Nem kéne előbb informálódni és utána kritizálni?
Ez egy megtörtént eseményt feldolgozó filmből 1 részlet! Higgyetek amit akartok ez így volt: Szeretném megosztani ezt a videót.
Best Fight Scene Ip Man
A pécsi videó, Széll Gábor.
Én pont erre gondoltam, az ő mozgásából is a csípő hiányzik. Jó, nem baj, lehet ezt így is mert 3-4 kisebb csapás (1 másodpercen belül) előkészít aztán egy kiütést, mondjuk egy könyöklést halántékra, van ilyen taktika is. De alapvetően én úgy tudom, hogy a kis csapásokba is nagyobb slungot visznek a wingchunosok. Na ennyi volt az én észrevételem, tovább nem szaporítanám a szót, értelmetlen is lenne, időnként gyakorolni kell.. kicsit kesztyűben is, szabályokkal nehezítve, és akkor is lehet következtetéseket levonni (például hogy hogy egy sorozatot mennyire le tudnak blokkolni kettős fedezékkel, aztán ki tudnak térni és elég hatásosan visszapofozni, küzdősportolók. ezért kell nem csak gyorsat, de nagyot is ütni. meg se álljon a lábán ha véletlenül sikerül blokkolnia egy ütést :D )
Ami viszont most feltűnt nekem, kis személyes élmény. A nyáron voltam barátnőmmel Pesten a Tao kínai étteremben, jó hely amúgy. És feltűnt, hogy egy kungfus áll mögöttem.. Milyen érzés lehet az ilyen, ugye..
Nem tudtam ki volt az, de az a fekete hosszú hajú, komoly megjelenés.. de nem tudtam beazonosítani a ruházatáról.. nem sikerült felismernem arcról, dehát jó ha barátnőmet megismerem az én arcmemóriámmal.. De a nadrágján is valami ököl volt, áh mondom bakker, valami mester áll mögöttem, ha tudnám ki az legalább üdvözölném.. na, azóta sem néztem utána de.. most wingtsunos képeket látva..
Tényleg mintha a Máday lett volna. Na mindegy, de azt hittem ő meg Székesfehérvári, vagy.. de biztos hogy nem pesti.
2,4,9,16 egyébként mind én voltam.
Az alacsony százalékos válaszoló.
Üdv.
Tápharcművész
Már megint mi ez a baromság itt?:D " A kungfu fárasztóbb mint box" az átlag ltwt edzés mélymeditáció egy boxedzéshez képest. Ez az én tapasztalatom. De ez egy dolog. Rossz a lábmunka és az ütés is, sokminden más mellett.
Írsz ilyeneket, hogy nem kell mozogni. És akkor mit fogsz csinálni? Mert valószínűleg nem fogod tudni kivédeni az ütéseit egy tapasztalt küzdősportolónak. És ha állsz még könynebben leütnek és te is nehezebben kerülsz előnyös helyzetbe, de ez mind1, mert ha soha nem gyakoroltok ilyet magadtól nem annyira fogod csinálni.
Egy filmet meg ne használj bizonyítéknak. Az meg van rendezve, Yip Man biztosan nem így harcolt, mint Donnie Yen. Ennek ellenére a hírek szerint Yip Man valóban nagy bunyós volt. De lt a nyomába sem ér harcművészetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!