Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Karate vagy Kung-fu?

Karate vagy Kung-fu?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb, melyiket érdemesebb tanulni? El szeretnék kezdeni valami harcművészetet. Versenyezni nem szeretnék, meg aztán 35 évesen talán nem is lenne érdemes. Elsősorban mozgásra kellene, második szempont pedig az önvédelem, hogy azért na... tudjak is valami ha arról lenne szó. Különösebben nem sportoltam, régebben sziklamászást nyomattam, meg ejtőernyőzést.

2014. dec. 11. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Tanultam mindkettőt, elsőt hosszabb ideig, és ha választanom kéne a helyedben, én a karatéra szavaznék. Egyszerűbb, és általában szerintem hatásosabb és használhatóbb is. Másrészt viszont ez a választás nagyban függ a személyiségedtől is, pszichológiailag nem mindegy, melyikre tudsz jobban ráérezni!
2014. dec. 11. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Én shito-ryu karatét nyomattam öt évig, utána négy évig chow gar (déli-sáska) kung-fut. Szerintem a kung-fu az jobb, mert sokkal természetesebb a mozgása, mint a karaténak. A karate túl merev, zárt, és szögletes. Alapvetően mindkettő jó.

Az igazság az, hogy kung-fuból rengeteg irányzat van. Az sem mindegy, hogy külső (kemény) vagy belső (lágy) stílus. Az sem mindegy, hogy északi vagy déli. Valamint az sem mindegy, hogy templomi vagy nem templomi. Többféle kategóriába lehetne ezt csoportosítani.

Amit én tanultam chow gar-t, az például déli, templomon kívüli és külső (azaz kemény) kung-fu stílus.

A fehér daru kung-fu például északi, templomi és belső (azaz lágy) stílus. Szóval ez bonyolult. A kung-fu az nagyon tág fogalom.

2014. dec. 11. 18:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezeket a harcművészeteket nem oktatják jól Magyarországon,önvédelemre nem alkalmasak.Én karatéztam,jónak gondoltam.Amikor lementem egy boksz és egy muay thai edzésre is,akkor láttam,hogy ég és föld a különbség.A karatén csak formagyakorlatozás,levegőkékítés megy,bokszon meg van zsákolás,pontkesztyűzés,árnyékolás.A boksz sokkal szabadabb/egyénibb.Én ezt ajánlom inkább.De ez csak az én véleményem,én jártam karatéra és úgy gondolom,hogy a boksszal vagy a thai boxxal jobban jártam volna.A karate meg szétcseszi a térdedet.A kungfut nem ismerem.

De nézd meg mindkettő edzést,az első gondolom ingyenes és menj oda,amelyik jobban tetszik.De én azt ajánlom,nézz meg egy ökölvívó edzést is mellette.

2014. dec. 12. 21:36
 4/7 A kérdező kommentje:
A boksz, thai box meg az ilyen durvább sportok kivannak zárva. Full contact nem jöhet szóba, és nem azért mert félek, hanem egészségügyi okokból. Nekem csak egy szemem van (balesetben elvesztettem a másikat), nem akarom, hogy a jelenlegi egyetlen jó szemem is megsérüljön. Boksz edzésen bekaphatok egy keményebb ütést, aztán a jó szemem is retina sérülést szenvedhet. A bokszban pedig támadják a fejet rendesen. Ezért gondoltam a karatéra vagy kung-fura. Vagy esetleg valami más?
2014. dec. 12. 21:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laksz de nézz utána a Kyokushin karaténak!Ott tilos a fejre támadni!

Bár ha az egyik szemeddel probléma van én nem ajánlanák semmiféle harcművészetet..

Nézz utána más sportoknak azok is biztosítják a mozgást!;)

2014. dec. 14. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.Kyokushin karatéban lehet,hogy nem ütnek,de rúgnak fejre.AZ is full kontakt.Ez esetben válaszd azt,amelyik neked jobban tetszik.Menj le mindkét edzére és próbáld ki őket.Amelyik jobban tetszik azt válaszd.Amúgy milyen fajta stílusok ezek?Shotokan,kyokushin?

De mondom,a karate szétszedi a térdedet.Én is jártam és éreztem a térdemet,hogy nem jó neki.

2014. dec. 14. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Szóval én inkább a kungfut ajánlom.
2014. dec. 14. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!