Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Aikido mellé milyen támadó...

Aikido mellé milyen támadó jellegű harcművészetet/küzdősportot ajánlanátok?

Figyelt kérdés
3 éve aikidozom,nagyon szeretem,de ez nagyon az önvédelemre irányul és ráadásul még elég nehéz is.Úgyhogy szeretnék valami támadó jellegű sportot kitanulni,a lényeg az hogy ne legyen nagyon bonyolult de hatásos legyen utcára (nem önvédelemre).Én eddig a kick és thai boxra és a taekwondora gondoltam.Ötletek jöjjenek,és az adott sportról vélemények,és az sem árt ha kell benne egy kicsit edzeni...

2014. júl. 5. 20:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Olyan küzdősportot válassz, amik nagyfokú küzdelmi rutint képviselnek! Az aikido egy nagyszerű kiegészítő stílus, de egymagában nincs reális önvédelmi értéke!

A kick-box és a taekwondo remek döntés volna! Inkább a taekwondo javallott, ugyanis hazánkban a kick-box edzések színvonala gyakran elég pocsék!

Figyelmedbe ajánlom még a thai boxot, a savate-ot, az ökölvívást, a birkózást, a judót, a BJJ-t!

Az ilyen krav maga-wing tsun baromságokat meg tessék elkerülni jó messziről!

#USBORNE

2014. júl. 5. 20:55
 2/18 anonim ***** válasza:
Villáskulcs(30-tól nagyobb)
2014. júl. 5. 20:55
 3/18 A kérdező kommentje:
Légyszi ne offoljatok!
2014. júl. 5. 21:22
 4/18 anonim ***** válasza:
box vagy kick box jó lenne, illetve kyokushin karate
2014. júl. 5. 22:20
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a JÓL OKTATOTT kyokushin karate is jó lenne! Nehéz ilyet találni, de ha találsz, akkor megéri, mert megedzi a testet, az biztos!

#USBORNE

2014. júl. 5. 22:38
 6/18 anonim ***** válasza:
Nyilván abból kell kiindulni, hogy milyen az edző, a terem (felszerelés) és a társaság.
2014. júl. 6. 09:53
 7/18 A kérdező kommentje:
Utánanéztem és úgy hallottam hogy a taekwondo nagyon rúgás centrikus,meg ott azok a spárga szerű rúgások...városban,farmerben kicsit nehézkes lenne.Jelenleg leginkább a thai,és kick boxon gondolkozom,melyik ezek közül?De ötletek nyugodtan jöhetnek még!
2014. júl. 6. 12:31
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Leírom mégegyszer, hogy sajnos Magyarországon zömében olyan kick-box edzések vannak, amik abszolút rossz színvonalúak! Nagyon nehéz olyan kick-box egyesületet találni, aminek jó a kvalitása, így én a thai boxot javasolnám!

Megedzi a tested, hozzászoktat a fájdalomhoz, fejleszti a mozgáskoordinációd, felgyorsít, megtanít cselekedni stresszhelyzetben, megtanít korrektül ütni-rúgni, kiképez a könyök-térd használatra, megtanít klincselni és védekezni! Ezek az igazi harci értékek, amiket a thai box biztosít!

#USBORNE

2014. júl. 6. 13:08
 9/18 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm! Szerintem ezt választom,de ötleteket szívesen fogadok még! Egyébként mit takar az hogy "thai box" mik vannak benne? És Pécsen tudtok thai box edzéseket lehetőleg olcsón? Majd lehet megnéznék egyet-kettőt...
2014. júl. 6. 14:27
 10/18 A kérdező kommentje:
PVSK-ban van thai box? Mivel ott nagyon olcsó.
2014. júl. 6. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!