Krav maga; jó ötlet?
Sziasztok!
Milyen az a krav maga? Milyen pl. hatékonyság szempontjából, ha pl. egy verekedésbe keveredek? Érdemes ezt megtanulni. Ismerek helyben egy nagyon jó edzőt.
16 éves (fiú) vagyok 175cm és 53kg. Jelenleg boxolok, de nem versenyszerűen, hanem pusztán önvédelem gyanánt. Azért szeretném megkérdezni, hogy mennyire lenne "jobb"?
Köszönöm!
Üdv.
Neutronlovagnak igaza van meg az is igaz h a krav maga pénzlehúzás DE a kérdező monta h jól oktatják szal nem tudom
de sztem jobban jársz az MMA-val vagy kung fu-val(bár azt sok idő jól megtanulni)
Abba ne hagyd a boxot! A krav magá-t egyelőre szerintem is felejtsd el, pár év múlva, ha még érdekel, éppenséggel ki lehet próbálni.
Lényeg, hogy a boksszal fejlődik az állóképességed, technikád, ütőerőd, stb.stb.
Emellett 16 évesen már, az 53 kilódra kéne egy kicsit gyúrni, ugyanis a
"nincs ütőerőd. az a testsúly függvénye" kijelentésben van valami, de csak részben igaz.
kravmagán esetleg 1 dolgot tanulhatsz meg, bár az fontos.
utcán nincsenek szabályok, és nagyon fontos a megfelelő előre látás, helyzet felmérés. kravmagán ebben vagy tudnak segíteni, vagy nem. nagyon jó instruktorokat hagyjuk, a nagyanyám is nagyon jó krav instruktor lenne..
mást kravmagán nem tanulsz meg, bicskával hadonászó ember ellen ott sem tanulsz semmit, legfeljebb elhitetik, hogy tanulsz. bicska ellen azt lehet csinálni, hogy lelépsz mielőtt előveszi, ennyi.
vagy képzett harcművész vagy, és egy olyan ütéstechnikával amit a boxolók is megirigyelnélek hatástalanítod a támadódat, de erre meg már sem kravon sem box edzésen nem fognak felkészíteni, pláne utána a többi támadódra (hiszen a baj nem jár egyedül).
de inkább box mint krav, és box mellett érdemes egy harcművésszel konzultálni nem technikákról, hanem módszerekről, tehát elméleti dolgokról harcszituációk esetére.
"Ha jól tudom az Afganisztánban lévő katonáknak is ezt tanítják, talán nem véletlenül."
Igen, az krav maga. De azt a közel-keleten tanítják a katonáknak, és nem sok köze van ahhoz, amit itt Magyarországon a civil oktatás keretein belül megtalálsz. Ne hagyd abba a bokszot, mert jó az nagyon. Mellette pedig keress valami jó harcművészetet pl japán jujutsu-t.
Karatézni nem akarok, mert azt már kipróbáltam és egy nagy 0 (nulla) volt.
Egyébként is kit érdekel, ha kinyomom a mocsoknak a szemét? Ha már valaki előveszi a bicskát és nekem ugrik az nem fogom simogatni. Akár az életemről is szó lehet, nem kérdés, hogy harcolni fogok a túlélésért -akár ösztönösen is- .
Elvileg az új fegyvertörvény szerint önvédelem gyanánt bármi felhasználható, ha a "kezdeményező" félnél valamilyen fegyvernek látszó tárgy van...(remélem jól tudom)
Mennyire jók ezek a japán harcművészetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!