Molnar bence makesz kérdése:
Hol kell benyomni egy ember vállát hogy elájuljon?
Figyelt kérdés
Erdekel mert lehet hogy szuksegem lesz ra es ha pontosan elmagyarázzatok vagy ha belinkeltek egy videót az még jobb.2013. aug. 9. 12:20
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
Sehol. Egyrészt, ha tudnád hova kell nyúlni, akkor meg fognak ütni mert nyúlkálsz. Másrészt: ilyen pont nem valószínű, hogy van. Nyakon már találhatsz, a legegyszerűbb fojtás 10 másodpercen belül ájulást eredményez (jól alkalmazva).
3/6 A kérdező kommentje:
Az biztos hogy van olyan pont és azt is tudom hogy melyik eret kell elszorítani. Mert ha elszorítjuk nem kap oxigént az agy és ennek következménye az ájulás.
2013. aug. 11. 17:26
4/6 anonim válasza:
Mint írtam, talán a nyakon, egy fojtással egyszerűbb lenne elszorítani.
De ha ebben nincs rutinod, nem fogják hagyni. Egy ponton nyomva, a vállon (?) nincs realitása. Edzetlen ujjakkal pláne nem.
5/6 anonim válasza:
Valóban van egy idegpont a kulcs csont alatt, de azt nyomhatod akárhogy, nem fog ájuláshoz vezetni. Van olyan akinek mélyebben van ez az idegpont, az viszont alig fog fájdalmat érezni. A nyakon viszont végigfut a 3 fő meridián, aminek idéglenes elszorítása (megütése) ájuláshoz vezethet, de ez sem minden esetben és nem mindenkinél működik. Van egy edzőtársam akinek akárhogy üthetem, egyszerűen oylan mélyen van és annyira erős a nyaka, hogy csak fáj neki, de semmi szédülést nem érez tőle. Úgyhogy ezek sajnos naagyon emberfüggő dolgok!
6/6 Bajer válasza:
Egyszerűbb ha gyorsan terpeszállásban a jobb lábadat az ő lábai mögé teszed és jobb kézzel a mellkasánál ellököd, azután elfutsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!