Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Igaz lehet-e, ha Kiss Péter...

Igaz lehet-e, ha Kiss Péter nem megy vissza a kimerült Erőss Zsoltért akkor még ma is élhetne? Bele lehet -e ebbe az "igazságba" nyugodni?

Figyelt kérdés
Erőss balesete miatt már nem volt fizikailag egy súlycsoportban a nagyon energikus fiatal mászóval.
2013. jún. 6. 17:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
63%

Itt van egy expedició ugyanarra a csúcsra végig filmezve, érdemes megnézni (szintén palackos oxigén nélkül):

http://www.youtube.com/watch?v=Lokzt_dnSkE

Ezek az emberek iszonyat nagyot teljesítenek.

2013. jún. 11. 17:53
 42/85 anonim ***** válasza:
#40-es tökéletesen leírtad!
2013. jún. 11. 18:06
 43/85 A kérdező kommentje:

Sajnos én nem tudok mindíg itt ücsörögni,úgyhogy csak most tudok erre az "észosztásra" válaszolni.

Amit Ön az első megmászó kapcsán írt,az valós egy Csehszlovák expedició tagjaként ért fel a felvidéki fiatalember talán 1986-ban.Tehát ő volt az első magyar,és nem Erőss,akit mindíg is valamiért sztárolt a média.

És úgy állította be,hogy Ő az első magyar.Már innen sántít minden...

Személy szerint engem nem érdekel az ő tette,csak túlsztárolt figura volt.Ennyi.Tudod ki ment volna olyan magasra:Egyáltalán nincsenek ilyen alürjeim. Szar...ok rá.

Ahova én el akarok a hegyekbe jutni,oda mindíg el is jutottam,és ezután is elmegyek.

De nem baj Önök ugyis mindíg megmondják a tutit.

"Magyar ember nem járt oxigén nélkül a Mt.Everesten."-se nem Erőss,se nem Demján,se nem Ugyan Anita.Ugyan már!

Klein-Várkonyi duó próbált feljutni,de legutóbb szegény Kónyi,aki legalább akkora mászó volt mint Erőss elsodorta a lavina.Ők ketten valóban mindíg mindent oxigén belélegzése nélkül csináltak. A többiek nem, az kacsa,a csúcson mindenki leveszi a maszkot a fotó miatt. Ennyi.

2013. jún. 11. 19:18
 44/85 anonim ***** válasza:
59%

Nappal olyan plusz harminckettő fok körül volt-

Igen, Zs valószínűleg nem ért le a rámpa aljára

(Ha Peti leért volna még esetleg szervezhettek volna

valamilyen segítséget Zs-nek) Talán azt olaszt (Mario) lehetne még megkérdezni, ő mit látott vagy tudott

2013. jún. 11. 19:33
 45/85 anonim ***** válasza:
59%

A magyaroknak kevés emberük volt (van) a magassági mászáshoz- A spanyolok is pl. akik ott voltak, többen voltak, meg az olaszok is legalább hárman

plusz egy orvos

Ha egyikük bajba jut, könnyebb talán segíteni is

2013. jún. 11. 19:37
 46/85 A kérdező kommentje:

Annyira kevés,hogy leállították a további programot.

Az utóbbi 13 évben 23 magyar hegymászó halt meg./Döbbenetesen sok./

Úgyhogy itt már lassan kihal a sportág.Idő kell,hogy a tehetséges fiatalok még kellő rutint is megszerezzék.

Nem csak mindíg egy emberről kell beszélni,mert nagyon sok nagyon jó magyar mászó volt,és reményem szerint lesz is.

2013. jún. 11. 20:06
 47/85 anonim ***** válasza:

Kerdezo, a felvideki hegymaszo Szlovak allampolgar volt es nem Magyar! Kis kulonbseg van a 2 kozott!

"Sztarolva" pedig az van aki felmutat valamit. Amugy meg miota negativum az hogy a media valaki kapcsan foglalkozik a spotaggal?

Ez megint csak fanyalgas, semmi mas!

2013. jún. 11. 22:56
 48/85 anonim válasza:
59%

Akkor hogy érthető legyen. Erőss volt az első magyar állampolgár aki megmászta a Csomolungmát. Demján Zoltán nem volt magyar állampolgár. Ezen kár vitatkozni.

Azon is hogy kamu-e vagy sem, hogy oxigén nélkül mászta Eröss a többi csúcsot. Ilyen korlátolt emberrel mint te ritkán találkozni. Az egész világ elismeri a teljesítményét, de a honfitársai mindent megkérdőjeleznek. Ez szánalmas.

Amúgy miért hiszed hogy Klein és Várkonbyi oxigén nélkül mászott valóban, Erőss meg nem. Velük ott voltál vagy mi a franc? Én nem vagyok hegymászó. Nem is nagyon érdekelt eddig a dolog, de a teljesítményt akkor is el kell ismerni. ÉS tudod szerintem Erőss és Kiss nagyívben leszarná hogy te elhiszed-e vagy sem amit mondanak.

2013. jún. 11. 23:02
 49/85 anonim ***** válasza:
59%

A kérdező olyan szintű ostobaságokat hord össze hogy az félelmetes.

Minden külföldi és itthoni hírportál és hegymászással foglalkozó oldal elismeri hogy Erőss Zsolték palack nélkül másztak mindenhol. Azokon a hegyeken nem egyedül ők voltak, rohadt érdekes hogy senkinek nem tűnt fel hogy palackkal másztak, a hírekben pedig már palack nélkül!

Egyébként sanszos hogy ezt a kérdező találta ki, én még hasonlót sem olvastam sehol, mindennel támadták már E.Zs.-t a honi "fotelszakértők" de ilyennel sehol.

2013. jún. 12. 00:00
 50/85 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, had idézzek egy pár sort Magyarország legjelentősebb hegymászó oldalán olvasható riportból:

"A hegymászás lényege, hogy az alpinista mindenfajta segítség nélkül jut fel a csúcsra. A magyar csapat, és a világ legjobbjai ezt, az úgynevezett tiszta stílust követik. Nem csak serpákat nem bérelnek, hanem oxigénes segítséget sem használnak."

"Igaz, hogy Erőss Zsolt volt Magyarország legjobb hegymászója?

...van a himalájai mászás, amelynél az a cél, hogy a csúcson álljanak, lehetőleg külső segítség nélkül. Ez utóbbiban Erőss világviszonylatban is jelentős eredményeket ért el, különösen, hogy az utolsó két csúcsra már fél lábbal mászott fel. Eredményei mellett elhivatottsága miatt sem túlzás a himalájai hegymászás eddig legnagyobbjaként említeni."

Ennyit az okoskodásodról...

Forrás: [link]

2013. jún. 12. 02:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!