Szerintetek melyik harcművészetet válasszam?
Magasság: 176
Súly: 73 ( elég sok,tudom, de remélem ezért még járhatok harcművészetre)
guggolás: napi 15
fek.támasz:napi 8
felülés: 3naponta 35
szoba bicikli: napi 25 perc.
13/L
guggolás: napi 100 nem megerőltetés
fekvő: napi 100 simán menne (női)
felülés: én a 200-at ajánlom naponta
szobabicaj helyett pedig sokkal jobb a futás
hidd el, a 3. naptól ezek nem megerőltetők, sőt, egyre könnyebben és könnyeben fog menni
tudom ajánlani a kung fu-t, nekem nagyon bejött (szerintem a legjobb)
Kicsit nagyobbacska darab lány lehetsz:)Igazából ez a küzdősportokban/harcművészetekbben egyáltalán nem hátrány,ha mondjuk komolyan szeretnél bunyózni,kifejezett előny.A fizikumod meg majd úgyis alakul,ha elkezdesz rendszeresen sportolni.
Az meg,hogy mit válassz,rajtad múlik.Nézz meg pár edzést,különbözű stlusokból,és amelyik a legjobbnak tűnik,valamint legjobban tetszik,abba kezdj bele.
A lényege,hogy szeresd,amit csinálsz,és szívvel-lélekkel tudj edzeni.
Hajrá,sok sikert;)
Elég nehéz kérdés elé állítottál minket..:P
Azt nem tudjuk, hogy miért szeretnél harcművészetet tanúlni..? Hobbiból? Alakformálásból? Önvédelemből?
Ha ezt eldöntötted biztos van már egy két tipped, hogy melyik néz ki jól, milyen hatékony stb..
Egyik kommentelő írta, hogy a súly bunyóban előny..ezzel nem értek egyet, mert:
egy chin na (kung fu egyik alapeleme) technikával ugyanolyan könnyen szét tudom tépni egy 125kg-os ember ínszalagját mint egy 40kg-os ét..a nagyobb tömeg csak a látszatban és az előitéletekben számít "hasznosnak".
Kérlek ne értsd félre, evvel nem téged akartalak bántani, mert nem az számít, hogy nehezebb vagy-e vagy sem, hanem az hogy akarsz-e tenni illetve teszel-e ellene valamit, és a szándék benned már megvan (ezért írtad a kérdésedet). Ez egy tiszteletreméltó dolog :)
Szívem szerint én is a kung fut ajánlom, a kedvencem :)
Én csak az alábbi stílusok részletezésével lehetek majd segítségedre (ha érdekel): kung fu, tai chi, capoeira, muy thai.
Sok sikert :)
A súly előnyét egyrészt bíztatásképp írtam,másrészt pedig igenis fontos.Főleg,ha ő egy olyan csaj,aki valószínűleg nehézsúlyú versenyző lesz(ha lesz),neki a tömeg előny.Persze a tömegnek határt kell szabni,nem kell mindig a súlycsoportunk tetején lenni,valamint én sem 1 olyan bunyót láttam,ahol volt x kg súlykülömbség,és a könnyebbnek még KO-znia is sikerült,de gondolj bele...minél nagyobb a használható tömeg(amit ténylegesen bele tudsz fektetni a támadásaidba,valamint tudod jól mozgatni),annál erősebb támadásokat tudsz végrehajtani,ha a végrehajtásod helyes.
Tehát a nagyobb tömeg mindenképp előny,mindaddig,amíg tudod mozgatni.Ezt midnenkinek be kell lőnie magának,érzi az ember,mikor pont f*sza a súlya.
Persze,az ízületi v.mint idegpotos támadásoknál,kyusho-nál stb. nem fontos tényező a tömeg,de én az előző h.sz-emben ezt nem említettem,én a versenybunyóról beszéltem(vagyis arról akartam,lehet,hogy kicsit burkoltan fejeztem ki),és ott kulcsfontosságú a súly.
Én a helyedben a csáknorrisszosat választanám.
Viccet félretéve, a leghatékonyabb önvédelmi rendszer a KRAV-MAGA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!