Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A kung-fusok tényleg lazán el...

A kung-fusok tényleg lazán el tudják verni a karatésokat?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 13. 16:11
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim válasza:
Dehogy.Sot....beszeltem egyszer egy kungfussal,azt mondta a legtobb karates meg tudja verni a kungfusokat,de volt egy kungfus,aki 10 karatest gyozott le egyedul.DE o meghalt es meg egy ilyen legenda nincs.
2015. ápr. 13. 16:22
 2/51 anonim ***** válasza:
36%
Ez leginkább embertől és körülményektől függ a stilus semmit nem számít.
2015. ápr. 13. 16:46
 3/51 aikiboxer ***** válasza:
0%
Ez utóbbiban ennyire azért nem hiszek, mivel igenis vannak jobb és gyengébb edzésmódszerek és stílusok is; de a karate és a kung-fu között én pont nem látok semmilyen szintbeli különbséget, legalábbis amikor karatéztam, én bunyóztam kung-fusokkal és nem vertek meg se simán, se lazán, se sehogy. :D
2015. ápr. 13. 20:20
 4/51 anonim ***** válasza:
0%

Mindkettőt (általánosítva mert több karate stílus és rohadt sok kungfu stílus van) ócskán szokás oktatni, mert nincs elvárás a jó oktatásra.

Most van egy olyan meglátásom, hogy a kungfusok általában egy picivel szoktak jobban edzeni, és míg igazi, komoly kungfuedzés az van és lehet fejlődni benne, meg lehet tanulni verekedni ilyen edzésen addig kemény karate edzés ha van is néhány, az tényleg csak arról szól hogy kemények, ez még nem harci készség.

Felejtős a kérdés, átlag karatést pont úgy elver egy átlag boxoló mint egy átlag karatést. Úgyhogy ez van, tisztelet a kivételeknek..

2015. ápr. 13. 23:26
 5/51 anonim ***** válasza:
47%

1. ehez most hogy jön ide a box.

2. mindig kb ugyan az a 3 ember minden hova beirja hogy a boksz az isten király zsir, hol ott a kérdésnek semmi köze hozzá.

3. Az csak egy rossz tévhit, ami filmekben van, semmi köze a való élethez, kb 10 kung fus-ból 1 aki megtud verni 1 karatést

2015. ápr. 14. 00:54
 6/51 anonim ***** válasza:
17%

ldking, a box az viszonyítási alap, legalábbis nálam.

Kb. ennyi erővel thaiboxot is írhatnék, kell valami viszonyítási alap. Tudom, hogy ezeket sem oktatják mindenhol jól, de még így is óriási különbség van ezek és a keleti harcművészetek ZÖME között.

Bár én mondjuk taichizom, s nekem jó, de értelmetlen lenne a taichihoz hasonlítanom bármit is, amikor senki sem ismer jó taichi edzést :D

Egyébként a karate az eleve lebutított kungfu. Merevebb és életszerűtlen a mozgása, no persze egy rosszul oktatott kungfus sem fog logikusan mozogni, de legalább lazább, gördülékenyebb lesz.

Karatén belül talán a legjobb ág elvileg az Ashihara stílus, azért mert az már szinte nem is karate. Hanem inkább kungfu, thaibox, sparringos küzdősport, és mivel egy új stílus, nem tradíció megőrzés.. ezért arra is alakították ki, hogy bunyóban lehessen használni, mert nem minden karatés vak ám, van aki észreveszi, hogy amit csinál az nem jó semmire, így tudtommal a kyoból alakították ki az ashiharát. És az még Magyarországon sem rossz bizonyos klubbokban, legalábbis ahogy én hallottam.

2015. ápr. 14. 09:00
 7/51 anonim ***** válasza:
0%

Na a asahira pont rossz pléda erre, egyedül Semmynek köszönheti hogy felkapott lett, Amugy a kyosok mai napig leálazák öket.

Én Jártam a kerepsre a shaolni templomba thai boxolni, egyébként szintén lenéznek ott is minden stílus, a kick-boxot a legjobban, de egyes karate stílusokról meglepöen jó véleményel vannak (kyo, shotokan).

Amúgy egyetlen jó mester vagy edző se becsüli alá a másik Stílus ( hihetsz nekem 15 év alat rengeteg véleményt halotam) ezt csak azok teszik akik valamilyen okból bízonytani akarnak.

2015. ápr. 14. 10:36
 8/51 anonim ***** válasza:
23%

Én sem becsülök le semmilyen stílust, csak vannak mikben nem látom a harcművészetet vagy vannak amelyekről meg vagyok győződve, hogy másképp kellene oktatni, ugyanis az alap stílus lehet jó.

Ezen kívül én aztán elfogadom mindenki véleményét, nézőpontját is, de különösen a tapasztalatát.

Ha valaki úgy tapasztalta, hogy például az ashihara karate nem jó, de a tradicionális shotokan igen, én elfogadom.

Egy barátom olyan shoto karate mesterrel edz, aki tényleg komolyan veszi a japán harcművészetet, de hiába a betonkemény ököl, alkar, sípcsont, ha évtizedek után box edzésen tanult csak meg ütni (tudom, megint a box :D A végén már nekem is el kellene mennem rendszeresen boxolni annyiszor emlegetem)

Szóval van ilyen is, olyan is. Nem baj, ha többféle tapasztalatot hall az ember, inkább az a fontos, hogy ne ferdítsünk a dolgokon.

Na most konkrétan az itteni kérdésre valóban azt lehet írni, hogy ez azért így túlzás/kamu.

2015. ápr. 14. 10:49
 9/51 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem baj ha valaki mást is tanul nem csak egy stílust mai napig így születnek új stílusok. Erre Bruce Lee nagyon jó példa már akkoriban a legjobb meglátása volt a dolgra, híres mmas ok mély tiszteletet mutatnak iránta.
2015. ápr. 14. 11:20
 10/51 anonim ***** válasza:
51%

"Na a asahira pont rossz pléda erre, egyedül Semmynek köszönheti hogy felkapott lett, Amugy a kyosok mai napig leálazák öket."

Lóf***t. Soha sem aláztak le kyosok ashiharásokat. (Semmy Shilt-et pedig ne keverjük ide, ő akár zumbázhatna is, akkor is leverne mindenkit...) És még csak meg sem tudják tenni.

6 év (shito-ryu) karate és 4,5 év (chow gar) kung-fu van mögöttem. Tradicionális (azaz NEM versenysport-)karatét tanultam (még japán mestertől is), utána pedig Angliában kínai mestertől kung-fut.

Ezek után kimerem jelenteni, hogy a karate és kung-fu konkrétan lócitromot sem ér. Azóta hetedik éve muay thai-t tanulok. Sparringoltam már sok karatéssal és kung-fussal is.

Egy barna öves vagy 1 danos (legyen az shito-ryu, shotokan, wado-ryu, kyokushin..stb.) karatést BÁRKI meg tud verni, küzdősport tudás nélkül, falusi stílusban. (Rengeteg ilyet láttam)

Egy 2-3-4 danos karatés elveréséhez, bőven elég 3-5 évnyi thai box/boksz/birkózás/judo/savate tudás.

A kung-fusok egy fokkal jobbak, nem mozognak olyan görcsösen, mereven, természetellenesen mint a karatésok. A kung-fu mondjuk tág fogalom, mert van kismillió irányzata.

Egy 15-20 éve wing tsun/chun/tzun-ozó emberkét lazán összepakol egy fradidrukker.

De mondjuk, már egy ügyes Xing yi-s, choy li fut-os, hung gar-os, azért már feladhatja a leckét az embernek. Sparringoltam már choy li fut-ossal, és bizony megizzasztott, ő 8 éve kung-fuzott (bőven nem volt mesteri szinten, de még instruktorin sem), én pedig ugyebár 7 éve thai boxolok.

Ellenben mikor még csak negyedik éve thai boxoltam, röhögve legépeltem egy 2 danos kyost.

A karatéval az a baj, hogy túlságosan tipikus mozdulatsorokat használ (kivéve az ashihara!), előbb tudom mit fog ő csinálni, mint ő maga. Oké a muay thai is követ némi sablont, na de legalább nem görcsösek és merevek a mozdulatok.

Mi a karate? Egy elb@**ott kung-fu.

2015. ápr. 14. 15:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!