Nektek melyik kungfu jön be a legjobban? Szerintetek melyik a legjobb leghatásosabb? Az igaz, hogy a kungfusok sokkal jobban verekednek mint egy thai-box + stb. boxoló?
Aikiboxer, egyszer majd boxolunk. :)
Magyarországon ilyen stílusokat egy helyen oktatnak. És utána nincsen Aikido edzés, ez biztos. Ahol ezeket nem jól oktatják (néhány kamu edzés van igen, de nyugodtan lehet nevesíteni melyik edzésre gondol mert nincs sok ilyen) azokat nem nevezném belső stílusú kungfu oktatásnak.. harci taichit azóta, hogy Győrben megszűnt a Wu stílusú taichi edzés tudtommal csak Pesten, egy helyen gyakorolnak. Mással meg nem kell foglalkozni, senki se mondta hogy ilyen-olyan kamu edzéseket komolyan kell venni. Ugyan már, nyilván nem harcművészet az, ami nem tud megállni egy ügyesebb boxoló vagy thai boxolóval szemben.
Várj, Aikiboxer!
Te Japán belső stílust gyakoroltál. Aikido-ban nem volt sparring? Ezt ne keverd össze a kínaiak lágy stílusaival, és azokkal az edzési módszerekkel, különböznek.
#15 nagyon el vagy tájolva. Nem csak a versenyzők (thai-)bokszolnak, hanem a hobbisták is. Én 34 évesen kezdtem el, most 39 vagyok és simán nyomom. Miféle karriernek van itt vége? Van edzéstársam, aki 48 évesen kezdte el...
Ellenben a boksznak nincs sztenderd sérülése, a karaténak van. Mondd csak a dojótokban az edzéstársaid hány %-ának van térdproblémája? Akik csak térdgumival tudnak edzeni? Dehogy fog valaki 40 évesen karatézni... Csak ha szerencsés a genetikája.
Az meg egy merő fantazmagória, hogy amit kata meg kihon formában gyakorolsz, előjön éles küzdelemben... Dehogy. A stressztől összeomlik az emberi reakció, és ráadásul a karate robotember mozgáskultúrája kifejezetten hátrány egy valódi küzdelemben. Nem mondom, hogy a karate nem használható az utcán, de erősek a korlátai.
A kung-fu meg a karate meg szerintem nagyon nem hasonlóak, teljesen más mozgáskultúra. De a kung-fut nem ismerem.
#16 Messze-messze egy régenvolt galaxisban... :D
Az aikidón nincs sparring, csak páros gyakorlás, és több emberes randori, ahol inkább az elmozgásokat és az azonnali reakciókat lehet gyakorolni, nameg a csoportos harmóniát. Az aikidon már csak azért sincs sparring, mivel ütni sem tanulunk, sem küzdeni. Ezért nevezem én az aikidót kiegészítő harcművészetnek, amely eredetileg a fegyver (kard) kiegészítője volt, most pedig én a boksszal próbálkozom összehangolni -- csak nincs kivel...
Pesti vagy, majd találkozhatunk. Én nagyon kíváncsi lennék rá hogyan használod a boxot-aikidoval kombinálva. Egy.. ismerősöm szerint is igen jó együtt űzni a kettőt.
Ha Te aikido-t oktatnál, tennél bele box edzés elemeket? Ütést, kesztyűzést, zsákolást stb.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!