Miért jobb a küzdősport az utcán, mint a harcművészet?
A kérdést nem provokálásnak szánom!
Tényleg érdekel, hogy a "gyk-s" közvélemény, miért gondolja azt, hogy egy ökölvívás, thai box stb. hatékonyabb az önvédelemre, mint egy ju jitsu, aikido, karate vagy kempo stb. De maradjunk a ju jitsunál, mert igazán befogóan csak ezt ismerem és már egy jó ideje oktatom is. Szóval itt a kérdés, miért alkalmasabb egy full contact-ra épített küzdősport, mint egy távol keleti japán harcművészet?
Voltak jelentkezők azóta a sparringra?
Kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..
Kíváncsi leszek a válaszokra illetve, hogy milyen eredmények születtek.
"múgy volt 7-8 éve egy botrány, hogy nem engednek indulni azt hiszem egy k1 bajnokságon USA-ban, egy volt fiatal shaolin papot, aki felhagyta addigi életmódját és elment kipróbálni magát(én nem tartom helyesnek a fiú döntést,de kiváló példa, amiről én beszélek), úgy végig verte az első versenysorozatban a mezőnyt, hogy a sok sparringman köpni nyelni nem tudott. kitiltották ,nem is tudom milyen nevetséges indokkal, ezért is lett belőle botrány."
Yi long a neve az úriembernek, és valóban shaolin kung fu egyik ágát képviseli.
de kiütötték.
akkor nem volt olyan jó, egy tájboxos:) adta meg neki a kegyelemdöfést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!