A harcművészetek legmagasabb szintjét elért mesterek képesek "természetfeletti" dolgokra?
Mármint úgy értem a "természetfeletti" dolgokat, hogy spirituális és megmagyarázhatatlan dolgokat tudnak csinálni.
Például: levitálás, aura érzékelés, energia (csí) áramlás, kozmikus energia,telepátia, ilyen csakrás dolgok....stb.
Én az ilyen shaolin kung-fu, taiji quan, ju-jutsu, aikido mesterekre, tibeti szerzetesekre, indiai harcművészek és jóga mesterekre gondolok elsősorban.
Olvastam olyanokat, hogy állítólag Morihei (aikido megalapítója) képes volt a testelhagyásra és teleportálásra (bár szerintem legenda), valamint a tibeti szerzetesek meg indiai jóga mesterek képesek levitálni, a shaolin nagymesterek és tai chi mesterek pedig energiát érzékelni és érintéssel embereket lebénítani.
Igazából a konkrét kérdés összefoglalóan az, hogy a harcművészetek és a spiritualitás paranormális jelenségek mennyire vannak szoros kapcsolatban, vagy igaz-e egyáltalán?
Tudom, hogy ez inkább ilyen ezotériás kérdés, de harcművészeteket űző embereknek véleményére vagyok kíváncsi.
Vannak, csak nem természetfelettiek. Amire egy ember képes, az nem természetfeletti.
És bizony, vannak érdekes dolgok harcművészetekben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!