Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A kung-fusok tényleg lazán el...

A kung-fusok tényleg lazán el tudják verni a karatésokat?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 13. 16:11
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

2 ember, 4 profillal? :)

És akkor vannak azok, akik inkább kitalálnak nagyon durva összeesküvés elméleteket azért hogy megmagyarázzák miért van több ember is hasonló véleménnyel mondjuk a karatéról? :)

Egyébként akik első kézből ismerik a karatét mert ezt edzik, kíváncsi vagyok mennyit álltak ki más stílusok ellen. Csak hogy a saját stílusukon és világukon kívül van-e nekik rálátásuk másra. Csak kíváncsiság :)

2015. ápr. 14. 20:37
 42/51 anonim ***** válasza:
senki más nem beszél karate ellen csak szemétláda több profilall hogy saját magát le tudja igazolni ugyan az a irás stilusm ugyan abba sportágokba tapasztalt, ugyan az a beileszgetös modszer. NA viszont akkor itt döl meg az egész tapasztalatainak a hitelesége.
2015. ápr. 14. 20:40
 43/51 anonim ***** válasza:
Jó, nekem mindegy.
2015. ápr. 14. 20:47
 44/51 anonim ***** válasza:
Nem 45 te vagy a thai chi-s ha jobban meg nézed te is rájössz hogy több profilja van.
2015. ápr. 14. 20:49
 45/51 anonim ***** válasza:
60%

ldking, kisfiam én 2010 óta vagyok beregisztrálva a GYIK-en. Szemétláda pedig alig van itt fél éve, ha jól tudom. Te ne akarjál itt okoskodni itt a több profilos elméleteddel.

Nyilván akkor aikiboxer is én vagyok, ugyan is ő is "boksz-párt" és szintén nincsen jó véleménnyel a karatéról. Van pár ember aki megmondja és meg is indokolja, hogy miért működésképtelen a karate. Ekkor bezzeg ilyenkor mindig mi történik (immár 2010 óta...)? Az történik, hogy pár bedurcizott karatéjos neki áll hőbörögni a jó öreg tipikus "Tudom ám, hogy több nickről írsz!" dumával, mert nem tudnak érdemben hozzászólni a témához.

Amúgy pedig kedves ldking kötve hiszem, hogy Te 12 éve thai boxolsz, mert az írásképed alapján (fogalmazás, helyesírási hibák tömkelege) te max 12-14 éves vagy. :D

2015. ápr. 14. 21:04
 46/51 anonim ***** válasza:

"Na látod nagyon jól rátapintottam a lényegre mivel elkeztél szitkolozni és sértegetni mind 2 profilodal."

Először is utoljára ismétlem el, hogy 1 profilom van. Másodszor, ha itt most öten fikáznák a karatét ennél a kérdésnél, akkor ugyebár a csökevényes logikád szerint ugye 5 profilom lenne? :D

2015. ápr. 14. 21:36
 47/51 A kérdező kommentje:

Uraim, az egymással való veszekedést kérem szépen abbahagyni. A kérdésre válaszoljunk!

Ha már a taiji szóba jött. A taiji az milyen kung-fu?

2015. ápr. 14. 21:45
 48/51 anonim ***** válasza:

Nekem mindegy hány profilod van.

A helyes irásom borzalmas nem vittatom, de ettól fügetlenül nem én lettem ideges és nem én kezdtem primitiv modon okot fejteni , sértegetni a másikat.

Amúgy meg mindig ugyan az a három ember írja hogy a karate sz..r nagyon jól mondod vissza lehet nézni.

A mindenki mástól elnézést a nem ide illő hozászolások ért.

2015. ápr. 14. 22:43
 49/51 anonim ***** válasza:

A taiji egy lágy kungfu. Kerüli az ütközéseket (tipikusan: a mozgás blokkolását. ha én blokkolnám egy birkózó mozgását, 99%, hogy betonban kötnék ki, 1% hogy tüsszentenie kell a birkózónak és ezért nem)

Igazi elmozgással viszont el lehet kerülni a nagy pofonokat úgy, hogy még a teljes erőmet sem kell a védekezésre használnom. Sőt, meglepő, mert a valódi emberi reakció stresszben, erőszakban a kettős fedezék, bekeményedés, görcs. Taktikailag előnyös mivel váratlan, ha valaki inkább eltűnik egy ütés - fogás elől. Nyilván ez nehéz.

A taktikája olyasmi, hogy végig megőrizve a saját egyensúlyodat, helyes testtartásodat, összerendezve maradj miközben másik emberek elveszítsék a jó állásukat, megbillentsd őket, jobb állásod legyen, visszaszorítsd őket, összezárd a kezüket. Aztán próbálj meg nagyobbat ütni, rúgni, térdelni, lökni.. számodra taktikailag előnyösebb helyzetből. Igazából elég jól kidolgozott dolog, szerintem nehéz jól csinálni, bár minden bunyót nehéz jól csinálni, nehéz jobbnak lenni egy másik embernél.

Másfelől én a taijira is azt mondom, olyan mint a box vagy a thai box. Mi különbség lenne, több pofont kell osztani mint bekapni. Részletkérdés, hogy egészen más típusú mozgást használ, lényeg mi más lenne, mint hogy gyors és erős maflásokat tudjon ütni a taijis is. Azért használnak lágy mozgást, hogy a lehető legkevesebb izom feszüljön fölöslegesen, és gyorsan lehessen ütni, nagyot, egész testből.

Mi sokat zsákolunk, ütőpárnázunk, én ezeket az edzésmódszereket szoktam meg. Nem tudom máshol hogy van.

Sokat tanultam hogyan kell a lábat használni, taijiban hangsúlyos csípőhasználat van, így nagyokat lehet rúgni is, meg szerintem gyorsakat is. Én ügyetlennek tartom magam, jó rúgó sosem leszek de hát combosokat azért tudnék küldeni. De a sípcsoptomat sosem edzettem, úgyhogy nálam ez éppenséggel kiesik.

Alkaromat viszont nem féltem, évek alatt a tenyerem is elég használható lett, kalapácsütéssel meg múltkor néztem, hogy egy sima kókuszdiót eltörök, szóval ha nem is vagyok a legkeményebb, azért évek alatt az látszik, hogy szó szerint fel lehet edződni belső stílusú kungfuval is. Én ilyen evőpálcát nem török el a torkommal, de 12-15 kilót felemelek pl. a tökömre kötve (mondjuk ez már annyira sem bunyó készség mint a kókusztörés csak mint érdekesség írom, talán mókás legalább:)

Engem megfog a kungfuk komplexitása, de megjegyezném, kinőttem már abból a korból, hogy a saját stílusomat istenítsem.

Az én szummázott véleményem az, hogy jó harcos/bunyós akár 1 ütéssel is lehet valaki, ha azt tényleg jól csinálja. Innentől kezdve mondjuk a harcművészetek komplex mozdulatai inkább mozgáskultúra fejlesztések, szerintem.

És küzdősporthoz, győzelemhez, önvédelemhez elég 1-2 ütést, 1 láb/lágyék rúgást valóban megtanulni, bármikor tudni kivitelezni és persze gyakorlottan mozogni egy emberrel, ismerni az emberi test mozgását, felismerni mikor honnan lehet pofont kapni.

Meg persze győztesként hozzáállni egy küzdelemhez, egy pszichés fölénnyel. Évek gyakorlása után, szerintem ezek a dolgok a fontosak, nem az hogy ki milyen stílust tanult. Az nem hátrány, ha megtanítják ütni az embert..

2015. ápr. 14. 23:04
 50/51 anonim ***** válasza:
kung-fu filmekben, de ott is csak a főszereplö XD
2015. ápr. 14. 23:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!