Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Box vagy kung fu?

Box vagy kung fu?

Figyelt kérdés

Elsősorban önvédelem miatt szeretném valamelyiket tanulni. Kezdő vagyok, még soha se űztem küzdősportot illetve harcművészetet, viszont rendszeresen sportolok és szeretnék valami újat is kipróbálni. Nagyon eltérőek a vélemények. Valaki a boxot ajánlja, mert abban rövid idő alatt el lehet érni egy olyan szintre hogy ne tudjanak laposra verni az utcán, megtanulsz ütni, elmozogni, javítja a reflexet és hozzászoksz az ütésekhez. Valaki viszont azt mondja, hogy ha önvédelmet szeretnék tanulni akkor harcművészetet tanuljak (pl kung fu), mert ott nincsenek úgy szabályok mint a ringben, megtanulom a különböző fogási technikákat, meg ilyenek.

Ti melyiket ajánljátok, hogy ha amatőr szinten szeretném csak csinálni, de szeretnék egy biztos tudást összeszedni hogy meg tudjam védeni magam az utcán ha megtámadnak?

2014. aug. 10. 21:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Szerintem is a box az egy jó választás lenne első lépésként, mert hát ütni meg kell tanulni:) Még ezen a Jujutsun gondolkodom, mert nagyon sokan dicsérik, ebben vannak különböző fogások, földre viteli technikák, ami gondolom nagyon hasznos lehet a való életben is. Csak engem ez a Japán hagyományos dolog, meg Japán történelem nem nagyon hoz lázba, meg igazából olyan sportot is szeretnék ami lefáraszt és megmozgat. Heti kétszer 1,5 órát boxolnék a többi nap meg futás, úszás, kondi stb. A boxoláson kívül a többit már régóta csinálom. A Jujutsu meg heti 3-szor lenne 1 órás.
2014. aug. 11. 15:29
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A choy li fut és a hung gar kung-fu azért igen jól használható, ezek nem olyan szarok, mint a wing tsun.

De egyébként hazai viszonylatban nézve a dolgokat, az ilyen karate és kung-fu marhaságokat el lehet felejteni. Az ökölvívás és a birkózás a legjobb!

2014. aug. 12. 13:10
 13/14 Singham ***** válasza:
Kérdező: Mint írtam egy stílust nem azért szoktunk ajánlani, mert az jobb lenne a többitől, hanem azért, mert full kezdőként nagyobb esélye van valakinek jó edzést kifognia. Jujutsunál is ez a helyzet. Mivel a rendvédelemnél meg a katonaságnál a közelharci technikákat a Jujutsura építik, így jobb az oktatás színvonala. Kezdésnek ez is megteszi, de jobban szoktam ajánlani az ökölvívást. Ökölvíváson megtanulod azt, hogy utána miként tud kiszűrni a kamu edzéseket.
2014. aug. 13. 06:43
 14/14 anonim ***** válasza:
A box ad egy jó alapot, utána azt tanulsz mellé amit akarsz.
2014. aug. 13. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!