Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szerintetek melyik harcművésze...

Szerintetek melyik harcművészetet válasszam?

Figyelt kérdés

Magasság: 176

Súly: 73 ( elég sok,tudom, de remélem ezért még járhatok harcművészetre)

guggolás: napi 15

fek.támasz:napi 8

felülés: 3naponta 35

szoba bicikli: napi 25 perc.

13/L

2011. nov. 20. 20:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ. Pl. állóképesség, hajlékonyság, technikai érzék, inkább az erő dominál-e vagy a technika vagy a gyorsaság stb. Ha pl. jól tudsz magasra rúgni, akkor a taekwondo is jó. Én viszont ehhez pl. nem vagyok elég hajlékony (derékmagasságnál magasabbra nem bírnék rúgni). Az aikido pl. szerintem pont jó nőknek, lágyabb technikák vannak, de keményen meg tudod vele védeni magad pár év gyakorlás után - ráadásul elég az ellenfeled erejét használni. Krav maga is jó.

Karate szerintem azoknak jobb inkább, akik erőből csinálják. De önvédelemre nem biztos, hogy ez a legjobb. Hiába edzel rendszeresen, ha egy 120 kg-os izomagyú ellenfeled lesz, akkor elég kicsi az esélye annak, hogy ütésekkel, rúgásokkal te kerülnél fölénybe. Viszont, ha ismered pár gyenge pontját és tudod, mit lehet kezdeni vele az adott szituban, akkor lehet esélyed. Erre jó az aikido, kyusho jitsu, jitsu, hapkido. Ezeket javasolnám.

Ilkyesmi fogásokat kéne inkább elsajátítanod (+ feszítéseket, fojtásokat, kulcsokat stb.): http://www.youtube.com/watch?v=8b1dFO-MMJQ&feature=related

Elkezdtél már amúgy valamire járni és hogy tetszik?

2012. jan. 8. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!