Szerintetek mennyi az esély rá, hogy megtalálják az eltűnt hegymászókat (Erőss Zsolt, Kiss Péter)?
A riportban is elhangzott amit a felesége mondott:
Ha találnak majd egy művégtagot,az "valószinü Zsolté lehetett".-elképesztő mondat.
Ahogyan Zsolt Édesanyja mondta: "Láthatatlan történet."
És mennyire igaza van az Édesanyjának. Sokat olvastam Róluk, a szívem szakad meg, ha arra gondolok, hogy Ők ott fent (miután jelezték hogy gond van) várták a segítséget és reménykedtek... Hiába.
Talán könnyebb lenne elfogadni,megérteni,ha valahogy lezuhantak volna,hirtelen előzmények nélkül,elszakad egy kötél stb. de így hogy ennyit vártak! Bárcsak csoda történhetett volna,mikor elhagyta Erős Zsolt száját a "nem érzem jól magam" mondat. Nagyon tapasztalt,páratlanul szimpatikus ember volt. Tudta mit csinál mindig,és most azt mondta "fáradt". Komolyabban kellett volna venni.
Fantasztikus emberek voltak!
A felesége pedig csodáltra méltó Erős(s)! Nő. Kitartást kívánok Nekik.
Nagyon sokan együtt érzünk velük.
Nincs rá esély.8000 m-ről nem lehet senkit lehozni.
Én személy szerint Kiss Pétert sajnálom,mert nagyra hivatott sportoló volt,és előtte volt az élet.
Erőssnek a balesete után már nem szabadott volna "parasportolóként" ennyire eröltetni a sikert,hiszen közben két gyereke született és a felesége is hazavárta.
Úgyhogy nem tudom mit gondoljak róla valójában.
Nem találnak meg általában senkit.Nincs aki oda felmegy.
A legszörnyűbb,hogy nincs hova a családnak kimenni.
Felfoghatatlan érzés lehet.
Az utolsó fotókon (ahol a hegy tetején vannak)
látható, h. pl. Zsolton nem volt napszemüveg (Péteren viszont volt)- Csak azért, mert a Kollár mondta múlt héten, hogy Zsolt arra is panaszkodott huszonegyedikén hajnalban, hogy "nem lát" (vagy rosszul lát)-
Úgy meg tényleg nem csoda, hogy csak nagyon lassan tudott menni, haladni (lefelé)
Egyébként én olvastam egy japánról, aki egy másik
nagy hegyen szintén meghalt, de lehozatták
(több sherpa hozta le egy "tákolmányon") Tehát azért létezik ez is (Nem igaz, h. mindenkit "otthagynak")
A Mount Everesttel szemben létezik egy fennsík, amely tulajdonképpen emlékhely, néhány valódi sírral. Többnyire emléktáblák és csortenek (imahelyek) vannak ott. Hogy létezik-e hasonló a Kancsendzöngán, arról nem hallottam, de lehet, hogy az az emlékhely az egész Himalájára vonatkozik.
De még a legendás nagy brit hegymászó, Mallory évtizedekkel később megtalált holttestét sem hozták le. Ott nyugszik az Everesten.
Péterről legalább tudni, mi történt vele
Zsoltot nem tudták megtalálni-
Nem értem pl. Zsolton miért nem volt ott védő-
szemüveg (Minimális védő felszerelés)
A spanyolon is volt (a képeken lehet látni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!