Szerintetek ez igy jobb lenne? Vagy ti hogyan alakítanátok át?
Úgy döntötem ideje kicsit át alakítani az edzéseimet ( konditermes ) Jelenlegi Edzésem: Hétfő-mell
Kedd-tricepsz,bicepsz Szerda:pihenő Csütörtök-Váll,csuklya
Péntek-Hát Szombat:pihenő Vasárnap-Láb
Aza bajom ezzel hogy ha én például mellezek , másnap nagyon fáj a mell izmom az oké de mikor én edzek másnap mondjuk Vállat ugye bár érzem hogy fáj a mellem és ez nem jó szerintem ugy akarom elrendezni hogy ne legyen ilyen problémám, és nem tudom hogy érdemes -e szét szedni a láb edzést pl : comb, másnap vádli
Ilyen edzésre gondoltam ez jobb?
Hétfő:Mell
Kedd:Bicepsz,Vádli
Szerda:pihenő
Csütörtök:Váll,csuklya
Péntek:Comb,Tricepsz
Szombat:pihenő
Vasárnap:Hát
hm??
A lábedzést akár szét is szedheted, de a vádlira mehet heti 2 edzés is, úgyhogy nem kéne a tricepszet betenni a lábhoz, hanem ott is menjen egy vádli gyakorlat a comb után.
Egyébként feloszthatod többféleképpen, akár 4 napost is végezhetsz (naturálban jól jön a több pihenő nap).
Nem is muszáj felcserélgetni az izomcsoportokat, elég, ha más-más gyakorlatokat iktatsz be vagy az ismétlésszámokat változtatod. Szóval ne legyen két ugyanolyan edzésed.
Aha értem :) te mindig hasznosat irsz:D
És amugy szerinted melyik a jobb? melyiken változtatnál mit?
H:Hát,láb
K:Váll,bicepsz,tricepsz
Sz:P
Cs:Mell,vádli
P:Kardio
Szerintem!
Szerinten nem kéne két nagy izomcsoportot egymáshoz tenni. Szóval a hát és láb az tuti külön napon menjen.
5 napos felosztásban az jó volt, ahogy eddig ment.
4 napnál pedig, pl:
H:mell-bic
K:láb
Sz:pihi
Cs:váll-tric
P:hát
Vagy: H:mell-váll
K:láb
Sz:pihi
Cs:hát
P:kar,
De többféleképpen el lehet osztani, csak nagy izomcsoporthoz (mell, hát, láb) ne tegyél még egy nagyot.
Én alapból problémára fókuszáltam,a hát és a comb lehet egy napon!
De hibáztam annyiban ,hogy a bicepszet kivenném a váll napról és át raknám a mellhez , hogy a hát nap után tudjon pihenni! Így akár át is rakhatjuk a lábat a vállhoz és a tricepszhez,de maradhat is!
Egyébként cél függö,hogy rendezed! Szálkásitasz v. tömegetnövelsz? Valamelyik izomcsoport le van-e maradva? Stb....
Nem veszekedni akarok tényleg, csak jótanács, hogy a láb az mindig maradjon különnap. Aki a láb után még tud bármit is érdemben edzeni, az nem edzett keményen, ahogy szoktuk is írni az csak p*nalegyezés akkor.:)
De tőlem mindenki úgy edz, ahogy akar csak két nagy izmot nem szokás együtt edzeni, ha valaki komolyan veszi a testépítést.
Én se veszekedésböl irom!
Hát-láb: azért lehet együtt,mert sok combizmot érintö gyakorlat érinti az alsóhát izmait ,illetve a gericmerevitö izmokat!ez forditva is igaz , de kevésbé!
Így elöször hátazol és utána edzed a lábad,akkor a hátizmok amik részt vesznek a comb gyakorlatokba valamelyest tökéletesen be vannak melegedve ezáltal biztos testtartást kapsz és olyan gyakorlatok mint a merevlábas felhúzás se fognak gondot jelenteni az alóháti szakasznak!
De természetesen neked is igazad van,és jó ötleteket adtál!
Ez az a sport, ahol mindenkinek igaza van és mindenre lehet ideológiát gyártani, hogy mit miért végez az ember.:)
Én csak megint azt tudom mondani, hogy egy kőkemény lábedzés mellé nem fér be semmi és ezt is látom a haladó, sőt a versenyző testépítőknél is.
:-D azért az Szép,hogy ellentétes a véleményünk és mindkettönknek igaza van!
Egyébként csináltam is így a kettöt együtt és bejött,de profi edzéstervébe is láttam ilyen megoldást!Mindenkinek más válik be!
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!