Szia!
Ne haragudj ez buta kérdés...
Mindkettő mélyen átgondolt és nagyon régóta fejlesztett filozófiával megtanulható életstílus.
...Függetlenül ettől népszerűbb a Kung-Fu(kismillió változata)
Kérdésedből úgy gondolom talán döntés előtt állsz hogy melyiket válaszd.Javaslom azt a klubbot ahol talán nem csak a csihi puhira nevelnek hanem "megértetik" a lényeget is.
Tapasztalatom szerint ahol karate/kung-fu származási ország szerinti Mester tanít, jobb mint a "kaszkadőrképző".
Hozzáteszem nem kívántam senkit megsérteni...:)
Mindkettő egy kalap bélsár.
Én sokat sparringoltam már karatésokkal is és kung-fusokkal is. A kung-fusok azért valamivel jobbak. A karate mozgása, életszerűtlen, merev, szögletes és korlátozott. A karatés ütéstechnikák nem is működnek éles szituációban. Arról nem is beszélve, hogy a karate mély állásai és mozgásanyaga hosszútávon tönkreteszi a térdízületeket.
A kung-fu az lazább, dinamikusabb és rugalmasabb, a mozgásrendszere természetesebb. Viszont egy adott technikának a mozdulata, sok fölösleges elemet tartalmaz.
De mondom, egyik sem jó amúgy, mindkettő levegőkékítés és kamu.
Kedves Kérdező!
Én már 1 és fél éve Kung Fu-zom nekem eddig soha nem jelentett gondot a felkészülés és a gyakorlás.A karateban valóban kötöttebb a mozgás.Végülis nincs szar meg szarabb mindenki magának dönti el hogy melyiket szeretné űzni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!