Igaz lehet-e, ha Kiss Péter nem megy vissza a kimerült Erőss Zsoltért akkor még ma is élhetne? Bele lehet -e ebbe az "igazságba" nyugodni?
Ne haragudjanak,de sehol nincs leírva,hogy Erőssék oxigén nélkül másztak valaha. Ha beüti valaki,hogy "oxigén nélküli mászás",akkor Várkonyi,és Klein Dávid jön fel,és nem Erőss.Egyébként én elismerem,hogy voltak jó évei Erőssnek,de ő sem jutott fel oxigén nélkül a legmagasabb pontokra,az szinte biztos.Mint legutóbb valaki megírta: A Mt.Everest kivételével minden csúcsra természetesen jutott fel.Igaz ugyanez a blogos korábban azt irta egy bejegyzésben,hogy Erőss minden csúcsra készülék nélkül jutott fel.Gyermeteg dolog ez,nincs sehol megírva,hogy Erőss valójában hogyan mászott.Hol ezt mondják,hol azt.Egy azonban le van írva a "Mt.Everest" lapon is. Erőss 2002-ben második kisérlete során "oxigént vett magához"-csak igy jutott fel.
A halálzónában 8000 m felett nem lehet a helyzetet megszokni,és nem is igazán az egyénen múlik,hanem a szervezetén. Hiába kiváló valaki,ha a szervezete nem bírja ki.Én nem Erősst kívánom bírálni,de protézissel
Ő már volt teljes értékű,mivel egy protézist folyamatosan kell kezelni,fél óránként meg kell állni./-35-ben is!/
Persze hogy egyre inkább lemaradt az energikus Kisstől,ez nem fanyalgás,csak tudom Babcsán Gábor riportjai kapcsán.
Én sem vagyok hegymászó,csak sok hegységben jártam,és láttam ott is művégtagos "trekkingest".Nem tud lépést tartani egy normál menetet tartóval.Sokkal fárasztóbb ,ehhez nem férhet késség,és ráadásul kenni kell a csonkot folyamatosan.
A 49-es ponthoz:A "fotelszakértéstől" én messze vagyok,mert már 1974-ben a Tátrában túráztam.
Lehet hogy Önök nagyon okosak,de a másik sem hülye.
De normális sem vagy.
Ajánlom figyelmedbe a fenti linket. Láthatod a jelölést az oxigénes mászásoknál. Nézd meg Erőss sorát jó? Hány O2-es jelölást látsz? Óvodás szinten is megszámolható. PErsze hülyeség ellen nincs orvosság.
Kérdező, van egy rossz hírem: Nem csak buta de már nevetséges is vagy. Sajnos nem tudok mást mondani arra aki a tényekkel szemben csak a saját idióta meggyőződését hajtogatja aminek semmi alapja.
Minden forrás elismeri hogy palackos oxigén nélkül másztak. Elmondják az összes sajtótájékoztatón, leírják az elemzők, ott van a wikipédiában, van róla nem 1 videófelvétel, ezzel szemben te azzal érvelsz hogy van egy blog ami van amikor ezt, van amikor mást ír, tehát egyértelmű hogy palackkal másztak.
Szerintem hagyjuk is, butaság ellen tényleg nincs orvosság.
"Ne haragudjanak,de sehol nincs leírva,hogy Erőssék oxigén nélkül másztak valaha. Ha beüti valaki,hogy "oxigén nélküli mászás",akkor Várkonyi,és Klein Dávid jön fel,és nem Erőss."
Sehol sincs leírva, persze...Akkor had segítsek:
Na, eléggé nevetségesnek érzed már magad?
Igaz akad azért O2,tehát nem igaz hogy minden csúcsot Erőss
oxigén nélkül mászott meg,majd azután később biztos más is kiderül majd.
A spanyol C.Soria aki szintén a hegyen volt aznap élesen birálta-név nékül- a résztvevő expediciókat.
"Egyesek azzal kérkednek,hogy nem használnak teherhordókat,meg nem használnak maszkot sem.A serpák ezek
az egyszerü hegyi emberek ha nem használnának oxigént a hegyen- mivel az összes rögzített fix kötelet ők építik be,akkor senki nem jutna fel a hegyre-így Soria.
Mellesleg neki legalább volt annyi esze,hogy visszafordult,mert belátta hogy csak így maradhat életben.
A Hegymászó Szövetségből nyilatkozó Farkas Péter Szakmai.Vez. is arról beszélt,hogy óriási hiba volt akkor
elvállalni a csúcstámadást,amikor előtte már a 4.tábort sem érték el időre.Ezért 8250 m-en köztes táborban éjszakáztak,igy megnőtt a távolság a csúcstámadáskor.
Teljesen világos volt,hogy mivel a 4. tábort sem érték el időben,valami nem stimmel,és nem szabadott volna a csúcsot
ennyire alulról támadni. A 18 órás felérkezéskor már a különösen a tapasztalt Erőssnek tudnia kellett volna,hogy onnan le is kell jönni,nem pedig utána a fél világot felkürtölni,hogy SEGÍTSENEK!-igy Soria.
Da hát ki segítsen?- 4000-ről le lehet valakit hozni,de 8200-ról nem !!-igy Soria
Sajnos ilyen magasságban nagyon beszükül a tudat,és beszükült elmével,agyi ödémában már nem lehet jó döntést
hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!