egy jókora diplomát (ami szó se róla, jól néz ki) a hombutól.

Vannak, akik feliratozzák az övet, még nem láttam sosem, hogy levetették volna róluk. De általában csak a név van ráírva, esetleg a fokozat. Edzőtáborokban, ahol más is látja, általában nem venni észre, mert a hakama elrejti az övet. Az előfordulhat, hogy az edzést tartó megkérdi, mi van ráírva. Kétlem, hogy bárki megbotránkozna azon, ha az ember 10 év munkáért a tanítványaitól ajándékot kap. Bár, néhány japán mester elég kimért.

A dojoban mindegy is, nem ellenőrzi senki. Ugyanakkor tény, hogy eddig nem sok feliratozott övvel találkoztam. Az általános etikettben nincs erre vonatkozó tiltás, asszem. A végső szó úgyis a mesteré, aki viselné.

2015. ápr. 29. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!