Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért jobb a küzdősport az...

Miért jobb a küzdősport az utcán, mint a harcművészet?

Figyelt kérdés

A kérdést nem provokálásnak szánom!

Tényleg érdekel, hogy a "gyk-s" közvélemény, miért gondolja azt, hogy egy ökölvívás, thai box stb. hatékonyabb az önvédelemre, mint egy ju jitsu, aikido, karate vagy kempo stb. De maradjunk a ju jitsunál, mert igazán befogóan csak ezt ismerem és már egy jó ideje oktatom is. Szóval itt a kérdés, miért alkalmasabb egy full contact-ra épített küzdősport, mint egy távol keleti japán harcművészet?

2014. aug. 1. 17:04
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
ju-jitsu az jó, itt föleg a kungfu mehg karate színvonalával van gond
2014. aug. 8. 13:46
 22/24 anonim ***** válasza:
Légyegében igaz. Ezért nem állok le veled már vitázni. Feleslegesnek tartom a billentyűzet koptatást.
2014. aug. 19. 06:58
 23/24 anonim ***** válasza:

Voltak jelentkezők azóta a sparringra?

Kiírtam egy kérdést ezzel kapcsolatban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..

Kíváncsi leszek a válaszokra illetve, hogy milyen eredmények születtek.

2015. jún. 9. 22:57
 24/24 anonim ***** válasza:

"múgy volt 7-8 éve egy botrány, hogy nem engednek indulni azt hiszem egy k1 bajnokságon USA-ban, egy volt fiatal shaolin papot, aki felhagyta addigi életmódját és elment kipróbálni magát(én nem tartom helyesnek a fiú döntést,de kiváló példa, amiről én beszélek), úgy végig verte az első versenysorozatban a mezőnyt, hogy a sok sparringman köpni nyelni nem tudott. kitiltották ,nem is tudom milyen nevetséges indokkal, ezért is lett belőle botrány."

Yi long a neve az úriembernek, és valóban shaolin kung fu egyik ágát képviseli.

de kiütötték.

akkor nem volt olyan jó, egy tájboxos:) adta meg neki a kegyelemdöfést.

2015. jún. 9. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!