Ju jitsut vagy thai boxot válasszam?
attól függ:
mien az edző
mien fajtáját.....
ju jitssu Vs Thaibox: egyértelmű hogy thaibox
Jiu jitsu vs Thai-box: na ez már egy fogós kérdés. inkább a Jiu.
Én a ju jitsu-t ajánlanám. A thai box egyszerű sparring sport, megtanulsz ütni-rúgni térdelni-könyökölni. Nagyon szép és kemény dolog, de a ju jitsu ennél sokkal kiforrottabb és öszetettebb. Megtanulsz ütni-rúgni (ebben van persze térdelés és könyökölés, nem olyan szinten mint a TB-ben, de azért van benne) esni-gurulni, dobni-rögzíteni, feszíteni-fojtani, földharcolni és (természetesen nem fehérövesen) fegyverek ellen védekezni. Persze muay thai is jó, hamarabb megtanulható és nem annyi mindent elsajátítani, de nekem mind harcművészetként, mind önvédelemként a ju jitsu jobban tetszik.
Menj, próbáld ki és amelyik jobban illik az adottságaidhoz/mentalitásodhoz azt válaszd. Sok szerencsét utadon!
lehet, hogy nincs így értelme összehasonlítani amúgy harcművészeteket.. hiszen a technikát használó emberen múlik az egész, a technika önmagában "csak" egy fegyver, hogy Ti azt mennyire tudjátok használni, az rajtatok múlik.
régebben amúgy azt mondtam, hogy "kungfu mindenek felett", meg persze azon belül is az én kungfu stílusom, de mondhatnám megvilágosítottak a fentebb leírttal.
a lényeg az lenne, hogy jó helyen tanulj, és komolyan csináld. innentől kezdve pedig szerintem mindkettővel jól jársz :) pláne együtt ;)
Aczél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!