Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik küzdősport/harcművészet...

Bourne kérdése:

Melyik küzdősport/harcművészet az, ami mind küzdelem (versenyzés), mind önvédelem szempontjából jó?

Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 00:33
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
Nagyon jó levezettétek, köszönöm.
2012. szept. 17. 15:55
 42/45 aikiboxer ***** válasza:
Közben kikérdeztem a rendőr srácot is (készenlétis). A főiskolán tornaóra van, amiben van egy alap tananyag mindenféle elvezetésekkel, leszorításokkal. De ez nagyon kevés önmagában. Lehet viszont edzeni mindenfélét (judo, jujutsu, krav maga stb.), amik közül szerinte a krav maga a legjobb, de csak ha tudsz egyébként is bunyózni, mert ütni nem fogsz megtanulni. A srác amúgy egy nagyon jó bokszoló... Úgyhogy, egy jó kombináció pl. a boksz + krav maga. De amúgy a jujutsu sem lehet rossz rendőröknek, vagy a judo. Megint csak valami ütőssel kombinálva.
2012. szept. 18. 06:37
 43/45 anonim ***** válasza:

"Nekik nincs szükségük, olyanszintű közelharci tudásra, mint egy különleges egység tagjának... Nem tudom, hogy más alakulatoknál miket tanítanak, de az a zászlóaj (osztag), ha érdekel a 34.BLKMZ (Különleges Műveleti Zászlóaj) krav-magát, és kalit tanul... Mint késharc...

Tehát a box sokmindenre jó, és sok minden alapja, de önmagában, főleg egy képzett személy ellen szinte semmit sem ér, akár bal egyenes, akár nem..."

Ami azt illeti, igenis sokat ér a boksz egy képzett ember ellen is, ha nincs nála fegyver. Háborúban van egy hatalmas különbség: mindenki fel van fegyverezve. Nem feltétlenül lőfegyverre kell gondolni, egy kés, gyalogsági ásó vagy bot is hatalmas előnyt biztosíthat, gondolom ezért tanultok kalit is.

2012. szept. 21. 18:09
 44/45 anonim ***** válasza:
Igen, bár a gyalogsági ásot, egyre többen hagyják, el mondhatni népszerűtlen lett, amiatt, mert túl sok helyet foglal, és nagyon kevés alkalommal kell használni...
2012. szept. 22. 18:27
 45/45 nincsaprom válasza:

üdv

látom itt mindneki a legtapasztaltabb bunyósnak érzi magát. :)

Szeretnék valamit tisztázni,csak, hogy mindenki tisztán lásson!általában nem melegítő gatyában az utcán sétálva fognak téged betámadni.

A "felkósolások" színhelye 90%ban a szórakozó helyek. tudom mert ott dolgozom 18éves korom óta mint biztonsági...Jelenleg már Bécsben nem MO-n.

A leghatékonyabb küzdősport amivel megtudod magad védeni az a BOX és a BJJ!!és sok sok kondi! Kész nincs vita!!

Egy diszkóban vagy a parkolóban nem fogsz elkezdeni rugdalózni belső combra meg bordára egy divatos farmernadrágban.

Egy igazi bunyóban ha csak 1v1be is megy akkor is ÜSS,ÜSS,ÜSS és ne hagyd, hogy beléd kapaszkodjanak! ha mégis SOHA NE téged toljanak!

Amiket láttam és átéltem a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha két egyenlő fél ütlegeli egymást ott elkezdenek egymásba kapaszkodni és tolja a másikat az valamiben hátra fog botlani.

Az ellenfél ráesik és szétveri. ennyi...

De teszem hozzá, nagy általánosságban 2csapat "csap" össze.Ráncigálják a "keményet" próbálják visszahúzni,stb...

Nincs idő kóstolgati lábban az ellenfeled ez nem egy edzés!Itt azonnali KO-ra kell utazni!!!Vagy telibevered vagy elkapod a lábát felborítod és szétvered a földön!!!

Én személy szerint az a típusú ember vagyok aki nem keresi soha a balhét, de ha felkóstolnak nem tudom elengedni és hagyni, hogy "jaj ő a hülye".

Karatésoktól meg egyenesen röhögő görcs kap el.Ez nem a reklám helye, de csaptam össze fekete öves "profi"karatéssal. kb 15mp alatt szarrá vertem.Úgy hogy ő ütötte plekniből elsőt fejre...No comment!

ja majd elfelejtettem : kipróbáltam magam pár küzdősportban volt tehetségem hozzá de soha nem voltam kiemelkedő.De ne felejtsük el hogy az edzés egy labor.Kint dől el mit tudsz...Apám tanított Kravmagát (Kommandósoknál volt kiképző) de nem úgy fogok te azt alkalmazni mint ahogy azt látod a youtuebeon :)

Remélem tudtam segíteni és pár kérdésre választ adni.

G.

2013. márc. 10. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!