Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogy ha meg akarom magam...

Hogy ha meg akarom magam védeni akkor milyen küzdő sportot vívjak? MMA-ra gondoltam az jó?

Figyelt kérdés

2013. febr. 26. 22:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Küzdősportokkal nem lehet utcára felkészülni!

Persze a klasszikus ökölvívás + szabadfogású birkózás, vagy a szabadfogású birkózás + savate, az azért igen jó alapokat ad. Egyszerű és ha sokat gyakorolja az ember, akkor ösztönösen is kialakulhat egy remek küzdőképesség. Arról nem is beszélve, hogy kiváló alapot adhatnak

Az ilyen krav maga és modern defendo az mehet a p*csába, mert alaptudás nélkül oktatják a lekoppintott közepes szintű aikido és/vagy ju-jutsu technikákat azt is bénán, jó pénzért. (Jó az izraeli katonai krav maga az oké, de én most az itthoni civil krav magáról beszélek.) Jártam krav magázni, és higgyétek el, egy hatalmas átverés.

A hagyományos defendo, az azért megállná a helyét, mert abban még érződik az igazi japán ju-jutsu.

Az ilyen BJJ, kick-box, muay thai, kyokushin (és egyéb kumite és kata versenyre gizduló) karate, taekwondo és judo kiváló RINGBE/ketrecbe (!).

Én is azt mondom, hogy harcművészeteket kell elsősorban tanulni. Kell keresni normális kung-fu, ju-jutsu, aikido és ESETLEG karate edzéseket. Véleményem szerint a késharc stílusok a jók.

Én speciel ökölvívással, Xing Yi-vel és sherma késharccal foglalkozok. Régebben én is jártam ilyen "MMA" edzésnek nevezett baromságra, semmit sem ér. Akkor ér valamit az ilyen spéci "MMA" edzés, ha úgy mész oda, hogy eleve jártas vagy valamilyen küzdősportba. Mondjuk bokszolsz vagy judo-zol 5-6 éve. Amúgy az MMA egy ostoba szabályrendszer, ketrec-bohóckodás, populárissá vált, trendi divatsport, hogy az ilyen nyomi menőmanó plázakandúrok, feltudjanak vágni vele a csajuk vagy a spanjaik előtt. Közbe pedig egy olyan roma csávó is laposra agyalja őket a diszkóban, aki csak 1-2 évig járt le alkalomszerűen bokszolgatni. Több ilyet is láttam már.

Én azt mondom, hogy ökölvívás és/vagy birkózás + vmilyen harcművészet + késharc. Ez sem tökéletes minden esetben, de lényegesen hatékonyabb, mint valami vacak versenyzésre b*zuló sport, vagy egy "rövid idő alatt igazi önvédelmi tudást kapsz" önvédelmi tanfolyam (pl: krav maga).

2013. márc. 2. 09:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Hm, lehet mégsem veszett el teljesen ez a nép!

A világ végén/forradalom napjain ilyen emberekkel osztanám meg az utolsó biztos menedéket!

2013. márc. 2. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!