Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A kung-fusok tényleg lazán el...

A kung-fusok tényleg lazán el tudják verni a karatésokat?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 13. 16:11
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:

Szemétláda

Attól hogy te karate gyülöllö vagy és kb a szar vereseny karaténál nem látsz tovább, Igen én is ismerem a kizami gyaku párost test 1 pont fej 2 pont, ez veresny karate, de nem csak ez van, karatébnan is van olyan terem ahol full contact és nem a kyo renszere gondolok.

amit meg te mondasz azt csak kis tinik dicsekednek hogy lever 1 zöld öves karatés és akkor ö már minden karatést elvert.

És ha hiszed ha nem nagyon sok thai-box mester ismerek sőt még shaolin sandást is és szinte mindegyik pozitivan beszél a kyoról.

2015. ápr. 14. 17:30
 32/51 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=urhdB5aZTgQ

Hát itt pedig nagyon jól látható a shotokán

https://www.youtube.com/watch?v=O8ZxkBJAZmQ

Andy pedig soha nem volt a legjobb kyos azért lett hires mert látványosan verekedett

chuck liddell

is tisztán kivehetö hogy a karate az ütéséiböl,

Te csak azért nem vagy képes be ismerni mert utálod a stilust.

2015. ápr. 14. 17:42
 33/51 anonim ***** válasza:

"Attól hogy te karate gyülöllö vagy"

Tévedsz. Nincs okom gyűlölni a karatét, mert a karate nekem közvetlenül nem ártott semmit. Viszont senki kedvéért nem fogok jónak titulálni olyan dolgokat, amik szart sem érnek. Ezekbe a dolgokba beletartozik a karate is.

"és kb a szar vereseny karaténál nem látsz tovább, Igen én is ismerem a kizami gyaku párost test 1 pont fej 2 pont, ez veresny karate, de nem csak ez van, karatébnan is van olyan terem ahol full contact és nem a kyo renszere gondolok."

Egy szemináriumon két hétig edzettem együtt egy 9 danos japán mesterrel aki anno, a shotokan megalapítójának (Funakoshi Gichin) a tanítványa volt. Teljesen tradicionális autentikus eredeti okinawai karate volt. Semmi versenysportos baromság. Így is azt mondom, hogy semmit sem ér.

"amit meg te mondasz azt csak kis tinik dicsekednek hogy lever 1 zöld öves karatés és akkor ö már minden karatést elvert."

Igen? És akkor Magyarországon, Spanyolországban és Németországban is mindenki dicsekvő tini? Nem. Képzeld általános tény, hogy a fekete öveseket elverik mindenhol más küzdősport edzéseken. Erről én tehetek.

"És ha hiszed ha nem nagyon sok thai-box mester ismerek sőt még shaolin sandást is és szinte mindegyik pozitivan beszél a kyoról."

Shaolin kung-fu sehol a világon nem létezik. Nem lehet az egész világon, sehol sem Shaolin kung-fut tanulni. Csak Kínában, ott is kizárólag CSAK shaolin kolostorban. Ahol shaolin edzést hirdetnek itthon az kamu mind. Sőt a világ más helyein is. Szerinted majd Kecskeméten a Pacsirta utca. 27/b-ben az opel astrás "Sifu" Csiszár Ödön majd eredeti shaolin kung-fut fog tanítani? Ő nem egy shaolin szerzetes, hanem max. egy árufeltöltő a Tesco zöldségosztályán, aki 10-15 éve "kung-fuzik" és letette kung-fuból a mesterfokozatokat, majd elvégezte OKJ-n a sportoktatóit egy fél éves esti képzés keretén belül. Majd a helyi Általános iskola vagy valamelyik gimnázium tornatermében, heti 2-3 alkalommal edzéseket tart, havi 5000 Ft-ért.

Hát ennyire lesz shaolin az a kung-fu. :D A shaolinok pedig nem is sandáznak.

Az, hogy Kerepesen van pár kamushaolin és 1-2 thai boxoló akik elismerik a kyosokat, az nem jelent semmit. A karate attól még úgy szar ahogy van.

A belinkelt videókon pedig csak közönséges cséphadarás van. Nem véletlenül van Machida-nak thai box magánedzője most már. :D

Szerinted a NO CONTACT shotokan alkalmas a (full contact) MMA-s küzdelmekre? Nem. Ha annyira jó és hatékony lenne a shotokan, akkor Machida sem thai boxolna.

Machida azért shotokanos mert az apja is karate mester, így gyerek korától a faterja dojo-jában edzett. Na és? Golfozhatott is volna.

2015. ápr. 14. 19:09
 34/51 anonim ***** válasza:
*Erről én nem tehetek.
2015. ápr. 14. 19:09
 35/51 anonim ***** válasza:

Látod itt is meg látszik a karate gyülöleted , tisztán kivehetö a kartate az egész álló harcából, 12 év thai box után csak meg tudom külömbözteni a kettöt.

De ha anyi mondod a magadét hasolisd már össze Buakaw tekniáját Machida jéval, mert kettö között még csep hasoloság nincs,enyi errövel akkár mirre rámodhatod hogy thai box,

És nem csak a kerepesen modják ezt, a mostani mesterem is pedi ö 30 év thai-box allat nagyon sokat lettet az asztal ra,

az meg hogy te azt áltod hogy szét verik a karatésokat, 10 millio karatés fogja állitani hogy nem mivel sokall többen üzik mint bármit

Én is ugy állitom hogy általánosában jobb a thai boksz és hatékonyabb, de ettöl fügetlenül egyálltalán nem becsülöm le karatésokat ugyan ugy van kemény karatés mint kemény thai boxos, söt kidobó ként azt is meg tanultam hogy a civileket se becsüld le.

2015. ápr. 14. 19:36
 36/51 anonim ***** válasza:

Hát srácok nem tudom, én most voltam edzésen mert rohadt közel van hozzám, és olyan tündér kis leány jár ide karatéra, én majd megettem :)

És edzés végén mentem hozzá, kést csavargatott ki a kezemből, olyan cuki volt mutattam milyen szögben tekerje a csuklómat és akkor lemegyek a földre (de ha rám mosolyog akkor amúgy is) :D

^__^

2015. ápr. 14. 19:58
 37/51 anonim ***** válasza:
38%

"tisztán kivehetö a kartate az egész álló harcából, 12 év thai box után csak meg tudom külömbözteni a kettöt."

... hát csak nem tudod még sem megkülönböztetni. Én is karatéztam, ebben semmi karate nem volt. Machidára ráfér az a thai box edzés. Nem is tud ütni, csak kalimpálni.

A karatéban nincsenek is ütések. A gyako tsuki, age ute...stb, ezek nem ütések, köszönőviszonyban sincsenek az ütésekkel, ezek csak kézzel való kalimpálások.

A karatés nem tudni, mert a bokszoló és a savatés tud ütni. A karatés rúgni sem tud igazán, mert a taekwondós és a savatés szintén jobban rúg. Mit tud egy karatés? Semmit sem igazából.

Én sem gyűlölöm sem a karatét sem a kung-fut, sőt amikor anno shito-ryuztam és chow gar-oztam, szerettem is karatézni és kung-fuzni.

De sajnos rá kellett jönnöm, hogy a karate tényleg semmit sem ér. Én kint Németben karatéztam és Angliában kung-fuztam, most pedig újra Németben thai boxolok. Mindenhol fikázzák a karatét, maradjunk annyiban, és nem ok nélkül. A kungfut is, de azt valamivel ritkábban.

2015. ápr. 14. 20:06
 38/51 anonim ***** válasza:

"A karatés nem tudni, mert a bokszoló és a savatés tud ütni. A karatés rúgni sem tud igazán, mert a taekwondós és a savatés szintén jobban rúg. Mit tud egy karatés? Semmit sem igazából."

Ez az egyik, a másik pedig " az meg hogy te azt áltod hogy szét verik a karatésokat, 10 millio karatés fogja állitani hogy nem mivel sokall többen üzik mint bármit "

És ebből a 10 millió emberből 9 millió 900 ezer ember csalódott. És ezt a 10 milliót ugyanúgy elvernék egy boksz edzésen.

2015. ápr. 14. 20:15
 39/51 anonim ***** válasza:

Hát, én harcművészet párti vagyok alapvetően, meg továbbra is taichizom amit Szemétláda és a 66%-os válaszoló jogosan, előfeltételezések alapján leszólhatna.

De szerintem igencsak igazuk van. De ezt már sok ilyen témában kifejtették, ők is, mások is. Na mindegy, nem attól lesz igazuk, hogy én most itt egyetértek velük.

Biztos van akinek mások a tapasztalatai, de amit Szemétládáék írnak, az azért eléggé általános. Nagyon sok helyen van ez Magyarországon. Ha japán nagymesterek szintje is olyan, amilyen, hiszen írta, hogy ilyen edzésen is volt, akkor ez van. Ezen amúgy a karatésok tudnak csak változtatni.

Ugye én most voltam edzésen, edzéstechnikailag ám tényleg semmi. És más nocontact karate is ilyen, egyébként. Igazi harci értéke nem volt sajnos, nekem mozgásnak így tök király (meg ugye a csinos csaj) de ez közelében sincs egy valódi küzdősportnak, közelharcnak, arra való felkészülésnek. Én azt mondom egy jó kis taichi edzésnek se, de most ezt nem akarom belekeverni, nem tudom mennyi taichi edzés van ahol van rendesen zsákolás, bunyó stb.

2015. ápr. 14. 20:23
 40/51 anonim ***** válasza:

Szerintem se szar a karate lyoto machida meg karatés aki ezt nem látja be az elfogult.

Amúgy meg mindig ez van 2 ember 4 profillal szidja a karatét alaptalanul (karate, ismeret, tudás 0 max jutyub) szánalmas.

2015. ápr. 14. 20:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!