Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Karate, thai box vagy MMA?...

Karate, thai box vagy MMA? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

gondolkodok melyikre járjak!van egy barátom ő shito-ryura jár!azt mondja hogy tudja hogy sok helyen rosszul oktatják a karatét de az ő edzője kemény,jó és a hasizma egy kicsit tényleg meggyőzött mert mielőtt elkezdte elég gyenge volt és nem volt ilyen izmos,meg erős!én erősebb vagyok azért de akkor is meg tudna verni a karate tudásával pedig csak 2 éve jár rá!meg voltam egy edzést megnézni és tényleg nagyon kemény az edző csak úgy üti őket!

egy ismerősöm mma-s de vele nem beszéltem még ilyenről.

van itt az ő fajta karate,mma,meg thai box.a thai box mondjuk nekem nem tetszik mert már olyan tömegsport és mindenki jön hogy ő a kemény mert volt két thai box edzésen!

melyiket válasszam szerintetek?

2013. máj. 3. 18:39
 1/3 anonim válasza:

-MMA az egy szabályrendszer.Ha van is MMA edzés az kib.szottul nagy pénz lehúzás.

-A Thai Boxal nem is az a baj hogy tömegsport hanem az hogy nem tanulsz meg benne rendesen védekezni,de rohadtul szívos leszel tőle.

-A Shito-ryu -mint az összes karate ág- egy harcművészett nek csúfolt küzdősport-legalábbis Magyarországon-.Akkor jársz jó Karate edzésre ha:

1.Nem nagyon(vagy egyáltalán)nem visz versenyre

2.Ha tanit olyanokat ami versenyen tiltott v ami nem csak kezdő karate ''fogás''

3.Elmeséli a harcművészet(ek) tőrténelmét kialakulását.

DE! Attól függ hogy te ezeket önvédelemre v sportolásra és/vagy szórakozásra szeretnéd használni

Ha az előbbi akkor karate-DE!csak akkor ha sensei megfelel az előbb leírt 3 kritériumnak-.

Ha te egyszerű verseny centrikus sportot akarsz űzni akkor Thai-box(mivel ez nem jó önvédelemre).

2013. máj. 3. 19:34
 2/3 A kérdező kommentje:

nincsenek versenyek,és sok katát is csinálnak!

nem sportkarate és én azért szeretnék járni hogy az utcán meg tudjam védeni magam és mert szeretnék valami komolyat is sportolni meg szeretem a harcművészeteket!

2013. máj. 3. 19:42
 3/3 anonim válasza:
Akkor nyugodtan mehetsz arra a karate edzésre.
2013. máj. 3. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!