Küzdősport választás előtt állok. Kick-box vagy Thai-box? Heti 3 konditerem egy éve folyamatosan + 8 éve focizom. Mind a kettő szimpatikus, melyik edzésre lenne érdemesebb elmenni?
Profi kravmagás már akkor elbukott, mielőtt kést rántottak volna rá.
Ha minden helyzetből el lehet futni, mit érnek a harcművészetek civilek kezében? Sajnos nem lehet mindig futni, jobb esetben persze igen.
Ha tetszik a thaibox, akkor fiatalos vagy, hát folytasd :)
Nekem túl sablonos, harcművészetekhez képest pedig végtelenül tökéletlen.
elővehetsz te kést,egy olyan ember akinek van krav maga vizsgája az fél másodperc alatt kitekeri a kezedből,földhöz vág és a torkodhoz szorítja a saját bicskád!
megfordultam 1-2 krav maga edzésen és amire felfogtam,hogy mi van már a saját késem(fa) volt a torkomnál...
Akkor ott bemutattak 1-2 jobb Jujutsu önvédelmi technikát.
Ha nem álltál volna egy helyben, meghúzogathattad volna a térdüknél, csuklójuknál a fakésed.
Aki képzetlen, az hasra esik a kravmagások látványos mutatványai előtt, de valljuk be bármilyen filmes harcjelenet előtt is.. Egy közepes hobbista boxoló azonban sokszor kiüt egy krav instruktort, és erre meg is van minden lehetősége mert egyikük alapok nélküli technikákat ismer, a másik viszont megtanult alaposan ütni. És akkor még csak egy szerencsétlen boxolóval hasonlítottuk össze, nem olyannak aki közelharchoz ért is, netán fegyverekhez.
Éppenséggel az én késemet nagyon kevés ember szorítja a torkomhoz, és nagy hiba lenne mert akkor a másik kés már több hasítékot fúrt volna a vese artériájánál, ezzel nem jó viccelni (a kravmaga pedig egy elég gyenge vicc).
gondolom nagy harcművész lehetsz ha itt osztod az észt
ilyeneket hogy leszúrom ha megtámad egy igazi harcművész sosem mondana
Ne tippelgessetek.
Lee, bármit leírok neked. Nem itt kezdődik a tudás, képességek. Ha komolyan vennénk a kérdést, én sem vagyok felvágós, mert semmi értelme. Most viszont elméletről van szó, miért ne írnám le hogy levágnám? Tök mindegy, hidd el te is levágnád (ha leírod, ha nem).
Vagy mégsem, csak akkor tudod hogy az ellenkezője történik. Üdv a kegyetlen valóságban. A harcművészetek ugyan úgy nem idealista tündérmesék, mint ahogy az utca vagy egy háború sem.
A harcművészetekből átemelt kravmaga technikák viszont idealisták. Példa nélküli, hogy puszta kézzel leszerelnek egy késes támadót, de a kravmagások persze erre képesek. Lehet van valami gond az edzésükkel, mondjuk lehet nem kéne lassan olyan dolgokat gyakorolni, amik gyorsan nem működnek. Ehhez viszont jól képzett oktató kellene, höhö a kravmaga instruktor ezt már nálam kizárja (1-1 kivétellel, mert pl. a Zöllei ha elmenne krav instruktornak, ő jó edzéseket tartana, nyilván. és a jól képzett kravosok is meglepő módon Jujutsu mesterek, csak érdekességképp írom, ezért jók. amúgy balf.asz divatmajmok lennének csupán).
Az sem kizárt, hogy egyszer lesz Aczél féle kravmaga deee... egyelőre vannak elveim és előbb leszek katona, idegen légiós hogy ne haljak éhen mint krav instruktor. Az se nagyobb élet pálya de több becsület van bennük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!