Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Shotokan vagy kyokushin karate?

Shotokan vagy kyokushin karate?

Figyelt kérdés
Melyik a hatékonyabb?Melyikben van több önvédelem?Melyik a keményebb?

2014. jún. 8. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Egyik sem! Nem fogom leírni századszorra is, hogy miért ne! Már rengetegszer megtettem én is és más is!

Magyarországon a karate oktatás színvonala egyszerűen nevetséges! Van itt pár elvakult karateimádó, aki másképp gondolja, de ezek az emberek beszűkültek!

Ha igazi valódi tradícionális karatét akarsz tanulni, akkor sajnos el kell utaznod Okinawába, ahol hatékony karatéra képeznek ki a tényleges mesterek! Ha viszont neked elég a kókler utánzat, akkor jó lesz neked a magyarországi karate edzés is!

Inkább válassz egy olyan küzdősportot/harcművészetet, aminek jó a belföldi színvonala és reális harci értéket ad! Ilyen például a box, thai box, savate, judo, birkózás, bjj!

#USBORNE

2014. jún. 8. 14:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Ahol lakok,ott csak karate van.
2014. jún. 8. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
36%

Ez elég rossz hír! Akkor vagy utazz vagy keress valami más sportot/hobbit/elfoglaltságot! Tényleg ne karatézz, nem éri meg, hogy színvonaltalan baromságokra költsd a lóvéd!

#USBORNE

2014. jún. 8. 16:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mielőtt meggyőzne bárki anélkül, hogy bármit is láttál volna, szerintem menj le egy-egy edzésre, nézd meg, mit csinálnak és ha Neked is van kedved hozzá, akkor állj be bátran! ;o)

2014. jún. 9. 08:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Szar a magyar karate oktatás? Valószínűleg akkor kb 20 évvel ezelőtt élt 1 japán karatemester Magyarországon, mivel fateromék akkoriban Kyokushinoztak, Kempoztak és érdekes módon utcán is meg tudták védeni magukat. Sokan már anélkül leszólják az összes stílust hogy kipróbálták volna, persze ahány Karatemester annyi féle oktatás. Mikor nálunk a városban elindult a Kyokushin Karate oktatás gondoltam kipróbálom, kb annyi volt az edzés, hogy futkároztunk, guggoltunk tehát szinte csak erőnléti dolgok technika alig volt, de csak azért mert 1 helyen szar az oktatás nem 100% hogy máshol is az. Kérdező: Szerintem menj le, nézz meg 1 edzést és amelyik jobban "kielégíti a szükségleteidet" azt kezdd el.
2014. jún. 9. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:
30%

Az a probléma, hogy nem 100 edzésből 99 jó és előfordul egy rossz, hanem 100 edzésből 99 egy szutyok és talán van egy normális színvonalú!

Persze, talán még Magyarországon is lehet jóminőségű karate oktatást találni, de erre akkora az esély, mint megnyerni a lottót! Az ilyen kyokushin-shotokan tréningek legnagyobb része csak parasztvakítás, egyenlő a wing tsunnal vagy a krav magával!

Ha találsz egy kiváló karate edzést, akkor természetesen vágj bele, de nem nagyon hinném, hogy fogsz, ráadásul laikus szemmel nem is fogod tudni megítélni, hogy mi számít hatékonynak! Ezért ajánlottam olyan küzdősportokat/harcművészeteket, amit belföldön is jó színvonalon tanítanak és nem csak egy utánzat!

#USBORNE

2014. jún. 9. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:

kérdező! Lényegében a kihon és Kata majdnem ugyan az. Küzdelemben van eltérés. Ha nem adod fel, akkor bármelyiket választhatod.

karatékákat nem egy edző edzi. Táborokban, szemináriumok magasabb szintű mesterek foglalkoznak a kohaiokkal. Vizsgán ha nem ütik meg a mércét, akkor nem mehetnek tovább. Tehát a saját mesterüknek érdeke, hogy Jól megtanitsák. Küzdelem, versenyeztetés más kérdés. Hol jobban rámennek arra, hol meg a budo részére inkább.

2014. jún. 9. 20:45
 8/8 KYO Zeusz válasza:
Kyo kemenyebb mert fullcontact es kemenyebbek az edzesek is a masikban egy kicsit tobb a teknika de en inkabb a kyo t mondNAm kemenyebb nek.
2014. aug. 18. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!