Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A taekwondo mennyire kemény...

A taekwondo mennyire kemény sport? Egy kövérebb ember mennyire bírná?

Figyelt kérdés
2013. szept. 11. 15:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Két fő ága van: WTF- ez full kontakt, versenyen nincs ütés fejre ezért azt nem is nagyon gyakorolják, szvsz ez sokkal inkább kűzdősport

ITF-versenyek általában nem full kontaktban, de van ütés fejre is, van ahol még picit tradícionálisabban oktatják :) + ez az eredeti taekwondo, legalábbis ez lett abból.

Taekwondoban a magas rúgásokat erőltetik, ütés kevés van + sok forgó, ugró és ugró forgó rúgás ami nem biztos hogy kizáró ok számodra, van olyan aki elég nagy felesleggel végrehajtja ezeket, igaz, 5 danos.

Masszív embereknek szerintem jobban való a kyo, kevés ugrálás, nem rúgnak olyan sokat mint a tkdsok mert szerintük az hamar az egyensúly elvesztéséhez vezet amitől ügye könnyen földrevisznek. Döntsd el neked mi tetszik de szerintem kezdj el mellette diétázni.

2013. szept. 11. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:

A WTF Taekwondo (ez az olimpiai taekwondo), az dél-koreai, és egy SPORT, önvédelemre nem jó. Szinte csak rúgnak. Most lehet jönni, "a 70%-a rúgás, 30%-a ütés" dumával, a valóság az, hogy 90-95%-ban rúgásokból áll, ütni nem fogsz megtanulni.

Az ITF Taekwondo az észak-koreai, valóban tradicionálisabb, ez nem sport, hanem HARCMŰVÉSZET, szóval vannak benne önvédelmi technikák is, és ütés is van, benne és dobástechnikák is. Bár itt is legnagyobb hangsúly a rúgásokon van. Ebből is rendeznek versenyeket, de inkább harcművészet, mint sport.

Én mindkettőt csináltam és az ITF a jobb és a sokoldalúbb.

2013. szept. 11. 17:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet jól oktatni, és alkalmas ölésre.. Sportként taekwondozni lámaság.

Kövérebb ember is bírná, de a kövérebb ember az istenért, ne edzésre költsön ha kevés pénze van, hanem vegyen húst és zöldséget kenyér, tej, cukor stb. helyett, fogyjon le, eddig erősíthet otthon.. aztán ha a kajálás, test rendben kezd lenni, lehet pénzt fordítani edzőre is. Szerintem.

2013. szept. 13. 09:42
 4/5 anonim ***** válasza:
annyira érdekes hogy ki mit gondol erről a harcművészetről, és sose tudom mi az igazság.
2013. szept. 20. 19:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem gondold azt, hogy minden harcművészet hatékony amit ma találsz, és komoly múltja van.

És tudd hozzá, hogy ebben az országban ma nincs harcművészet kultúra, tehát általában tudni kell hogy csak sport van és pénzlehúzás.

2013. szept. 20. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!