Ju-Jutsu + Wing Tsun kung-fu az jó kombináció?
Szeretnék tanulni mindenféleképpen harcművészetet.
A japán ju-jutsut azért, mert ott vannak feszítések, dobások, gáncsolások, fojtások, földharc no meg egy kevés ütés és rúgás is. A wing tsunt pedig azért szeretnék tanulni mert ott nagyon rámennek az ütéstechnikákra.
Küzdősportokat ne soroljatok fel, mert abból nekem elég volt, K1-eztem 3 évig meg judóztam 2 évig. Versenyzésre jó de utcai bunyóba nem sokat ér egyik sem (tapasztaltam), mert ezek csak versenysportok, csak az erőről meg a csépelésről szól. Nekem komplex harcművészetek kellenek. Inkább fejlődök lassan, de biztosan és sokoldalúan. És mivel asztalos vagyok, így csinálok magamnak ilyen kung-fu fabábut, és egy kicsit háttérbe szorítom a bokszzsákot.
Szerintetek jó a két kombináció?
Ahogy írták inkább lehetőleg WingChun, az alkarod edzéséhez meg nem feltétlen kell fabábu, igazából.. én ajtófélfán szoktam.
Jó kombó lesz, érteni fogsz a harchoz! A küzdősport is jó alap lesz nálad, csak el kell tudni felejteni a ringbunyó koncepciót, az kissé nehéz. Leglábbis nálam nehéz volt.
Aczél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!