Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a szarabb a karate...

Melyik a szarabb a karate vagy a kung-fu?

Figyelt kérdés

2014. szept. 6. 18:42
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A kung fu , de mindkettő szar.
2014. szept. 6. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Ne haragudj ez buta kérdés...

Mindkettő mélyen átgondolt és nagyon régóta fejlesztett filozófiával megtanulható életstílus.

...Függetlenül ettől népszerűbb a Kung-Fu(kismillió változata)

Kérdésedből úgy gondolom talán döntés előtt állsz hogy melyiket válaszd.Javaslom azt a klubbot ahol talán nem csak a csihi puhira nevelnek hanem "megértetik" a lényeget is.

Tapasztalatom szerint ahol karate/kung-fu származási ország szerinti Mester tanít, jobb mint a "kaszkadőrképző".

Hozzáteszem nem kívántam senkit megsérteni...:)

2014. szept. 6. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Mindkettő egy kalap bélsár.

Én sokat sparringoltam már karatésokkal is és kung-fusokkal is. A kung-fusok azért valamivel jobbak. A karate mozgása, életszerűtlen, merev, szögletes és korlátozott. A karatés ütéstechnikák nem is működnek éles szituációban. Arról nem is beszélve, hogy a karate mély állásai és mozgásanyaga hosszútávon tönkreteszi a térdízületeket.

A kung-fu az lazább, dinamikusabb és rugalmasabb, a mozgásrendszere természetesebb. Viszont egy adott technikának a mozdulata, sok fölösleges elemet tartalmaz.

De mondom, egyik sem jó amúgy, mindkettő levegőkékítés és kamu.

2014. szept. 7. 18:06
 4/6 anonim válasza:
Semelyik sem szar.
2014. szept. 12. 09:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyik sem szar, nem ertem, hogy miert kell itelkezni, es megbantani az olyan embereket, akik szeretik es uzik ezt a sportot...
2014. szept. 12. 19:33
 6/6 Adricicaaa válasza:

Kedves Kérdező!

Én már 1 és fél éve Kung Fu-zom nekem eddig soha nem jelentett gondot a felkészülés és a gyakorlás.A karateban valóban kötöttebb a mozgás.Végülis nincs szar meg szarabb mindenki magának dönti el hogy melyiket szeretné űzni!

2014. szept. 14. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!