Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A kung-fusok tényleg lazán el...

A kung-fusok tényleg lazán el tudják verni a karatésokat?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 13. 16:11
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
Meg fordítva is, ashiharás is legyőzhetne kungfust, ha jobb vagy hasonló képességű és pont jobb formában volt. Igazából mindig emberek mérkőznek, a stílus az csak a felkészítésüket, a gyakorlásukat határozza meg. De az sem 100%-osan, mert egy stílust oktathat jó edző meg inkompetens is, és inkább ez a lényeg.
2015. ápr. 14. 16:43
 22/51 anonim ***** válasza:

Szemétláda

Semmyt azért irtam mert ha nincs ö nincs Asahiranak hirneve, nincsenek jellen sehol és nem is ismeri öket senki,

én 12 éve Thai.boxolok (két europba bajnok öv)-és 10 éve karatézok melette (shotkan, wado-ryu) és igy is azt mondom hogy a kyosok a legjobb karatés, és ezt nem csak én gondolm igy hanem minden normális Thai-boxos.

Azt meg hagyuk már hogy a karatésok meg verik kocsmába, mért a boxolot kick-boxost nem, 5 veretek halára ez évben állandoan teli van vele a média.

2015. ápr. 14. 16:45
 23/51 anonim ***** válasza:

A fene tudja, azért a kungfu irányzatoknál a hung gar az jóféle stílus, ugyanakkor az ashihara is jó a karate irányzatoknál. Amelyik a képzettebb az győz.

https://www.youtube.com/watch?v=d2_DIHejnuU

Ez punciharc.

https://www.youtube.com/watch?v=bS9XIgiPBws

Ezt pedig minek reklámozzák shaolin név alatt mikor úgy is thai boxol a versenyzőknek a 90%-a.... O.o :/ ????

2015. ápr. 14. 16:49
 24/51 anonim ***** válasza:

"hogy a kyosok a legjobb karatés, és ezt nem csak én gondolm igy hanem minden normális Thai-boxos."

Nem ezt csak Te gondolod így.... a thai box iskolák igen többségében teli szájjal röhögnek a kyosokon. Edzéseken a 2-3 éve thai boxoló kamaszok, leiskolázzák a 2-3 danos eb és vb bajnok kyosokat. Ezek pedig tényeg. A shotokant és a wado-ryut pedig hagyjuk, mert a no contact karate, az annyit ér egy verekedésben mint 3 évnyi ping-pong edzés.

2015. ápr. 14. 16:52
 25/51 anonim ***** válasza:

Én azért a shaolin 'sandát' nem keverném a thaibox-szal.

Csak magánvélemény, én nem tartom egy nagy technikának a thai boxot, de a szanda az.. na az se nem kungfu, se nem thaibox, de valami olyan aminek szerintem léteznie sem kellene. Mert ha valaki szandázni akar, akkor az komolyan thai boxolni kellene elmenjen.. és akkor legalább azt komolyan csinálná, de mondom az csak saját benyomás, nem sparringoltam shaolinosokkal mert az lett mondva, hogy én nem tudok ütni, úgyhogy árnyékoltam. Meg időnként megmutattam a kezdőiknek, hogyan rúgják meg az ütőpárnát, mert amúgy nagyon szerencsétlenkedtek.

Szerintem egy wado karate típusú kumiténél mondjuk komolyabb, legalább kesztyűben akarják ütni egymást, és én ezt már tisztelem :D

De én nem tartanék attól, hogy a szandások ütnének.

Kyosok meg puszta kézzel, kesztyű nélkül nem ütik ki egymást testen. Na ezt magyarázza el valaki.

2015. ápr. 14. 16:57
 26/51 anonim ***** válasza:

A sanda egy kínai küzdősport szabályrendszer. Ami lekoppintotta a kickboxot, thai boxot és a birkózást, és persze a kung-fu irányzatokhoz semmi közük...

Képzeld kínai legjobb "sandásai" is kik? Thai boxolók. :)

2015. ápr. 14. 17:00
 27/51 anonim ***** válasza:

Hát jogos.

Pedig egyébként, szerintem van annyi tartalom a kungfukban, hogy a saját full contact bunyójukból azért kemény dolgokat kihozhatnának. És nem thai boxot kellene lemásolni, egy dolog, hogy egy shaolinos formagyakorlat mozdulatainak x %-a nyilván nem ringbunyóba, bunyóba való. De a maradékot ha valaki tényleg használná, az azért egyedi mozgás lenne.

És nem kell egyetérteni, de szerintem jó mozgás is lehetne. Én ami shaolin edzést láttam Magyarországon, úgy nem lehet megtanulni verekedni, igazából. Heti 2x másfél óra olyan gyakorlással, az úgy nem megyen, szerintem.

2015. ápr. 14. 17:06
 28/51 anonim ***** válasza:

A videon az shaolin sanda itt is tanitják kerepesen.

Szemétláda

Lyoto Machida, Bas Rutten, Guy Mezger, Chuck, Liddell, George St-Pierre,Stephen Thompson, ezek a mma sok és képzeld a legtöbb büske arra hogy karatés, és igen i látszik a mozgásukon,

K1, ,Andy Hug,Semmy Schilt,Kyotaro Fujimotom, és ez csak nehéz súly.

Amit irsz enyi errövel a thai box is szar, mert ha hozá tanul valami mást akkor már nem thai boxos hanem bjj-s mert többet van a földön mit álva. ezt mindenre el lehet mondani

amugy nem véletlenül karate ruhába séltalnak be a ringbe.

2015. ápr. 14. 17:09
 29/51 anonim ***** válasza:

"én 12 éve Thai.boxolok (két europba bajnok öv)-és 10 éve karatézok melette (shotkan, wado-ryu)"

Kedves ldking!

Nekem nincs akkora küzdősport múltam mint neked, de azért én sem tegnap kezdtem a "szakmát".

3-3,5 év kurayfat kempo, 5 év ökölvívás, 4 év kickbox, fél év wing tsun (mondjuk ezt tagadni szoktam! XD) és szintén fél év shotokan karate (ezt is tagadni szoktam!) van mögöttem. Jelenleg pedig 2,5 éve zipotázok (Zipota= savate spanyol verziója, minimális birkózással, térdeléssel, kés- és botharccal felspékelve. Kint is élek Spanyolországban)

A nagybátyám 4 danos shotokanos, a fia - aki az unokatesóm - 1 danos shotokanos és eb ezüst érmes.

Ha lekötözném az egyik karomat, akkor is 3 percen belül kivégezném, akár a nagybratyót akár az unokatesót egy sparringban. Lehet beképzelten hangzik, de ebbe semmi túlzás nincsen.

Az egész világ előtt kimerem jelenteni, hogy a karate (legyen akármelyik irányzatáról szó, az ashiharát leszámítva) egy kalap bélsárt sem ér.

2015. ápr. 14. 17:13
 30/51 anonim ***** válasza:

"Lyoto Machida, Bas Rutten, Guy Mezger, Chuck, Liddell, George St-Pierre,Stephen Thompson, ezek a mma sok és képzeld a legtöbb büske arra hogy karatés, és igen i látszik a mozgásukon, "

Nem látszik a mozgásukon, mindegyik a karatén kívül más stílust technikáit alkalmazza állóharcban. (Innetől kezdve pedig lehetnének teniszezők is ennyi erővel)

Miért mennek be karate gí-be a ketrecbe/ringbe? Maximum a karate iránti tiszteletből, de azért egyik sem karatézott soha sem a ketrecben.

Andy Huge nem volt egy nagy szám a K1-ben, egy-két meccsén bemutatta párszor a taekwondós (mert azt is tanult) rúgásait, amivel csinált pár show műsort a meccsein. De ennyi. Shilt ashiharázik, de az ashihara karatét azt még Japánban sem hívják karaténak, csak a neve az, hogy "karate".

https://www.youtube.com/watch?v=ehOrQJ27_l4

Ha végig nézed a mérkőzést láthatod, hogy nem ütnek fejre, mert tilos azon a meccsen. Ez a videó kiváló bizonyíték arra, hogy a kyokushin még a saját szabályrendszerében sem hatásos más küzdőstílusok ellen.

Egyébként ennek ellenére itt a thai srác sokkal jobb volt, ha üthetett volna fejre, Andy már rég a temetőben lenne.

Itt Andy azért győzött, mert ő egy kyo legenda (volt) és híres, így őt hozták ki győztesnek a pontozás alapján. Holott, most megmutathatta volna a "kyokushin this is power-karate" erejét, hiszen ez kyo szabályrendszer volt. Ellenben kritikán aluli volt.

2015. ápr. 14. 17:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!