Boxolásnál milyen tippetek van, mit csináljak, ha rövidebb a karom az ellenfelemnél?
Lábmunka. Többet kell mozognod... mint amikor zsákolsz a 30ason. "Bekíséred a zsákot" támadással majd ha visszatér elkerülés és keresztbevered... rendszeresen bunyózom nagyobb ellenfelekkel és rendre bejön.
De kevés ütéssel nem úszod meg...
Attól függ, miért rövidebb! Ha azért, mert az ellenfél magas, akkor én azt próbálom, hogy szétütöm a testét és amikor lekapja a kezét, akkor mellé lépek vagy alábújok és fejen ütöm. Meg ahogyan az #1 írja, lábmunka, ritmus.
Ha viszont nem magasabb csak a kezét érzed hosszabbnak, akkor lehet, hogy csak a technikája jobb, azaz messzebbre üt. Gyakorolj nyújtani az egyeneseidet, az egész testeddel nyúlj ki messzebbre. Hihetetlen messzire lehet elütni jó testmozgással.
#1 vagyok:
Nem szabályos (?), sem etikus, de dupla fedezékkel berobbanhatsz (miután pl. kiprovokálsz egy hook-ot, hogy legyen helyed berobbani) és könyökkel mellkason-koccolhatod az ellenfeled - majd amíg keresgéli az egyensúlyát 1-2 felütést vagy horgot tisztán be lehet verni (a könyök szép sárga-barna foltokat hagy a mellkason - és még vigyáztál is, hogy ne full erővel csináld :) ).
Igaz: csak hobbista ökölvívó vagyok és az edzőtársaim elnézik nekem ezt a thai-boxos pitfight stílust ami néha előjön (épp csak nem húzom le a fejüket térdre - borzalmasak ezek a beidegződések).
Ha valami szabályosat ebből ki tudsz okoskodni, akkor bejöhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!