Karate, thai box vagy MMA? Melyiket válasszam?
gondolkodok melyikre járjak!van egy barátom ő shito-ryura jár!azt mondja hogy tudja hogy sok helyen rosszul oktatják a karatét de az ő edzője kemény,jó és a hasizma egy kicsit tényleg meggyőzött mert mielőtt elkezdte elég gyenge volt és nem volt ilyen izmos,meg erős!én erősebb vagyok azért de akkor is meg tudna verni a karate tudásával pedig csak 2 éve jár rá!meg voltam egy edzést megnézni és tényleg nagyon kemény az edző csak úgy üti őket!
egy ismerősöm mma-s de vele nem beszéltem még ilyenről.
van itt az ő fajta karate,mma,meg thai box.a thai box mondjuk nekem nem tetszik mert már olyan tömegsport és mindenki jön hogy ő a kemény mert volt két thai box edzésen!
melyiket válasszam szerintetek?
-MMA az egy szabályrendszer.Ha van is MMA edzés az kib.szottul nagy pénz lehúzás.
-A Thai Boxal nem is az a baj hogy tömegsport hanem az hogy nem tanulsz meg benne rendesen védekezni,de rohadtul szívos leszel tőle.
-A Shito-ryu -mint az összes karate ág- egy harcművészett nek csúfolt küzdősport-legalábbis Magyarországon-.Akkor jársz jó Karate edzésre ha:
1.Nem nagyon(vagy egyáltalán)nem visz versenyre
2.Ha tanit olyanokat ami versenyen tiltott v ami nem csak kezdő karate ''fogás''
3.Elmeséli a harcművészet(ek) tőrténelmét kialakulását.
DE! Attól függ hogy te ezeket önvédelemre v sportolásra és/vagy szórakozásra szeretnéd használni
Ha az előbbi akkor karate-DE!csak akkor ha sensei megfelel az előbb leírt 3 kritériumnak-.
Ha te egyszerű verseny centrikus sportot akarsz űzni akkor Thai-box(mivel ez nem jó önvédelemre).
nincsenek versenyek,és sok katát is csinálnak!
nem sportkarate és én azért szeretnék járni hogy az utcán meg tudjam védeni magam és mert szeretnék valami komolyat is sportolni meg szeretem a harcművészeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!